Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

10 μυστικά για φυσικό αδυνάτισμα 10 φυσικοί τρόποι για να χάσουμε κιλά εύκολα και γρήγορα.

1. Ζεστό νερό και λεμόνι, οι καλύτεροί μας φίλοι
Βράζουμε μισό ποτήρι νερό και το ανακατεύουμε μαζί με μισή κούπα με κρύο νερό. Μέσα σε αυτό, στύβουμε μισό λεμόνι. Εάν μας γίνει συνήθεια να τα πίνουμε και τα δύο αυτά συστατικά κάθε πρωί (χωρίς ζαβολιές), τα αποτελέσματα θα είναι θαυματουργά. Αυτό, γιατί ο συνδυασμός βρασμένου νερού-λεμονιού ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα διαμορφώνοντας σε αυτό, ένα πιο αλκαλικό (και φιλικό προς την πέψη κάθε τροφής) περιβάλλον.  

2. Πρωτεΐνη και πάλι πρωτεΐνη…
..σε κάθε γεύμα, αλλά κυρίως στο πρωινό. Κατά κοινή ομολογία, η πρωτεΐνη χωνεύεται και απορροφάται από τον οργανισμό με βραδύτερο ρυθμό, κάτι που σημαίνει πως το ένοχο εκείνο αίσθημα της πείνας, θα αργήσει λίγο περισσότερο να επανεμφανιστεί. Εκτός των άλλων, προάγει και τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας έτσι το σώμα να καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος (και όχι τη γλυκόζη, που εμποδίζει την καύση αυτού).

3. Συχνά γεύματα
Το «συχνά, αλλά μικρά γεύματα» είναι πιθανόν η αγαπημένη φράση των διατροφολόγων. Όχι και άδικα, αφού επιδημιολογικές μελέτες έχουν αποδείξει πως εκείνοι που καταναλώνουν πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας, τείνουν να έχουν χαμηλότερο βάρος και πιο φυσιολογικά επίπεδα μεταβολικών δεικτών από εκείνους που τα στερούνται. Και κάπως έτσι θα μας είναι αισθητά ευκολότερο να διαχειριστούμε το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού. Αντίο στο τσιμπολόγημα.

4. Λίγο από όλα
Κάθε γεύμα συνίσταται να περιλαμβάνει 1/4 πρωτεΐνη (στο μέγεθος της παλάμης μας), 1/4 σύνθετους υδατάνθρακες (1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι, κινόα, γλυκοπατάτα, κλπ) και ένα δεύτερο λαχανικά (εκτός και αν πρόκειται για πρωινό). Προσοχή μόνο στο βραδινό, αφού σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγονται οι υδατάνθρακες.

5. Φρούτα και λαχανικά
Το μεσημεριανό και το βραδινό θα πρέπει πάντα (οι διατροφολόγοι το τονίζουν, ΠΑΝΤΑ) να περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά (ιδανικά, στον ατμό ή ψημένα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς λάδι). Τα φρούτα είναι εύκολο να καταναλωθούν στο πρωινό ή σαν σνακ μεταξύ των κύριων γευμάτων. Να αποφεύγετε να τα καταναλώνετε σε ανεξέλεγκτες ποσότητες (ιδανικά, μέχρι δύο την ημέρα) λόγω της φρουκτόζης, καθώς και με γεμάτο στομάχι, κάτι που θα προκαλέσει ανεπιθύμητες ζυμώσεις. 

6. Δύο με τρία λίτρα νερό, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Δύσκολο αν δεν έχουμε συνηθίσει στην κατανάλωση πολλών υγρών, αλλά τόσο σημαντικό. Αν και το ίδιο το νερό δεν εξουδετερώνει απαραίτητα τις τοξίνες, τα νεφρά το έχουν ανάγκη για να διώχνουν από τον οργανισμό όλα τα περιττά εκείνα στοιχεία που εισβάλουν σε αυτόν. Εκτός των άλλων, ερευνητές στη Γερμανία βρήκαν πως εκείνοι που έπιναν ακόμη και μισό λίτρο κρύο νερό, παρουσίαζαν μεγαλύτερο μεταβολικό ρυθμό μέχρι και 30%.

7. Όχι στις επεξεργασμένες τροφές

Τέλος στα αναψυκτικά, τις σοκολάτες, τα πατατάκια, το λευκό ρύζι και το άσπρο αλεύρι. Οι τροφές αυτές, εισερχόμενες στο σώμα προκαλούν μεγάλες και απότομες διακυμάνσεις στα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα. Έτσι προκαλούνται αυξημένες εκκρίσεις ορμονών που ανεβάζουν με τη σειρά τους τους ρυθμούς με τους οποίους αυξάνεται η ινσουλίνη. Βρώμη και πράσινα λαχανικά, for ever.

8. Αλκόολ, τέλος

Εξαιρούνται τα σαββατοκύριακα, αλλά και τότε περιορίστε το σε φυσιολογικές ποσότητες. Έχει άλλωστε σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με το λίπος και η αυξημένη κατανάλωσή του συχνά εκτοπίζει άλλα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή. Παν μέτρον άριστον.

9.  Άσκηση
30-45 λεπτά καρδιαγγειακών και ενδυναμωτικών ασκήσεων, τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικό. Yoga, Pilates και tai chi βοηθούν επίσης.

10. Ξεκούραση
Πότε μην υποτιμάτε έναν καλό βραδινό ύπνο. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7,5 (ιδανικά 8) ώρες τη μέρα. Ο βραχύς ύπνος έχει συσχετιστεί με αλλαγές σε ορμόνες που ελέγχουν την πείνα: τα επίπεδα της λεπτίνης (ουσία που μειώνει την όρεξη) χαμηλώνουν, ενώ της γρελίνης (ουσία που ενεργοποιεί την όρεξη) ανεβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...