Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μέχρι 64 φορές το χρόνο κλαίει μια γυναίκα

SHUTTERSTOCK
Οι γυναίκες φαίνεται ότι κλαίνε πολύ περισσότερο από τους άνδρες με μεγάλη διαφορά κλαίνε από 30 έως 64 φορές το χρόνο, ενώ οι άντρες μόλις 6-17 φορές το χρόνο.

Από 30 – 64 φορές το χρόνο κλαίει μια γυναίκα σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο Δρ Ad Vingerhoets, κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τιλμποργκ. Ο καθηγητής Vingerhoets έθεσε ένα ερωτηματολόγιο σε πάνω από 5.000 ανθρώπους από 37 χώρες, αναφορικά με το πώς εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους.
Οι απαντήσεις εξέπληξαν τον καθηγητή καθώς οι γυναίκες φαίνεται ότι κλαίνε πολύ περισσότερο από τους άνδρες με μεγάλη διαφορά κλαίνε από 30 έως 64 φορές το χρόνο, ενώ οι άντρες μόλις 6-17 φορές το χρόνο. Το 66% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι κλαίει για λιγότερο από 5 λεπτά, ενώ ένα 24% ανέβασε τη χρονική διάρκεια στα 6-15 λεπτά. Στις γυναίκες, ένα 43% ανέφερε ότι κλαίει για κάτω από 5 λεπτά, με την πλειοψηφία να παραδέχεται ότι κλαίει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο καθηγητής επισημαίνει ότι αυτό έχει επιστημονική εξήγηση σύμφωνα με την οποία σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορμόνες των γυναικών. Παραδέχθηκε όμως ότι και οι κοινωνικές συνθήκες είναι μέρος αυτής της συναισθηματικής έκφρασης.
Να σημειωθεί ότι άλλη έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες, όσο σκληροί και να φαίνονται στην πραγματικότητα είναι πιο συναισθηματικοί και πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες, απλά τα στερεότυπα τύπου «οι άνδρες δεν κλαίνε» τους θέλουν πιο σκληρούς ή πιο αδιάφορους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...