Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

10 μικρές λεπτομέρειες, που δένουν περισσότερο τα ζευγάρια

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, για να δώσει τη θέση του σε κάτι καλύτερο, βαθύτερο και πιο ικανοποιητικό, όπως είναι η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, το δέσιμο και η ουσιαστική αγάπη για το άτομο που έχει ο καθένας δίπλα του.
Πριν λοιπόν πανικοβληθείτε, ότι σας έφυγε ο ενθουσιασμός του μήνα του μέλιτος και αρχίσετε να νιώθετε τριγμούς στη σχέση σας, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές, που θα διατηρήσουν τη σχέση φρέσκια και σε διαρκή ανανέωση και ετοιμαστείτε να γεράσετε με τον αγαπημένο σας.
Βγείτε ραντεβού
Μπορεί να πηγαίνετε κάθε εβδομάδα για φαγητό με τον αγαπημένο σας, στην ταβέρνα της γειτονιάς και να αρέσει και στους δυο σας αυτή η συνήθεια, αλλά έχει γίνει «συνήθεια» και αυτό είναι που δε θέλουμε σε μια ερωτική σχέση. Δοκιμάστε την επόμενη εβδομάδα, αντί για φαγητό να κάνετε κάτι διαφορετικό  μαζί, όπως είναι να πάτε για ένα ποτό στο κέντρο ή να πάτε μια βόλτα στην Αρχαία Αγορά. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρουν τα αρχαία, θα απολαύσετε την παρέα ο ένας του άλλου, σε ένα διαφορετικό σκηνικό και θα ανανεωθείτε και σαν άτομα και σαν σχέση.
Δείχνετε το ενδιαφέρον σας καθημερινά
Ακόμα κι αν γνωρίζετε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου, μην αμελείτε να ρωτάτε ο ένας τον άλλο, πριν πέσετε για ύπνο πως πέρασε τη μέρα του. Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο ότι νοιάζεται ο ένας τον άλλο, αλλά η ρητή δήλωση αυτού του ενδιαφέροντος θα κάνει τη διαφορά και η μικρή κουβέντα μεταξύ των συντρόφων, λίγο πριν πέσουν για ύπνο, θα τους φέρει πιο κοντά.
Ενισχύστε το μεταξύ σας γέλιο
Το γέλιο σε μια σχέση είναι ένα από τα κυριότερα συστατικά της επιτυχίας της σχέσης και το γέλιο μεταξύ των δυο συντρόφων με κάτι που μόνο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, παρουσία τρίτων, είναι αυτό που εγγυάται την 100% επιτυχία μιας σχέσης. Μη διστάζετε να αναπολείτε τις κοινές σας στιγμές που γελάσατε με κάτι και μην αποθαρρύνεστε από τις αντιδράσεις των άλλων, όταν σας βρίσκουν να γελάτε με κάτι που μόνο οι δυο σας καταλαβαίνετε. Το βαθύτερο δέσιμο έρχεται από τις στιγμές, που μόνο οι δυο σας αντιλαμβάνεστε ως αστείες και θα τις θυμάστε πάντα σαν τις στιγμές που ήρθατε λίγο πιο κοντά με τον αγαπημένο σας.
Μην πανικοβάλεστε με τον πρώτο τσακωμό
Δεν υπάρχει ποτέ λόγος πανικού, όταν διαφωνήσετε ή τσακωθείτε με το σύντροφό σας. Οι στενές και ερωτικές σχέσεις, είναι πιθανό την ίδια στιγμή να είναι κουραστικές και εκνευριστικές. Το ότι τσακώνεστε είναι σημάδι του πόσο άνετα νιώθετε ο ένας με τον άλλο και της διάθεσης που έχετε να εκφράσετε χωρίς φόβο τα αισθήματα και τις σκέψεις σας. Αν ωστόσο, οι τσακωμοί και οι καβγάδες γίνουν καθημερινότητα και μοιάζει αδιέξοδη η σχέση, τότε ίσως να υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα προς επίλυση.
Τσακωθείτε σωστά
Όπως αναφέραμε, υπάρχει ένα θεμιτό όριο στους τσακωμούς και τις διαφωνίες με το σύντροφό σας, αν όμως, καταφέρετε και τσακωθείτε με το σωστό τρόπο, τότε θα ωφελήσετε ακόμα περισσότερο τη σχέση σας. Η απλή χρήση του «εμείς» και όχι του «εγώ», η χρήση του πληθυντικού και όχι του ενικού, σας βάζει στην ίδια ομάδα και όχι αντίπαλους και θα διαπιστώσετε πως μπορείτε πραγματικά να επωφεληθείτε από μια εποικοδομητική διαφωνία.
Τα ζευγάρια που αντιλαμβάνονται εαυτούς μέλη της ίδιας ομάδας, βιώνουν περισσότερη ικανοποίηση στη σχέση τους και έχουν μεγαλύτερη διάθεση να λύσουν τις διαφορές τους, από το να τις τονίσουν περισσότερο.
Χαρείτε με τη χαρά του άλλου
Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως ο τρόπος που αντιδράει ο ένας σύντροφος στη χαρά του άλλου, δείχνει περισσότερα από τον τρόπο που αντιδράει σε μια κρίση στη σχέση ή τη ζωή του άλλου. Τα ζευγάρια που μοιράζονται τη χαρά τους, όχι μόνο τη διπλασιάζουν, αλλά και δείχνουν τη διάθεση να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να χαρούν με την επιτυχία του άλλου χωρίς μικρότητες και ζήλειες.
Γυμναστείτε μαζί
Όταν γυμνάζεστε βελτιώνετε τη φυσική σας κατάσταση και κατά συνέπεια και την ερωτική σας ζωή. Όταν δε, γυμνάζεστε μαζί με το σύντροφό σας, τα οφέλη είναι διπλά, καθώς ο ένας κινητοποιεί τον άλλο, μειώνοντας τις πιθανότητες να τα παρατήσετε και κάνετε καλό και στην υγεία σας και τη σχέση σας.
Μάθετε να ακούτε
Ένα από τα συχνότερα παράπονα των γυναικών, αλλά και των αντρών, όσον αφορά τις σχέσεις τους έχει να κάνει με τον ισχυρισμό ότι το έτερον ήμισυ δεν «ακούει» παρά περισσότερο μιλάει και απαιτεί να ακούγεται. Όπως όμως επιθυμείτε εσείς να ακούγεστε, καλό είναι να δίνετε κι εσείς την αντίστοιχη προσοχή σε εκείνον που μιλάει.
Αντισταθείτε στην ορμή να διακόψετε και, αφού ο άλλος ολοκληρώσει την άποψή του, σιγουρευτείτε ότι έχετε καταλάβει σωστά. Ασχοληθείτε ενεργά με τα αισθήματα του άλλου και μην περιμένετε απλά να τελειώσει, για να έρθει η δική σας σειρά να μιλήσετε.
Γνωρίστε τους φίλους του/της
Είναι σημαντικό να κάνετε τη σχέση σας κομμάτι του κύκλου των φίλων σας.
Μπορεί να κάνετε σα ζευγάρι παρέα με κάποιους κοινούς φίλους, αλλά όταν γνωρίζετε τους φίλους του συντρόφου σας, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και το σύντροφό σας καλύτερα. Το να δίνετε δε την ευκαιρία στους φίλους σας να γνωρίσουν τη σχέση σας και το αντίστροφο, κατά κάποιο τρόπο δείχνετε ότι αποδέχεστε το άλλο άτομο στη ζωή σας και ότι θέλετε πραγματικά να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας.
Ασχοληθείτε με την ερωτική σας ζωή
Είναι μεν φυσικό όσο περνάνε τα χρόνια να χάνετε την ερωτική σας διάθεση και ορμή, αλλά ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι δεν απαιτείται κόπος και σε αυτό το κομμάτι της σχέσης. Είναι σαφώς πιο εύκολο να παραδοθείτε στα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας, του σπιτιού και τη δουλειάς, από το να παραδοθείτε ερωτικά στο σύντροφό σας, ακόμα και αν το τελευταίο έχει να σας προσφέρει πολλά περισσότερα.
Το σεξ δεν είναι αποτέλεσμα μιας καλής σχέσης. Το σεξ είναι η αφορμή μιας καλής σχέσης, γι΄αυτό μην παραιτείστε ποτέ των προσπαθειών να μένετε ευχαριστημένοι, και οι δυο, από την ερωτική σας ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...