Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε πώς λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται σε σκουλήκι-εισβολέα (vid)

Δείτε πώς λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται σε σκουλήκι-εισβολέα (vid)
Ο οργανισμός μας οργανώνεται κάθε δευτερόλεπτο, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει πιθανούς κινδύνους από λοιμώξεις και ασθένειες.
Σε ένα πρωτότυπο πείραμά τους, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο πέτυχαν να καταγράψουν την επίθεση που δέχεται ένα νηματώδες σκουλήκι C.elegans, από ηωσινόφιλα, μία κατηγορία λευκών αιμοσφαιρίων.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εισήγαγαν στον νωτιαίο μυελό ενός ποντικού το νηματώδες σκουλήκι και παρακολούθησαν την αντίδραση του οργανισμού του.
Μόλις 60 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, ώστε ένας «στρατός» ηωσινόφιλων να συγκεντρωθεί γύρω από το σκουλήκι, προκειμένου να ξεκινήσει η οργανωμένη επίθεση.
Μάλιστα, όπως θα παρατηρήσετε, κάποια στιγμή, τα ηωσινόφιλα συγχρονίζονται στην προσπάθειά τους να εξουδετερώσουν το σκουλήκι.

imagebam.com
*Πατήστε για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/326335-deite-pos-lefka-aimosfairia-epitithentai-se-skouliki-eisvolea-vid#ixzz3SGmkOSH4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...