Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το είπε και το κάνει! Ο Αλέξης Τσίπρας καταργεί τον ΕΝΦΙΑ!

Το είπε και το κάνει! Ο Αλέξης Τσίπρας καταργεί τον ΕΝΦΙΑ!

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει το ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015 και την αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται. Ο ΕΝΦΙΑ προέβλεπε ένα έσοδο 3,3-3,5 δισ. Εμείς με την κατάργησή του θα έχουμε έσοδο περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Θα αποκαταστήσουμε την απώλεια του 1,8 δισ.» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ωστόσο πως κάθε νόμος αντικαθίσταται από νόμο που θα ψηφιστεί και πως οι δόσεις που εκκρεμούν αφορούν το 2014.
«Συνεπώς οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014 πρέπει να πληρωθούν κανονικά. Κάθε νόμος υλοποιείται από τη στιγμή που ψηφίζεται στη Βουλή.
Το 2015 δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε για δόση που ισχύει για το 2014» συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
«Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν σπίτια με... τρεις πισίνες, αυτούς θα τους βρούμε και θα πληρώσουν» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...