Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τρίκαλα: Φίλοι βρήκαν ένα βαρέλι λίρες

Σε γνωστό δικηγόρο των Τρικάλων προσέφυγε Τρικαλινός, ζητώντας να ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες κατά συγχωριανού του και φίλου του, μετά από «εξαπάτηση στην μοιρασιά» παράνομης ανεύρεσης μικρού βαρελιού γεμάτο με λίρες Αγγλίας…
 
Όπως διαβάζουμε στο trikalanews.gr ο άλλος Τρικαλινός, με το πρόσχημα ότι έχει τις «άκρες» για να
 
τις τοποθετήσει σε Τραπεζικές θυρίδες, πήρε όλο το περιεχόμενο του βαρελιού και… εξαφανίσθηκε!
 
Οι 2 χρυσοθήρες πήγαν «συστημένοι» στο σημείο που βρισκόταν οι λίρες σε περιοχή των Χασίων και δεν χρειάστηκε να έχουν μηχανήματα αλλά απλά δύο φτυάρια.
 
Απομένει να δούμε τώρα πως θα εξελιχθεί η υπόθεση μετά την απόφαση του «ριγμένου» Τρικαλινού να απευθυνθεί μέσω του Δικηγόρου στην Δικαιοσύνη…

Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;

anapnoes.gr : y1pUe4n2pZAqm8LG6aGBQy 1g6FxcA6DWnBZUWVqXHosa X3jDZDOMrM 3MEF3eTPBfbOZeO8pKpE0 Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
Η ευτυχία δεν είναι ένας μακρινός στόχος, αλλά ακόμα μια από τις πολλές επιλογές που καλούμαστε όλοι να πάρουμε σε καθημερινή βάση στη ζωή μας. Ο τρόπος ζωής που επιλέγουμε, οι αποφάσεις που λαμβάνουμε και ο τρόπος που διαλέγουμε να βλέπουμε τον κόσμο, μας κάνει λιγότερο ή περισσότερο ευτυχισμένους.
anapnoes.gr : lupimeni Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
Η ευτυχία, λοιπόν, δεν είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό και η δυστυχία δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται. Όταν νιώθετε πως έχετε χάσει το χαμόγελό σας, μην περιμένετε να έρθει μόνο του ένα πρωί, αλλά προσπαθήστε οι ίδιοι να το επαναφέρετε στα χείλη σας και θα δείτε πως τελικά είναι όλα θέμα επιλογής. Ακόμα και η διάθεσή σας.
Τις περιόδους λοιπόν, που νιώθετε πως κάτι δεν πάει καλά, δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα και ίσως διαπιστώσετε πως τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο.
1. Κάντε ένα διάλειμμα
Ένα από τα πρώτα πράγματα που συστήνεται να κάνετε όταν νιώθετε πως δεν διάγετε μια ευτυχισμένη ζωή είναι να πατήσετε το pause και να κάνετε ένα διάλειμμα. Σε κάθε στιγμή της ζωής μας η πνευματική μας υγεία και διαύγεια είναι πρωτίστης σημασίας, γι’ αυτό όταν δεν νιώθετε καλά, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ανακτήσει τις δυνάμεις του, επικεντρωθείτε σε εσάς και μην αποσπάστε από εξωγενείς παράγοντες.
2. Σταματήστε ό,τι είναι αυτό που σας κάνει δυστυχείς
Μπορεί να είναι εύκολο στα λόγια και αδιανόητο στην πράξη, αλλά έτσι πρέπει να γίνει, αν  θέλετε να βρείτε πάλι το χαμόγελό σας. Ξεκόψτε από τα άτομα που σας χαλάνε τη διάθεση, παραιτηθείτε από τη δουλειά που σας κάνει όλο και πιο δυστυχισμένους και μόλις νιώσετε καλύτερα θα νιώσετε και πιο δυνατοί να ανταπεξέλθετε στις προκλήσεις της ζωής.

anapnoes.gr : filoi Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
3. Περάστε χρόνο με όσους σας κάνουν καλό
Όταν η διάθεσή σας είναι στα τάρταρα, αποζητάτε γύρω σας άτομα που εμπιστεύεστε και θα καταφέρουν να σας κάνουν να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε. Όταν κάποιος καταφέρει να σας φτιάξει τη διάθεση και να δείτε τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα, τότε βρίσκετε και την ενέργεια να καταπολεμήσετε όσα σας ρίχνουν την ψυχολογία τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
4. Δείτε μια κωμωδία
Μην υποτιμάτε την αξία ενός κωμικού ηθοποιού και μιας αστείας ταινίας, γιατί όταν όλα τα σοβαρά προβλήματα έχουν κατακλύσει τις σκέψεις σας είναι η αφορμή που πραγματικά μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας κάνει να γελάσετε, ακόμα και αν πρόκειται για το πεπερασμένο των 90 λεπτών που διαρκεί η ταινία. Μην ξεχνάτε πως ακόμα και ένα βεβιασμένο χαμόγελο έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχολογία μας.

anapnoes.gr : gunaika grafeio Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
5. Αποστασιοποιηθείτε
Εάν η κατάσταση που βρίσκεστε και οι συνθήκες της ζωής σας δεν σας ευχαριστούν, κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε ποιες είναι οι λάθος επιλογές σας και βρείτε το κουράγιο να τις αλλάξετε, ώστε να βρείτε το χαμένο νόημα στη ζωή σας. Ίσως να χρειαστούν ριζικές αλλαγές, ίσως και όχι, σε κάθε περίπτωση αξίζει να δοκιμάστε όλα τα πιθανά σενάρια, για να βρείτε πάλι τη διάθεση και το χαμόγελό σας.
6. Ονειροπολήστε
Μην πιέζετε τον εαυτό σας να συγκεντρωθεί όταν απλά αδυνατεί. Κάντε ένα διάλειμμα από την πραγματικότητα και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί σε τόπους και καταστάσεις που θέλετε να ζήσετε και θα νιώσετε αμέσως καλύτερα. Εκτός από το σώμα, έτσι και το μυαλό χρειάζεται το διάλειμμα του από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις.

anapnoes.gr : eutuxia Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
7. Κάντε τους άλλους ευτυχισμένους
Αν δεν μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας να γελάσει, προσπαθήστε να κάνετε τους άλλους και θα διαπιστώσετε πως αυτό έχει άμεση επίδραση και στη δική σας διάθεση. Αν δεν μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας, προσφέρετε στους άλλους και να είστε σίγουροι πως η καλή ενέργεια θα επιστρέψει σε εσάς.

8 πράγματα που φωνάζουν ότι θες ανανέωση.!!

anapnoes.gr : gynaika beaute 8 πράγματα που φωνάζουν ότι θες ανανέωση.!!
«Ανανέωση», «αλλαγή», «service» και όλες οι ωραίες λέξεις οι οποίες μολονότι μας συστήνονται με τα καλά τους, συνήθως έρχονται μετά από γκριζαρισμένες μέρες, για να μην πούμε μαύρες! Υπάρχουν πράγματα που φωνάζουν και δεν προλαβαίνεις να τα ακούσεις. Εκείνα κρατούν τα καμπανάκια.
Δε θες να δεις ανθρώπους.
Γυρνάς από τη δουλειά σου ή από τις δουλειές σου και το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι, είναι πώς θα πας στην πολυθρόνα. Εκεί, θα κάτσεις μέχρι την ώρα που θα σε πετάξει από πάνω της και αυτή και θα σε στείλει στο «αρμοδιότερο» για καθισιό, στο κρεβάτι! «Τί καφέδες και έξοδοι τώρα, θέλουν στην καλύτερη περπάτημα και στη χειρότερη οδήγηση». «Άνθρωποι; Τρελός είσαι; Δε θέλω οχλαγωγία και φασαρία». Αν σε ενοχλούν τα πάντα εκτός από το σπίτι σου, τότε έχεις κηρυχθεί «διατηρητέο».
Έχει και τα καλά της η τηλεόραση…
Πιο «όχι» δε γίνεται. Για την ακρίβεια, «ΌΧΙ». Δε θα γίνουμε εξυπνάκηδες αλλά η τηλεόραση, όλο και πιο σπάνια έχει κάτι που μπορεί να σε κρατήσει κοντά της. Μάλιστα, φήμες λένε ότι αν αποχωρήσει ο καναπές, η τηλεόραση δε θα έχει μέλλον…Η τηλεόραση έχει μεταμορφωθεί σε μια πύλη του τρόμου στην οποία κινδυνεύεις να μπεις από τη στιγμή που κρατάς το τηλεκοντρόλ. Αν ξαφνικά, άλλαξες γνώμη, ψάξε στο δέρμα σου μήπως τυχόν και βρεις σκουριά. Διόλου απίθανο.
Πιστεύεις ότι ακόμη και οι μικροί θόρυβοι, έρχονται από τον Άδη.
Δε μιλάμε για κόρνες, βουητά και νέα γενιά αυτοκινήτων-ηχείων που η λαμαρίνα δεν αντέχει τα watt. Μιλάμε για ένα στυλό, για ένα πληκτρολόγιο, για ένα μεταλλικό σκεύος που έπεσε κάτω και σε κάνει να θες μια καταπαχτή να ανοίξει για σένα και να σώσει τα αυτιά σου. Έχεις μπει βαθιά στο «παλαιοπωλείο» αν ξεφυσάς για μικροθορύβους.
Το ΣΚ σε αγχώνει, δε σε ξεκουράζει.
Παρασκευή: Η μέρα που οι Φλίνστοουνς, έχουν να πουν «Γιάμπα-γιάμπα- ντου». Αν αυτές τις μέρες τις έχεις φυλάξει για ύπνο, είναι φυσιολογικό. Αν πάλι τις έχεις φυλάξει για νάρκη, τότε δεν είναι. Όσο να ναι, είναι άλλο να κοιμάσαι 12 ώρες το Σάββατο και 12 την Κυριακή και άλλο να θεωρείς «ξύπνημα» το να κρατάς το λαπ τοπ ξαπλωμένος. Αν η Παρασκευή έρχεται και ψάχνεις το πού θα πρωτο-σπαταλήσεις το κέφι σου και τελικά αγχώνεσαι και προτιμάς τη «σταθερά» του κρεβατιού, πάρε το ξεσκονόπανο και ξεκίνα από το κεφάλι.
Αλλάζεις γνώμες για ανθρώπους από μέρα σε μέρα.
Δε μιλάμε για εκείνους που έχουν ανάγει την αλλαγή γνώμης για τους συνανθρώπους τους σε τέχνη. Μιλάμε για σένα που είσαι σταθερός. Αν αρχίζεις και βλέπεις έντονα πως τη Δευτέρα βάζεις 10 σε κάποιον και την Τρίτη του βάζεις -10, μην πεις «μα κάθε μέρα είναι ξεχωριστή». Στημένο παιχνίδι έχεις δημιουργήσει, ψάχνεις να βρεις ενδιαφέρον αλλάζοντας μέσα σου τους ίδιους ανθρώπους. Επειγόντως καλοπέραση.
Νιώθεις καλά μέχρι να σε ρωτήσουν «Πώς είσαι;».
Μερικές φορές, είναι πιο δύσκολο να απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις. Σε ρωτάνε το τυπικό, τους λες σχεδόν επακριβώς πώς είσαι. Εκείνοι, ενθουσιάζονται και εσύ απορείς μήπως μιλούσαν στο handsfree και το «εξαιρετικά περνάς!!!» το είπαν σε άλλον. Αν δυσκολεύεσαι στο να απαντήσεις, σε μια ερώτηση τέτοια και να πεις «μια χαρά», να εύχεσαι να μη σε ρωτήσουν «πού το βρίσκεις τόσο κέφι;».
Αποφεύγεις τη μουσική.
Για να μην ψάχνεις κουρτίνες πίσω από παράθυρα να κρυφτείς, λέμε εξ? αρχής πως αποκλείουμε 1) δυνατή μουσική 2) death metal και άλλα άσματα (ονόματα δε λέμε) που έχουν θόρυβο αντί για στίχους και νότες. Μιλάμε για ο,τιδήποτε σου έφτιαχνε τη μέρα -ακούγοντάς το- και για κάποιον λόγο τώρα, σε ενοχλεί. Αν κάτι ισχύει παραπάνω από «προσωρινά», χρειάζεται αντίδραση. Σημάδι διαχρονικής κόπωσης και βαρεμάρας. Η μουσική είναι το μόνο χρώμα που βλέπουν τα αυτιά σου.
Αποθεώνεις την καθημερινότητα.
«Η καθημερινότητα είναι τέλεια!!!, Τέλεια!!!, Φοβερή!!!». Αυτό, το μάθαμε. Τώρα, ας μάθουμε απ?έξω άλλα ποιηματάκια…Μια χαρά είναι η ρουτίνα και αν κυλάει φυσιολογικά, δε χρειάζεται να φτιάξεις βωμό και να τη λατρεύεις. Αν έχεις αρχίσει να τη λατρεύεις, σημαίνει ότι φοβάσαι τι θα γίνεις χωρίς αυτήν. Ίσως λίγο πιο ενεργητικός και πιο ζωντανός. Μέχρι να καταλήξεις στο τί θα πάθεις αν σε αφήσει η ρουτίνα, άφησέ την εσύ. Άνθρωπος είσαι, όχι …μνημείο!
Γράφει: Αλέξανδρος Δρίβας

ΦΡΙΚΤΕΣ αποκαλύψεις! Βίαζαν ανηλίκους σε οικοτροφείο και τους ανάγκαζαν να....

ΦΡΙΚΤΕΣ αποκαλύψεις! Βίαζαν ανηλίκους σε οικοτροφείο και τους ανάγκαζαν να....
Ο ιδιοκτήτης και η διευθύντρια ενός οικοτροφείου στη δυτική Ινδία συνελήφθησαν αφού πέντε ανήλικοι αποκάλυψαν ότι υπέστησαν βιασμό, καθώς και ότι υποχρεώνονταν να παρακολουθούν πορνογραφικές ταινίες και να αναπαριστούν μεταξύ τους τις σκηνές, ανακοίνωσαν η αστυνομία και εργαζόμενοι σε φιλανθρωπική οργάνωση.
Τα παιδιά εξαναγκάζονταν να τρώνε περιττώματα ως τιμωρία, όταν δεν συμμορφώνονταν.
Ο 52χρονος ιδιοκτήτης του φιλανθρωπικού κληροδοτήματος Chandraprabha Charitable Trust και η 30χρονη διευθύντριά του συνελήφθησαν τη Δευτέρα έπειτα από επιδρομή της αστυνομίας στο σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Καρζάτ του κρατιδίου Μαχαράστρα.
«Δεχθήκαμε μια μήνυση από την φιλανθρωπική οργάνωση Childline που έλεγε ότι ένα παιδί πήγε σπίτι του για τις διακοπές και εξομολογήθηκε στη μητέρα του ότι γίνονται καταχρήσεις», δήλωσε αργά χθες το βράδυ προς το Ρόιτερς ο Ρ.Ρ. Πατίλ, επιθεωρητής της αστυνομίας της Καρζάτ.
«Έχουν μιλήσει πλέον συνολικά πέντε παιδιά και συλλάβαμε τους δύο υπόπτους για διάφορα αδικήματα», δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως στα αδικήματα αυτά περιλαμβάνονται το παρά φύσιν σεξ (σοδομισμός), ο παράνομος περιορισμός και σεξουαλική επίθεση.
Το σχολείο φιλοξενούσε 28 μη προνομιούχα παιδιά ηλικίας από 4 ως 14 ετών, για 10 μήνες το χρόνο, είπε ο Πατίλ, αλλά τα περισσότερα βρίσκονταν για διακοπές στα σπίτια τους όταν έγινε η επιδρομή της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν έχουν κακοποιηθεί και άλλα παιδιά και αν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.
Η Ανουράντα Σαχασραμπούντε της Childline, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, δήλωσε πως τα παιδιά μίλησαν για πάσης φύσεως σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.
«Είναι μια φρικτή υπόθεση. Τα παιδιά μάς μιλάνε για τη σεξουαλική κακοποίηση που ελάμβανε χώρα εκεί. Υπήρχε στοματικό σεξ, υπήρχε καταναγκαστικό σεξ... Αυτά τα πράγματα φωτογραφίζονταν», είπε η Σαχασραμπούντε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.
«Τιμωρούσαν τα παιδιά βάζοντάς τα να τρώνε περιττώματα σκύλων και, αν έκαναν εμετό, τα έβαζαν να τρώνε τον εμετό», πρόσθεσε.
Η αστυνομία είπε πως το οικοτροφείο λειτουργούσε από το 2002, αλλά δεν ήταν καταχωρισμένο στις αρχές και για το λόγο αυτό διέφευγε των κυβερνητικών επιθεωρήσεων.


Ευτυχία είναι … να είσαι καλά με τον εαυτό σου

anapnoes.gr : lets be happy Ευτυχία είναι ... να είσαι καλά με τον εαυτό σου
Κάποιοι άνθρωποι αναζητούν πράγματα έξω από τον εαυτό τους για να γίνουν ευτυχισμένοι, για παράδειγμα, ναρκωτικά, αλκοόλ ή έναν άλλο άνθρωπο. Αυτό φτιάχνει προσωρινά τα πράγματα αλλά σχεδόν πάντα καταλήγει σε απογοήτευση.
Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας επιβεβαιώσει εκτός από μας τους ίδιους. Δεν υπάρχει τίποτα έξω από μας που μπορεί να μας φέρει την ευτυχία που αξίζουμε.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτή τη διαπίστωση αρκετά αργά στη ζωή τους ή δεν την κάνουν ποτέ.
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αυτού που γνωρίζουμε ως ευτυχία και της συναισθηματικής εξάρτησης.
Αν χρειάζεσαι μια εξωτερική πηγή για να σε κάνει ευτυχισμένο, τότε έχεις πολλά να μάθεις για τον εαυτό σου και τη ζωή.
Ποιος είμαι χωρίς το σύντροφό μου;
Γνωρίζετε την απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση; Νιώθετε καλά με το να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν;
Αν όλη σας η ύπαρξη στρέφεται γύρω από το σύντροφό σας, τι θα κάνετε αν φύγει; Αν διαπιστώνετε πως δεν έχετε δικά σας ενδιαφέροντα ή δεν νιώθετε καλά παρά μόνο αν σας επιβεβαιώσει ο σύντροφός σας, μπορεί να θέλετε να το αλλάξετε αυτό.
Να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που φτάνουν σ’ αυτό το αδιέξοδο και δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν.
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι καθιερώσετε κάποιο χρόνο που θα περνάτε με τον εαυτό σας. Γραφτείτε σε κάποιο μάθημα ή βρείτε ένα χόμπι. Χρειάζεται να φτιάξετε τη δική σας ταυτότητα, ανεξάρτητα από το σύντροφό σας. Κάνοντας αυτό, θα χτίσετε μια γερή βάση για σας, ανεξάρτητα απ’ τον σύντροφό σας. Έτσι, αν κάτι συμβεί με τη σχέση σας, θα μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας.
anapnoes.gr : happiness1 Ευτυχία είναι ... να είσαι καλά με τον εαυτό σου
Η ευτυχία είναι μια εσωτερική υπόθεση
Ίσως δεν μπορέσατε να βρείτε κάτι που να σας ευχαριστεί, όπως ένα χόμπι ή κάποιο άλλο ενδιαφέρον. Μπορεί να είστε τόσο απορροφημένοι με τον σύντροφό σας, που το οπτικό σας πεδίο είναι θολό. Αν όμως ψάξετε μέσα σας, θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε. Υπάρχουν σίγουρα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Ίσως έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ασχοληθήκατε μ’ αυτά.
Είναι πολύ εύκολο να χτίσεις τη ζωή σου γύρω από ένα άλλο άτομο και τις ανάγκες του. Κάνοντας αυτό, μπορεί να χάσεις τον εαυτό σου και να ξεχάσεις ποιος είσαι και τι σε προσδιορίζει. Ο σύντροφος δεν είναι αυτός που θα σε κάνει αυτό που είσαι. Είσαι ένα μοναδικός άνθρωπος, με τις δικές σου επιθυμίες, τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου θέλω. Αν δεν εντοπίσεις ποια είναι αυτά, θα νιώσεις άδειος σε περίπτωση που χάσεις το άτομο απ’ το οποίο έχεις εξαρτηθεί. Ο σύντροφος δεν είναι η ζωή σου και παρόλο που είναι υπέροχο το να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλο, δεν είναι καλό να εμπλέκεσαι τόσο πολύ μαζί του ώστε να χάνεις τελικά τον εαυτό σου.
Η τάση να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα
Όπως είπαμε, αρκετοί άνθρωποι έχουν την τάση να αναζητούν την ευτυχία στον σύντροφό τους. Κάποιοι άλλοι έχουν την ανάγκη να ξεφύγουν από την πραγματικότητα που ζουν και χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα ψώνια ή το τζόγο, για να νιώθουν πληρότητα.
Το πρόβλημα όμως είναι πως ότι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να ξεφύγεις απ’ τον εαυτό σου. Η αποφυγή δεν λύνει το οποιοδήποτε συναισθηματικό θέμα απ’ το οποίο υποφέρεις.
Δεν αλλάζει τίποτα όταν πάρεις τη «δόση» σου. Μόνο καθυστερείς το αναπόφευκτο.
Ότι κι αν είναι αυτό που σε εξωθεί να αναζητήσεις την ευτυχία μ’ αυτούς τους καταστροφικούς ή πολυέξοδους τρόπους, θα είναι πάλι εκεί όταν επανέλθεις.
Είναι πολύ εύκολο να ξεφεύγεις από τα προβλήματα μέσα από τέτοιους μηχανισμούς αλλά, δυστυχώς, τα προβλήματα που αποφεύγεις μπορεί να ενταθούν με το πέρασμα του χρόνου. Η διαφυγή δεν είναι ποτέ αποτελεσματική λύση σε οποιοδήποτε θέμα.
Μόνο αν κοιτάξεις το πρόβλημα και το αντιμετωπίσεις, μπορείς να βρεις την ευτυχία μέσα απ’ τον εαυτό σου και όχι από μια εξωτερική πηγή.
anapnoes.gr : escapism Ευτυχία είναι ... να είσαι καλά με τον εαυτό σου
Υπάρχει λύση
Αν κάτι από τα παραπάνω σας φαίνεται οικείο, τότε είστε στο σωστό δρόμο.
Το να παραδέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα είναι καθοριστικό για τη λύση του. Αποφασίστε να ζητήσετε βοήθεια. Σε ήπιες περιπτώσεις, μπορεί μόνο να χρειάζεται να αλλάξετε κάποια πράγματα για να το ξεπεράσετε. Σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως είναι η χρήση ουσιών, θα χρειαστείτε εξειδικευμένη βοήθεια απεξάρτησης.
Όποια κι αν είναι η κατάσταση, τώρα είναι η ώρα να κάνετε την αλλαγή που χρειάζεστε.
Η ευτυχία, είναι κάτι που χρειάζεται να βρείτε μέσα σας.
Μην αναζητάτε πλαστή ικανοποίηση και αρχίστε να ζείτε τη ζωή σας. Οραματιστείτε τον εαυτό σας να ζει μια ήρεμη και υγιή ζωή, απαλλαγμένη από συνήθειες που σας καταβάλλουν.
Αρχίστε να γράφετε ένα ημερολόγιο για τη ζωή σας και αφιερώστε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας. Είναι ο μόνος που έχει τις απαντήσεις που ψάχνετε.
Έχετε υπόψη ότι τα προβλήματά σας δεν είναι ασυνήθιστα. Υπάρχουν ομάδες υποστήριξης για ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Έχοντας μια κοινή βάση με άλλους που έχουν προσπαθήσει να βρουν την ευτυχία, μπορείτε να μάθετε κάποια πράγματα που έκαναν εκείνοι για να ξεκινήσουν τη δική τους διαδρομή στη θεραπευτική διαδικασία.
Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν μας και όλοι προσπαθούμε καθημερινά.
Αλλά αν διαπιστώσεις ότι είσαι θλιμμένος τον περισσότερο χρόνο ή ότι χρειάζεσαι κάτι εξωτερικό για να σε κάνει ευτυχισμένο, είναι καιρός να βρεις τον εαυτό σου!
Παναγιώτα Κυπραίου – Ψυχοθεραπεύτρια

9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή

anapnoes.gr : 18908 303217683128674 192651464 n 600x399 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
Ο Henrik Edberg, είναι ο συντάκτης στο Positivity Blog. Δίνει πρακτικές συμβουλές για προσωπική ανάπτυξη και βήμα-βήμα τις στρατηγικές που λειτουργούν στην πραγματική ζωή για να παράγουν θετικά αποτελέσματα. Εδώ είναι το κείμενο του πάνω στα αποφθέγματα του Mark Twain.
anapnoes.gr : 178 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
“Δεν είναι περίεργο ότι η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία. Η φαντασία πρέπει να έχει νόημα.”
“Ας ζήσουμε, έτσι ώστε όταν θα έρθει να πεθάνουμε ακόμα και ο επιχειρηματίας θα λυπηθεί”
“Όταν οι φίλοι σου αρχίζουν να σε κολακεύουν για το πόσο νέος δείχνεις, είναι σίγουρο σημάδι ότι μεγαλώνεις”
Ίσως γνωρίζετε τον Μαρκ Τουέιν για μερικά από τα πολύ δημοφιλή βιβλία του, όπως Οι περιπέτειες του Huckleberry Finn και Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ. Ήταν ένας συγγραφέας και χιουμορίστας, σατιρικός και λέκτορας.
Ο Τουέιν είναι γνωστός για τα πολλά και συχνά χιουμοριστικά αποφθέγματα του. Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου δικές του συμβουλές.
1.Ενέκρινε τον εαυτό σου.
“Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι άνετος, χωρίς τη δική του έγκριση.”
Αν δεν εγκρίνεις τον εαυτό σου, τη συμπεριφορά σου και τις πράξεις σου στη συνέχεια πιθανώς θα περπατάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μα ένα ανήσυχο συναίσθημα. Αν, από την άλλη, εγκρίνειςτον εαυτό σου στη συνέχεια θα τείνεις να χαλαρώσεις και να κερδίσεις εσωτερική ελευθερία να κάνεις περισσότερα από αυτά που πραγματικά θες.
Αυτό μπορεί, με σχετικό τρόπο, να είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στην προσωπική ανάπτυξη. Μπορεί να έχεις όλα τα σωστά εργαλεία για να αυξηθεί κατά κάποιο τρόπο, αλλά μπορείτε να αισθανθείτε μια εσωτερική αντίσταση. Δεν μπορείς να πας εκεί.
Σε τι μπορεί προσκρούσεις σε εκεί, είναι εμπόδια επιτυχίας. Βάζεις εμπόδια στο μυαλό σου σχετικά με τι μπορεί ή δεν μπορεί να αξίζεις. Ή εμπόδια που να σου λένε για το τι είσαι ικανός. Μπορούν να σου πουν ότι δεν είσαι πραγματικά αυτό το είδος  προσώπου που προσπαθείς να είσαι.
Ή αν κάνεις κάποια πρόοδο προς την κατεύθυνση που θέλεις να πας, μπορεί να αρχίσεις να σαμποτάρεις για τον εαυτό σου. Να κρατήσεις τον εαυτό σου σε ένα μέρος που είναι οικείο.
Έτσι χρειάζεται να δώσεις έγκριση και επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι αυτός  που θέλεις να είναι. Μη ψάχνεις για την έγκριση από τους άλλους. Αλλά από τον εαυτό σου. Να διαλυθεί το εσωτερικό εμπόδιο ή να αφήσει να φύγει εκείνη η τάση για. Αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να πάρει χρόνο.
anapnoes.gr : 279 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
2. Οι περιορισμοί σου μπορεί να είναι μόνο στο μυαλό σου.
«Η ηλικία είναι ένα ζήτημα του νου πάνω στην ύλη. Αν δεν σε πειράζει, δεν πειράζει.»
Τόσοι πολλοί περιορισμοί είναι ως επί το πλείστον στο μυαλό μας. Για παράδειγμα, μπορεί να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα αποδοκιμάζουν γιατί είμαστε πάρα πολύ ψηλοί, πολύ παλιοί ή balding. Αλλά αυτές οι πτυχές έχουν σημασία όταν σκέφτεσαι ότι έχουν σημασία. Γιατί γίνεσαι ενσυνείδητος και ανησυχείς για το τι οι άνθρωποι μπορούν να σκεφτούν.
Και άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό και να μπορεί να αντιδράσουν με αρνητικούς τρόπους. Ή μπορεί να ερμηνεύσεις ό,τι κάνουν ως αρνητική αντίδραση, γιατί φοβάσαι τόσο μια κακή αντίδραση και τόσο επικεντρωμένος προς τα μέσα για τον εαυτό σου.
Αν, από την άλλη πλευρά, δεν σε πειράζει,τότε δεν θα πειράζει και τους ανθρώπους τόσο πολύ. Και αν δεν σε πειράζει τότε θα δεν θα αφήσεις αυτό το μέρος του εαυτού σου γίνει μια αυτοεπιβαλλόμενη φραγή στη ζωή σου.
Είναι, για παράδειγμα, σπάνια πολύ αργά να κάνεις ό, τι θέλεις να κάνεις.
anapnoes.gr : 359 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
3.Ελάφρυνε και διασκέδασε
«Το χιούμορ είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ανθρωπότητας.»
«Ενάντια στην επίθεση του γέλιου, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί.»
Το χιούμορ και το γέλιο είναι καταπληκτικά εργαλεία. Αυτά μπορούν να μετατρέψουν οποιαδήποτε σοβαρή κατάσταση σε κάτι αστείο. Αυτά μπορούν να ελαφρύνουν το κλίμα ακριβώς για οπουδήποτε.
Και μία ελαφρύτερη διάθεση είναι συχνά ένας καλύτερος χώρος για να εργασθείς, επειδή τώρα το σώμα και το μυαλό δεν είναι γεμάτα με αρνητικά συναισθήματα. Όταν είστε πιο ανέμελοι και χαλαροί τότε η λύση σε μια κατάσταση είναι συχνά ευκολότερο να βρεθεί και να εφαρμοστεί.
anapnoes.gr : Screen Shot 2014 05 08 at 11.44.32 AM 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
4. Άφησε το θυμό.
«Ο θυμός είναι ένα οξύ που μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στο σκάφος στο οποίο είναι αποθηκευμένο από τίποτα που είναι χύνεται.»
Ο θυμός είναι τις περισσότερες φορές αρκετά άσκοπος. Μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις και να ξεφύγει από τον έλεγχο. Και από μια εγωιστική προοπτική, είναι συχνά πιο οδυνηρό για αυτόν που είναι θυμωμένος, από το πρόσωπο για τον οποίο είναι θυμωμένος.
Έτσι ακόμα κι αν αισθάνεσαι θυμωμένος με κάποιον για ημέρες, κατάλαβε ότι ως επί το πλείστον μόνο τον εαυτό σου βλάπτεις. Το άλλο πρόσωπο μπορεί να μην γνωρίζει καν ότι είσαι θυμωμένος με αυτόν. Έτσι, είτε μιλάς με το πρόσωπο για λυθεί η σύγκρουση, είτε αφήνεις το θυμό σου , το συντομότερο δυνατό, είναι αρκετά καλές συμβουλές για να κάνουν τη ζωή σου πιο ευχάριστη.
anapnoes.gr : 51 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
5. Άφησε τον εαυτό σου από τη σιγουριά.
«Μην τριγυρνάς λέγοντας ότι ο κόσμος σου οφείλει τη ζωή. Ο κόσμος δεν σου οφείλει τίποτα. Ήταν εδώ πρώτα.»
Όταν είσαι νέος, η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα. Καθώς μεγαλώνεις, μπορεί να έχεις ένα είδος δικαιώματος. Ίσως αισθάνεσαι ότι ο κόσμος πρέπει να σου δώσει ό, τι θέλεις, ή ότι σου χρωστάει κάτι.
Αυτή η πεποίθηση μπορεί να προκαλέσει πολλή οργή και απογοήτευση στη ζωή σου. Επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να σου δώσει αυτό που περιμένεις.  Από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ απελευθερωτικό. Αντιλαμβάνεσαι ότι στο χέρι σου να διαμορφώσεις τη ζωή σου και να δουλέψεις πάνω σε αυτά που θες. Δεν είσαι παιδί πια, να περιμένεις του γονείς ή τον κόσμο να σου δώσει κάτι.
Τώρα είσαι στη θέση του οδηγού. Και μπορείς να πας σχεδόν οπουδήποτε θες.
anapnoes.gr : 61 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
6. Αν ακολουθείς διαφορετική πορεία, ετοιμάσου για αντιδράσεις
«Ένα πρόσωπο με μια νέα ιδέα είναι ένας στρόφαλος έως ότου πετύχει η ιδέα.»
Νομίζω ότι σχετίζεται λίγο με την αυτο-βελτίωση.
Αν αρχίσεις να αλλάζεις ή κάνεις κάτι διαφορετικό από ότι συνήθως κάνεις, τότε οι άνθρωποι μπορεί να αντιδράσουν με διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί μπορεί να είναι χαρούμενοι για σένα. Μερικοί μπορεί να είναι αδιάφοροι. Μερικοί μπορεί να προβληματιστούν ή να αντιδράσουν με αρνητικούς και αποθαρρυντικούς τρόπους.
Μεγάλο μέρος αυτών των αντιδράσεων κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τόσο πολύ για σένα, αλλά για το πρόσωπο που είπε ότι και τη ζωή του/της. Πώς αισθάνονται για τον εαυτό τους φαίνεται στις λέξεις και την κριτική που κάνουν
Και αυτό είναι εντάξει. Νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανό ότι δεν θα αντιδρούν τόσο αρνητικά, όπως μπορείς να φανταστείς. Ή κατά πάσα πιθανότητα πολύ σύντομα πηγαίνουν πίσω εστιάζοντας τις δικές τους προκλήσεις.
Έτσι ότι άλλοι άνθρωποι λένε και σκέφτονται και τους αφήνεις να σε κρατάνε πίσω, είναι πιθανώς μόνο στη φαντασία σου και ένα εμπόδιο που βάζεις στο μυαλό σου.
Μπορεί να διαπιστώσεις ότι, όταν τελικά, διασχίσεις εκείνο το εσωτερικό όριο που δημιούργησες, τότε οι άνθρωποι γύρω σου δεν μπορούν να σε αποφεύγουν ή να σε κυνηγάνε. Μπορεί να είναι απλά: “ΟΚ”.
anapnoes.gr : 71 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
7.Φρόντισε να εστιάζεις σταθερά σε ό,τι θέλεις.
“Σύρε τις σκέψεις σου μακρυά από τα προβλήματα σου… από τα αυτιά, από τα τακούνια, ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο, μπορείς να το διαχειριστείς.”
Σε τι θα επικεντρωθείς, καθορίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Μπορείς να εστιάσεις στα προβλήματα σου και αν σταθείς στον πόνο και την νοοτροπία του θύματος. Ή μπορείς να εστιάσεις στο θετικό της κατάστασης, τι μπορείς να μάθεις από αυτή την κατάσταση ή απλά να επικεντρώσεις το μυαλό σου σε κάτι εντελώς διαφορετικό.
Μπορεί να είναι “φυσιολογικό” να σταθείς σε προβλήματα και να μετακινήσαι σε μια θάλασσα της αρνητικότητας. Αλλά αυτό είναι μια επιλογή. Και μια συνήθεια της σκέψης. Μπορείς να αρχίσεις, αντί να στέκεσαι σε προβλήματα, να επικεντρώνεις εκ νέου το μυαλό σου σε κάτι πιο χρήσιμο. Αλλά μπορείς επίσης να αρχίσεις να οικοδομείς μια συνήθεια της μάθησης για να κερδίζεις όλο και περισσότερο τον έλεγχο, όπου εστιάζεις.
anapnoes.gr : 829 9 συμβουλές από τον Μαρκ Τουέιν για μια εξαιρετική ζωή
8. Μην επικεντρώνεσαι τόσο στο να κάνεις τον εαυτό σου να αισθάνεται καλά
«Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις το κέφι στον εαυτό σου, είναι να προσπαθήσεις να φτιάξει το κέφι σε κάποιον άλλο.»
Αυτό μπορεί να είναι κάτι λίγο από μια αντι-διαισθητική συμβουλής. Αλλά όπως έγραψα χθες, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αισθάνεσαι καλά για τον εαυτό σου, είναι να κάνεις κάποιον άλλο να αισθάνεται καλά ή να τους βοηθήσεις με κάποιο τρόπο.
Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεις τα πράγματα για να δημιουργήσεις μια ανοδική πορεία της θετικότητας και ανταλλαγή αξίας μεταξύ των ανθρώπων. Βοηθάς κάποιον και αισθάνεστε και οι δύο καλά. Το πρόσωπο που βοήθησες αισθάνεται την τάση να σας βοηθήσει αργότερα, δεδομένου ότι οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ανταποδώσουν. Και έτσι, και οι δύο από σας αισθάνονται καλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον.
Αυτά τα θετικά συναισθήματα είναι μεταδοτικά σε άλλους ανθρώπους, και έτσι μπορεί να καταλήξεις δημιουργώντας τα, να αισθάνεσαι εξίσου καλά.  Και τη βοήθεια που έλαβες από το φίλο σου, μπορεί να σε εμπνεύσει να βοηθήσεις έναν άλλο φίλο. Και έτσι η ανοδική πορεία αναπτύσσεται και συνεχίζει.
9. Να κάνεις ότι θέλεις να κάνεις.
«Είκοσι χρόνια από τώρα, θα είσαι περισσότερο απογοητευμένος από τα πράγματα που δεν έκανες παρά από αυτά που έκανες. Πλεύσε μακριά από το ασφαλές λιμάνι. Πιάσε τους ανέμους στα πανιά σου. Εξερεύνησε. Ονειρέψου.  Ανακάλυψε.”
Φοβερό απόσπασμα. Και πραγματικά δεν έχω πολλά να προσθέσω. Καλά,ίσως να το γράψεις κάπου και να το κρατήσεις ως καθημερινή υπενθύμιση- στο ψυγείο σου ή στην πόρτα του μπάνιου- για το τι μπορείς πραγματικά να κάνεις με τη ζωή σου.

Βρείτε την ηρεμία σας σε 7 βήματα

anapnoes.gr : louloudi Βρείτε την ηρεμία σας σε 7 βήματα
Μεταξύ δουλειάς, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων, δημόσιων υπηρεσιών και εκατοντάδων μικροϋποχρεώσεων που σας κυνηγάνε συνεχώς, πιθανόν να αισθάνεστε «πνιγμένοι», με την καθημερινότητα να πέφτει βίαια πάνω σας κάθε πρωί που ανοίγετε το μάτι σας.

Το να κρυφτείτε κάτω από ένα τραπέζι δεν είναι ο τρόπος να μην σας βρουν οι απλήρωτοι λογαριασμοί, τα πρότζεκτ στη δουλειά, τα παιδιά που θέλουν να φάνε και οι δουλειές του σπιτιού, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να βγείτε από την κρυψώνα σας. Αν νομίζετε ότι παίζοντας κρυφτό θα βρείτε την ηρεμία σας, τότε μάλλον είστε οπαδοί του στρουθοκαμηλισμού – και όλοι ξέρουμε πώς καταλήγουν οι στρουθοκάμηλοι.
Η αναζήτηση στιγμών ηρεμίας είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό σας, ακόμη κι όταν εσείς λόγω του ότι είστε στο πόδι όλη μέρα, δεν προλαβαίνετε να… αγχωθείτε. Το σώμα σας, όμως, αντιλαμβάνεται καλά το στρες και η συνεχής ένταση μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας στο μέλλον. Εκτός αν υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα… ηρεμίας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που η ζωή έχει πολλές απαιτήσεις από εσάς ή ακόμη και κάθε μέρα. Σε μόλις 7 βήματα (τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν και μεμονωμένα ή συνδυαστικά) θα είστε χαλαροί πάνω σε μια νοητή αιώρα κι όχι κάτω από το τραπέζι τρώγοντας τα… νύχια σας.
Βήμα 1ο: ψάξτε για τα σημάδια
Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείτε το άγχος που σας προκαλεί ο προϊστάμενος στη δουλειά κάθε πρωί είναι να το εμποδίζετε να συσσωρευτεί. Πολλές φορές, όμως, ακόμη κι αν νομίζετε ότι ελέγχετε το καθημερινό στρες, λόγω του ότι τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας δεν είναι εμφανή, το κακό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μπορεί για παράδειγμα να κοιμηθήκατε 8 ώρες τα προηγούμενα βράδια, αλλά ο ύπνος σας να μην ήταν ποιοτικός και βαθύς, με αποτέλεσμα και πάλι να αισθάνεστε κουρασμένοι – κάτι που αποτελεί σημάδι στρες. Γι’ αυτό, καλό είναι να αφιερώνετε λίγα λεπτά καθημερινά, προκειμένου να διαπιστώσετε αν υπάρχουν αλλαγές στις συνήθειές σας που προκύπτουν από το άγχος, αλλά δεν είναι και τόσο εμφανείς.
Βήμα 2ο: πάρτε την προσοχή σας από την αγχωτική κατάσταση
anapnoes.gr : stress Βρείτε την ηρεμία σας σε 7 βήματα
Όταν αισθανόμαστε ένταση επειδή κάτι δεν πήγε καλά στη συνεργασία μας με κάποιο συνάδελφο, έχουμε την (αντιπαραγωγική) τάση να «παίζουμε» στο μυαλό μας ξανά και ξανά τα αρνητικά σημεία. Οι ειδικοί, όμως, συστήνουν αντ’ αυτού να επικεντρωνόμαστε στο σώμα μας. Τι μπορείτε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, καθίστε και αδειάστε το μυαλό σας, συγκεντρώνοντας την προσοχή σας σε κάτι ασήμαντο. Πάρτε μεγάλες, βαθιές ανάσες από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 4, κρατηθείτε για 2 δευτερόλεπτα κι έπειτα βγάλτε τον αέρα από το στόμα σας μετρώντας μέχρι το 7. Και μην ξεχνάτε: Όταν η εκπνοή μας είναι μεγαλύτερη από την εισπνοή, τότε οι ανάσες μας είναι πιο βαθιές και το νευρικό μας σύστημα ηρεμεί.
Βήμα 3ο: αναβάλλετε τις… αναβολές
Το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνουμε όταν είμαστε στρεσαρισμένοι είναι να αναβάλλουμε προσωπικές μας ευχαριστήσεις, γιατί έχουμε πολλά στο μυαλό μας και λίγο χρόνο. Το γυμναστήριο, όμως, για παράδειγμα, μπορεί να μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε τις ορμόνες που μας προκαλούν στρες, όπως και το να κάτσουμε για λίγο αναπαυτικά στον καναπέ μας, ακούγοντας τη μουσική που μας αρέσει – κατά προτίμηση σε αργό τέμπο, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι όταν τα εγκεφαλικά μας κύματα συγχρονίζονται με αργούς ρυθμούς, χαλαρώνουμε πολύ πιο εύκολα. Αντί, λοιπόν, να αναβάλλετε τέτοιους είδους δραστηριότητες, καλύτερα να τις προχωρήσετε και αν ο χρόνος πιέζει για γυμναστήριο, μπορείτε να πάτε για ένα σύντομο τρέξιμο ή να ανεβοκατέβετε τα σκαλιά της πολυκατοικίας σας. Και μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, διαλέξτε την αγαπημένη σας lounge συλλογή και πατήστε το play.
Βήμα 4ο: επιλέξτε τα σωστά σνακ
anapnoes.gr : sand Βρείτε την ηρεμία σας σε 7 βήματα
Όταν το άγχος σας καταβάλλει, μοιάζει ανθρώπινο το να πέσετε με τα… μούτρα στο κέικ σοκολάτας που έχετε φυλάξει για δύσκολες ώρες. Η Ελίζαμπεθ Σόμερ, όμως, RD και συγγραφέας του «Eat your way to happiness» τονίζει πως αυτές τις ώρες είναι πιο σημαντικό να διατηρήσετε τις υγιεινές σας συνήθειες, καθώς τα «πνιγμένα» στη ζάχαρη σνακ προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα κι αυτό σας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη νευρικότητα. Θέλετε να φάτε οπωσδήποτε κάτι γλυκό; Δοκιμάστε φράουλες με μαύρη σοκολάτα. Η βιταμίνη C στις φράουλες μειώνει τις ελεύθερες ρίζες που προέρχονται από το άγχος και η μαύρη σοκολάτα «ρίχνει» τις ορμόνες του στρες, όπως την κορτιζόλη, δίνοντάς σοκολατένια γεύση στο σνακ σας. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε γλυκό, μπορείτε να φάτε sticks καρότου ή σέλινου – οι ειδικοί ισχυρίζονται πως τα τραγανιστά σνακ μας ηρεμούν.
Βήμα 5ο: πάρτε τηλέφωνο έναν καλό φίλο
Ίσως το πιο προφανές βήμα: μετά από μια έξτρα αγχωτική μέρα, παίρνουμε τηλέφωνο αγαπημένους φίλους ή περνάμε χρόνο μαζί τους, προκειμένου να βοηθήσουμε την ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, οξυτοκίνη, να αυξηθεί. Ακόμη καλύτερα; Μην περιμένετε να κανονίσετε μια βόλτα με φίλους μόνο τις ημέρες που αισθάνεστε αγχωμένοι, αλλά καθιερώστε το όσο πιο συχνά γίνεται, έτσι ώστε να δίνετε συνεχώς ώθηση στις ορμόνες ευχαρίστησης – απλώς προσέξτε μην γυρίζετε συνεχώς την κουβέντα στα θέματα που σας απασχολούν, γιατί τότε και κουραστικοί θα γίνετε και δεν θα αποκομίσετε κανένα απολύτως όφελος για την ηρεμία και την υγεία σας.
Βήμα 6ο: βγείτε έξω
anapnoes.gr : rea Βρείτε την ηρεμία σας σε 7 βήματα
Δεν εννοούμε να πάρετε τους δρόμους τη στιγμή που βρίσκεστε αγχωμένοι στο γραφείο. Το να εισπνεύσετε, όμως, λίγο καθαρό αέρα αντί αυτόν του κλιματισμού και να αλλάξετε παραστάσεις για 5 λεπτά, σίγουρα θα σας βοηθήσει να δείτε την κατάσταση πιο ήρεμα, να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να οργανώσετε τις δουλειές σας μόλις διώξετε το στρες. Αν, μάλιστα, υπάρχει και πάρκο κοντά σας, σταματήστε 5 λεπτά για να μυρίσετε τα λουλούδια και τη φύση. Οι έρευνες δείχνουν ότι το να εισπνέουμε συγκεκριμένες μυρωδιές, όπως για παράδειγμα λεβάντα, επαναφέρουμε το… αγχωμένο ανοσοποιητικό μας σύστημα σε φυσιολογικά επίπεδα.
Βήμα 7ο: προετοιμαστείτε πριν τον ύπνο
Το φαινόμενο είναι γνωστό σε όλους: παρ’ όλο που νυστάζουμε και αναζητούμε να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και να βυθιστούμε στον ύπνο, με το που χαλαρώνουμε όλες οι ανησυχίες μας αρχίζουν να μας «γρονθοκοπούν» τον εγκέφαλο και η νύστα δίνει τη θέση της στο άγχος, για άλλη μια φορά. Για να μην πέσετε ξανά θύμα αυτού του φαύλου κύκλου, προτού ξαπλώσετε στο κρεβάτι, σημειώστε σε ένα κομμάτι χαρτί όλες τις αρνητικές σας σκέψεις, αυτά που πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα και ό,τι στριφογυρνάει ενοχλητικά στο μυαλό σας. Σύμφωνα με τη συγγραφέα του «Mindful Woman», Σου Πάτον Θοέλ, το να καταγράφουμε τις ανησυχίες μας βοηθάει στο να τις βάζουμε για λίγο στην άκρη, έτσι ώστε να μην μετράμε υποχρεώσεις αντί για προβατάκια…

Πρώτη με διαφορά η Ελλάδα σε υπέρβαρα παιδιά

Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν επωφελούνται από τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, καθώς έρχονται πρώτοι στην παιδική παχυσαρκία ξεπερνώντας ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ, 44% των αγοριών και 38% των κοριτσιών ηλικίας 5-17 ετών στην Ελλάδα, είναι υπέρβαρα (στα ποσοστά περιλαμβάνονται και τα παχύσαρκα παιδιά). Δεύτερη στον κατάλογο με τα πιο υπέρβαρα παιδιά είναι η Ιταλία.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η παχυσαρκία έχει εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια αν και τα ποσοστά αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό από πριν. Η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει κι αυτή στην εξάπλωση της παχυσαρκίας καθώς παρατηρείται ότι τα πιο φτωχά νοικοκυριά συνηθίζουν να αγοράζουν φαγητά με εύκολη ενέργεια και πολλές θερμίδες, που είναι πιο φθηνά όπως πατάτες ή ζυμαρικά.
«Η οικονομική κρίση μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Michele Cecchini υπεύθυνη για θέματα υγείας στον ΟΟΣΑ.
Ακολουθεί αναλυτικά όλο το διάγραμμα:

n

ΟΑΕΔ: Τα 11 «άγνωστα» επιδόματα – Δείτε αν είστε δικαιούχος

Μπορεί όταν κάποιος ακούει για επίδομα από τον ΟΑΕΔ να σκέφτεται το επίδομα ανεργίας, όμως, ο Οργανισμός προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.
Κάποια από τα επιδόματα αυτά, όπως σημειώνει το money-money.gr, χορηγούνται ή μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε για μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.
Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ:
1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)
Για να χορηγηθεί απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.
2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης
Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. Επίσης, το επίδομα αυτά χορηγείται σε μισθωτούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για οποιοδήποτε λόγο (άρθρο 325 Α.Κ.).
3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας
Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).
4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών
Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ” όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).
5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη
Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.
6. Επίδομα Διαθεσιμότητας
Παρέχεται σε μισθωτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 10%του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και για διάστημα μέχρι τρεις μήνες το χρόνο.Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),
7. Επίδομα Στράτευσης (καταργείται από 1ης Ιουλίου 2014)
Καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, μπορούν να το λάβουν όσοι έχουν κάνει 150 ημερομίσθια κατά τον προηγούμενο χρόνο από εκείνο που μπήκαν στο στρατό ή 150 ημέρες εργασίας (ημερομίσθια) το προηγούμενο της κατάταξης 15μηνο χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια των 3 τελευταίων μηνών. Οι Δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την είσπραξη, τρεις μήνες από την απόλυσή τους απ” το στρατό.
8. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ
Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Για να λάβουν το ειδικό βοήθημα θα πρέπει να είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π).Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)
9. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)
Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους από 20 μέχρι και 29 ετών και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίου και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.
10. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας
Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.
Την ειδική άδεια των 6 μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.
Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.
Η ασφαλισμένη μπορεί, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.
11. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας
Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβε από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.
Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...