Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τα 10 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν ερωτεύεστε

Mόνο αγάπη! 10 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν σε χτυπάνε τα βέλη του έρωταΑπό όταν ήμασταν μικρά κορίτσια (γυρνάμε δεκαετίες πίσω!) οι μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι πάντα μας έλεγαν πως όταν ερωτευτούμε πραγματικά θα το νιώσουμε… Και είχαν απόλυτο δίκιο ειδικά αν αναφερόντουσαν στο σώμα μας… Γιατί όταν την έχεις πατήσει με ένα αγόρι στο σώμα σου γίνονται διάφορες διεργασίες που μόνο ο έρωτας προκαλεί. Δες τι συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν σε χτυπούν τα βέλη του έρωτα.
Η εγκεφαλική σου λειτουργία αλλάζει αμέσως
Τελικά ο έρωτας με την πρώτη ματιά υπάρχει! Όταν ερωτεύεσαι, ενεργοποιούνται 12 περιοχές του εγκεφάλου σου με αποτέλεσμα να ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένη μέσα σε 1/5 του δευτερολέπτου.
Η καρδιά σου σταματά
Το να είσαι ερωτευμένος επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς.
Δεν μπορείς να κοιμηθείς
Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε οι ερωτευμένοι συμμετέχοντες ανέφεραν πως έχαναν τουλάχιστον μία ώρα ύπνου κάθε βράδυ. Γιατί; Το να σκέφτεσαι το αντικείμενο του πόθου σου κυριολεκτικά σε κρατάει ξύπνιο το βράδυ.
Πονάς λιγότερα
Η αγάπη ενεργοποιεί τους ίδιους “αισθητήρες” του εγκεφάλου με τα παυσίπονα σύμφωνα με έρευνα Stanford.
Συγχωρείς πολύ εύκολα
Όταν κολακεύεσαι με κάποιον ο εγκέφαλος σου εκκρίνει οξιτοσίνη (θεωρείται και η ορμόνη του έρωτα) η οποία μειώνει τη δυνατότητά σου να θυμάσαι πολλά. Να, γιατί είσαι πολύ αφηρημένη τελευταία!
Η ζηλιάρα ψυχή που κρύβεις αποκαλύπτεται
Τελικά δεν φταις εσύ που είναι αδύνατο να περιορίσεις τη σκηνές ζηλοτυπίας. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έδειξε πως όταν κάποιος αγαπάει γίνεται υπερπροστατευτικός με τον σύντροφό του.
Χάνεις εύκολα την αυτοσυγκέντρωσή σου
Αφού συνεχώς σκέφτεσαι τον σύντροφό σου, η ικανότητά σου να συγκεντρώνεσαι σε συγκεκριμένα καθήκοντα είναι δύσκολο.
Η φώνη σου πιάνει ψηλές νότες
Όταν οι γυναίκες μιλάνε σε άντρες που βρίσκουν γοητευτικούς, συχνά και χωρίς να το καταλάβουν μιλούν σε πιο ψηλές οκτάβες. Αυτό ανέφερε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Evolutionary Psychology και πιθανόν να έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι συμβαίνει.
Tα κόκαλά σου δυναμώνουν
Οι ερευνητές βρήκαν συσχετισμό μεταξύ των ευτυχισμένα παντρεμένων γυναικών και της καλής υγείας των οστών. Αυτό το θέλουμε!

anapnoes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...