Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αλμυρό κέικ με φέτα, μπέικον και πράσινες ελιές


Αλμυρό κέικ με φέτα, μπέικον και πράσινες ελιές

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 6 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Γιαούρτι στραγγιστό 2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 4 κουταλιές του γλυκού
  • Αυγά 6 τεμ.
  • Μπέικον 10 φέτες
  • Τυρί φέτα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Πράσινες ελιές 10 τεμ. χωρίς κουκούτσια
  • Αλάτι μια πρέζα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το τυρί, το μπέικον κομμένο σε κύβους, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις ελιές ψιλοκομμένες και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (μια μαλακή ζύμη). Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...