Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

10 λόγοι για να κάνετε περισσότερο σεξ

10 λόγοι για να κάνετε περισσότερο σεξ

Μπορεί να είστε γονείς και να έχετε βάλει τις προσωπικές σας απολαύσεις σε δεύτερη μοίρα, αλλά το σώμα σας είναι σίγουρο ότι έχει ανάγκες και καλό είναι να το αφουγκράζεστε!
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, η πλειοψηφία των παντρεμένων ζευγαριών με παιδιά έρχεται σε σεξουαλική επαφή περίπου 7 φορές το μήνα, που ερμηνεύεται σε λιγότερο από 2 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, κάτι τέτοιο φαίνεται να φαντάζει ιδανικό σε ορισμένους, αφού περίπου το 47% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι κάνει σεξ ελάχιστες φορές μέσα στο μήνα. Ακόμα, ωστόσο, κι αν ανήκετε στα ζευγάρια που έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, είναι καλό να γνωρίζετε τα σημαντικά οφέλη αυτής της «απολαυστικής» συνήθειας. Γιατί, πέρα από το γεγονός ότι βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει το μεταξύ σας συναισθηματικό δεσμό, υπάρχουν κι άλλοι, αρκετά πειστικοί λόγοιγια να αναβιώνετε πιο συχνά τις πάλαι ποτέ μεγάλες σας στιγμές
1. Μπορεί να σταματήσει τον πονοκέφαλο
Ήρθε η ώρα να πάψουμε να παρουσιάζουμε ως δικαιολογία αποφυγής του σεξ τη φράση: «Έχω πονοκέφαλο». Μάλιστα, μάλλον θα πρέπει να το δούμε αντιστρόφως ανάλογα! Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίνστερ, σε 1.000 συμμετέχοντες που υπέφεραν από ημικρανία και αθροιστική κεφαλαλγία, το 60% των πασχόντων δήλωσε ότι με το σεξ περιορίστηκαν αισθητά τα συμπτώματα του πονοκεφάλου τους.
2. Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε
Αν είστε από εκείνους που υποφέρουν από συστηματικές αϋπνίες τη νύχτα, το να κάνετε σεξ λίγο πριν πέσετε για ύπνο θα ήταν για εσάς το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε. Η δρ. Λάουρα Μπέρμαν, υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας «Berman», υποστηρίζει ότι η σεξουαλική επαφή πριν από το βραδινό ύπνο βοηθάει τον οργανισμό να απαλλαγεί από το συσσωρευμένο στρες της ημέρας και κατά συνέπεια να χαλαρώσει απολαμβάνοντας έναν ήσυχο και βαθύ ύπνο.
3. «Καίει» θερμίδες
Αν προσπαθείτε να χάσετε μερικά παραπανίσια κιλά ή απλά σας ενδιαφέρει να είστε σε φόρμα, το σεξ θα σας βοηθήσει να πετύχετε το σκοπό σας. Σύμφωνα με το «Women's Day», με τη σεξουαλική επαφή μπορείτε να κάψετε μέχρι και 144 θερμίδες ανά μισή ώρα, κι επιπλέον με κάθε φιλί άλλες 68 θερμίδες ανά ώρα. Και τα δύο ακούγονται πολύ πιο διασκεδαστικά από το τρέξιμο, δεν νομίζετε;
4. Κάνει καλό στην καρδιά
Αν συνυπολογίσετε τα 3 προηγούμενα οφέλη (λιγότερα κιλά + λιγότερο στρες + καλύτερος ύπνος), θα καταλάβετε γιατί η απολαυστική δραστηριότητα του σεξ κάνει καλό στην καρδιά σας - πολύ περισσότερο κι από το να είστε ερωτευμένοι!
5. Γυμνάζει τους μυς
Αν απλά αναπαράγετε στο μυαλό σας τις διάφορες στάσεις που επιλέγετε κάνοντας σεξ, θα διαπιστώσετε ότι απαιτούν ευλυγισία, μυϊκή δύναμη και αντοχή για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν επιδιώξετε να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί στο κρεβάτι, είναι βέβαιο ότι θα γυμνάζετε ακόμη περισσότερες μυϊκές ομάδες του σώματός σας!
6. Ανακουφίζει από τον πόνο
Όταν κάνετε σεξ, η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, απελευθερώνεται στο σώμα σας και σας κατακλύζει. Αυτή, με τη σειρά της, ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο πόνος παντός τύπου. Δεν σας φαίνεται ένας πολύ καλός λόγος για να ρίξετε το σύντροφό σας στο κρεβάτι;
7. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Κάθε φορά που νιώθουμε εξαντλημένοι ή κουρασμένοι, καταφεύγουμε σε συμπληρώματα βιταμινών, θεωρώντας ότι θα βελτιώσουμε την κατάστασή μας και θα αποφύγουμε τις εποχιακές ιώσεις. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική επαφή για 1 φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και των δύο φύλων κατά 30%.
8. Βελτιώνει τη διάθεση
Για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, δεν έχουμε την καλύτερη των διαθέσεων κάθε μέρα, και αυτό προκύπτει ακόμα σε στους πιο «ευτυχισμένους» ανθρώπους. Αν, λοιπόν, πιάσετε τον εαυτό σας να ξυπνάει «στραβά» ένα πρωί, ίσως θα ήταν καλό να κάνετε σεξ πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «DNA», το πρωινό σεξ μπορεί να… γεμίσει τις μπαταρίες σας με την πιο δημιουργική ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.
9. Μπορεί να απαλλάξει τις γυναίκες από το Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο
Εκτός από τον πόνο, το σεξ μπορεί να σας απαλλάξει από πολλά συμπτώματα που συνοδεύουν το λεγόμενο Premenstrual Syndrome (PMS). Από τις επώδυνες κράμπες της περιόδου μέχρι τη μελαγχολία και την κατάθλιψη, η σεξουαλική επαφή -με τις ορμόνες που απελευθερώνονται στο σώμα σας- μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε όλα αυτά τα ανεπιθύμητα συμπτώματα μια και καλή!
10. Χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα
Καθένας μας θέλει αναμφισβήτητα να φαίνεται και να νιώθει όμορφος… και το σεξ συμβάλλει ουσιαστικά και σε αυτό! Σύμφωνα με το «Real Beauty», η σεξουαλική επαφή και ο οργασμός μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα, από το να του δώσουν αυτή την πολυπόθητη λάμψη μέχρι το να καταπολεμήσουν την ακμή και να εξαφανίσουν τις ρυτίδες! Τι άλλο θα μπορούσε να μας πείσει περισσότερο, άραγε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...