#1
Χρησιμοποιούμε ήπιο σαπούνι

Ιδίως αν έχουμε την τάση να πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Τι να προτιμάμε; Καθαριστικά με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες αλλά και περιποιητικούς, όπως χαμομήλι, που δεν επηρεάζουν το λιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας. Καλό είναι επίσης να πλένουμε τα πιάτα ή να κάνουμε δουλειές φορώντας γάντια. Έτσι προστατεύουμε τα χέρια από το σκάσιμο και τα νύχια από το σπάσιμο.

#2
Έχουμε πάντα μαζί μας μια ενυδατική

Όπου κι αν είμαστε. Σας φαίνεται υπερβολικό; Και όμως είναι σωτήριο. Μια καλή ιδέα είναι να έχουμε μια ενυδατική κρέμα (ιδανικά με αντλία) δίπλα στον νεροχύτη, ούτως ώστε να την απλώνουμε μετά το πλύσιμο των πιάτων. Επίσης, έχουμε μία ενυδατική μέσα στην τσάντα μας, ιδανικά σε σωληνάριο travel size για να μην πιάνει χώρο, αλλά και στο τραπεζάκι του καναπέ, για να βάζουμε κρέμα όποτε βλέπουμε τηλεόραση.
Bonus Tip: Βάζουμε ενυδατική κρέμα ΠΡΙΝ από το πλύσιμο των πιάτων, γιατί δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στην επιδερμίδα που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας.
#3
Απλώνουμε πάντα αντηλιακό

Η επιδερμίδα των χεριών είναι πολύ πιο ανθεκτική από εκείνη του προσώπου, γι’ αυτό και δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι πριν βγούμε έξω από το σπίτι απλώνουμε αντηλιακό με υψηλό SPF στο πάνω μέρος των χεριών και καλό είναι να το ανανεώνουμε συχνά.