Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣυνταγέςΠατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι Πατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι Πατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι

Πατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι


Πατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι



Υλικά

  • πατάτες: 7 - 8 κομμένες σε ροδέλες
  • κεφαλογραβιέρα: 400 γρ. τριμμένη
  • κασέρι: 200 γρ. τριμμένο
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • βούτυρο: 90 γρ.
  • σκόρδο: 1 σκελίδα, κομμένη στη μέση
  • κρέμα γάλακτος 30%: 300ml
  • γάλα: 200ml
  • αυγά: 3
  • μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4’ - 5’, αναποδογυρίζοντας τις πατάτες με ξύλινη σπάτουλα -προσεκτικά, για να μη χαλάσει το σχήμα τους.
  2. Απλώνετε το μισό από το σοταρισμένο μείγμα σε ταψάκι που έχετε πρώτα τρίψει με το σκόρδο και κατόπιν βουτυρώσει. Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. Απλώνετε μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζετε από πάνω το κασέρι.
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C για 50’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Mix & Match

Μαγειρεμένες με αυτόν τον πληθωρικό τρόπο, οι πατάτες μάς προδιαθέτουν για μπίρα. Όμως μια μπίρα πλούσια, με άφθονα αρώματα και στρογγυλό σώμα, με γεύση μεστή που θα γεμίσει το στόμα και με χρώμα στις ανοιχτές αποχρώσεις του μελιού. Ιδανικές γι’ αυτήν την περίσταση είναι οι μοναστηριακές μπίρες.




Πατάτες ογκρατέν με κεφαλογραβιέρα και κασέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...