Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τι να φάτε για να κάνετε… αγοράκι

Αν και τον τελευταίο λόγο έχει η Μητέρα Φύση, παρ’ όλ’ αυτά οι διατροφικές σας επιλογές την περίοδο που προσπαθείτε να κάνετε παιδί, μπορούν να επηρεάσουν το φύλο του.\



Μήπως πάντα ονειρευόσασταν ένα… γιο; Ίσως και να μπορείτε να τον αποκτήσετε σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Έξετιρ της Μεγάλης Βρετανίας και έχει δημοσιευτεί στο Journal Proceedings of the Royal Society B.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες πριν μείνουν έγκυες, αύξαναν την πιθανότητα να αποκτήσουν μωρό γένους αρσενικού, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα, το 56% των γυναικών που ακολούθησαν το παραπάνω έκαναν αγόρι, σε αντίθεση με το 45% που ακολούθησε δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και τελικά έκανε κορίτσι.
Πέραν της θερμιδικής πρόσληψης την περίοδο της σύλληψης, ρόλο παίζει και η επιλογή συγκεκριμένων τροφών, καθώς έχει βρεθεί ότι η πρόσληψη καλίου (μπανάνες, σπανάκι, μπρόκολο αρακάς), ασβεστίου (γαλακτοκομικά, αμύγδαλα, σαρδέλες) και βιταμινών C (ακτινίδιο, ρόδι, πορτοκάλι μπρόκολο), E (ηλιόσπορος καρύδια, αμύγδαλα, λιναρόσπορος) και B12 (συκώτι, σκουμπρί, καβούρια, κόκκινο κρέας, αβγά) μπορεί να επηρεάσει αυξάνοντας την πιθανότητα για γιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...