Εάν μάλιστα οι άνδρες είναι καπνιστές και επιχειρούν να κόψουν το κάπνισμα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Evolution & Human Behavior.
 Οι Ταιβανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kaohsiung υποστηρίζουν ότι στη θέα μιας ωραίας γυναίκας οι άνδρες σκέφτονται το… ζευγάρωμα «εδώ και τώρα», παρά τα οποιαδήποτε οφέλη για την υγεία τους  π.χ. από τη διακοπή του καπνίσματος. Δίνουν δηλαδή μεγαλύτερη αξία στην άμεση ανταμοιβή από την νικοτίνη, παρά από το μελλοντικό όφελος για την υγεία τους από τη διακοπή του καπνίσματος.
 Τα συμπεράσματα των ερευνητών προήλθαν από τη μελέτη της συμπεριφοράς 76 καπνιστών που δήλωσαν ότι ήθελαν να κόψουν το τσιγάρο. Σε όλους τους άνδρες οι ερευνητές έδειξαν φωτογραφίες γυναικών με τη διαφορά ότι στους μισούς οι φωτογραφίες ήταν πραγματικών καλλονών.
Στη συνέχεια, οι άνδρες υποβλήθηκαν σε τεστ συγκέντρωσης. Εκείνοι που είχαν δει τις φωτογραφίες των πιο ελκυστικών γυναικών ήταν και λιγότερο συγκεντρωμένοι.
Το πείραμα ολοκληρώθηκε με τους ερευνητές να οδηγούν τους άνδρες στο καπνιστήριο όπου τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και τους δόθηκε η οδηγία ότι μπορούν να καπνίσουν ελεύθερα. Οι άνδρες που είχαν δει τις φωτογραφίες όμορφων γυναικών όχι μόνο ήταν πιο πιθανό να ανάψουν τσιγάρο, αλλά κάπνισαν και τα διπλάσια τσιγάρα συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
 Το ωραίο σύμφωνα με τους ερευνητές δεν μας κάνει πάντοτε καλό!