Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εγκυμοσύνη και καφές!

Εγκυμοσύνη και καφές!

Απαγορεύεται τελείως και αν επιτρέπεται ποια είναι η αποδεχτή ποσότητα καφέ την περίοδο της εγκυμοσύνης;
Γιατί είναι βλαβερός για μένα; 
Στην περίπτωση που υποφέρετε από καούρες –μια από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης–, η κατανάλωση καφέ είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση, επειδή αυξάνει την παραγωγή οξέων στο στομάχι. Παράλληλα, ενδέχεται να προκαλέσει ταχυπαλμία.

Γιατί είναι βλαβερός για το μωρό;
Αν και η καφεΐνη εισέρχεται στον πλακούντα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι είναι βλαβερή για το έμβρυο, εφόσον βέβαια καταναλώνεται σε μικρές δόσεις. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Άαρχους στη Δανία έδειξε ότι η κατανάλωση οχτώ φλιτζανιών και πάνω την ημέρα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποβολή.

Τι συνιστάται; 
Να μην το παρακάνετε. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενημέρωσης για τα Τρόφιμα (EUFIC, www.eufic.org), δεν πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα από 300 mg καφεΐνης την ημέρα, ποσότητα που περιέχεται σε δύο-τρία φλιτζάνια καφέ.

Τι άλλο πρέπει να προσέξω; 
Εκτός από τον καφέ και το μαύρο τσάι, καφεΐνη περιέχουν επίσης τα αναψυκτικά τύπου κόλα, κάποια «ενεργειακά ποτά» και το πράσινο τσάι.Τι πρέπει να προσέξετε, να αποφύγετε και να διαγράψετε από τη ζωή σας αυτούς τους μήνες.

Με τη συνεργασία του Νiκου Πετρογιάννη, χειρούργου-γυναικολόγου- μαιευτήρα, επιμελητή Γυναικολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...