Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΗΣΗ

Γιατί είμαστε ξένοι εδώ, απλοί ενοικιαστές, κι εκείνο που έγινε θα ξαναγίνει πάλι, κι οι μέρες μας είναι το επαναλαμβανόμενο σινιάλο για κάτι που ποτέ δεν καταλάβαμε...
Τάσος Λειβαδίτης

Εσύ -το ξέρω- τα φαντάσματα δεν τα φοβάσαι. Αλλά είναι κάτι άλλα φαντάσματα ζωντανά που τουφεκάνε. Αυτά φοβήσου τα, γιε. Φοβήσου τα ώσπου να φύγουνε. Και θα φύγουνε. Λένε πως τα φαντάσματα σκορπούνε με το ξημέρωμα. Ε, θα ‘ρθει το ξημέρωμα. Και θα σκορπίσουνε. Να ‘σαι σίγουρος…
Μενέλαος Λουντέμης

Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας, ονειροπολώντας μιαν άλλη πιο ενδιαφέρουσα,αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει.
Γιώργος Σεφέρης

Οι πιο ωραίες ιστορίες είναι αυτές που δε θα τις διηγηθεί ποτέ κανείς. Αυτό που θα μας συντρίψει ήταν απʼ την πρώτη μέρα εδώ κοντά μας.
Τάσος Λειβαδίτης

Δεν θα πάψω όμως ποτέ να πιστεύω πως μια από τις πιο ευλογημένες, τις πιο ευτυχισμένες μου ώρες ήτανε όταν σε είδα για πρώτη φορά και στοχάστηκα : ''να το μόνο κορίτσι που υπάρχει στον κόσμο''..
Νίκος Εγγονόπουλος

ΖΩΗ...Έτσι όπως τον αυτόματο τηλεφωνητή που μόλις πάρετε τον αριθμό αρχίζει να σας λέει πριν σας ακούσει, έτσι όπως τον αυτόματο τηλεφωνητή που έχει προγραμματισμένη την απάντηση, που έχει έτοιμη την απάντηση, που δε συζητεί το θέμα, που δε μεταπείθεται...
Κώστας Μόντης

Λίγοι ξέρουν ότι ο υπερθετικός στα αισθήματα σχηματίζεται με το φως, όχι με τη δύναμη. Κι ότι χρειάζεται χάδι εκεί που βάζουν μαχαίρι.
Οδυσσέας Ελύτης

Ό,τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι.
Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα.
Νίκος Καζαντζάκης

Γράφω τ΄όνομά μου και τούτη τη φορά δε σκεπάζω κανένα άλλο όνομα και καμιά άλλη σελίδα. Είμαι εγώ, με όλες τις ευθύνες μου, μ'όλα τα λάθη μου και όλη την αγάπη μου.
Μενέλαος Λουντέμης

Οι άνθρωποι κουβεντιάζουν μόνο για όσα τους είναι απόμακρα και ξένα.Τ' άλλα, αυτά που τους καίνε, μην αφήνοντάς τους τις νύχτες να κοιμηθούν, τα ζει καθένας μονάχος, μέσα στη σιωπή.
Tάσος Λειβαδίτης

Κανείς δεν γύρισε απ' το ταξίδι, ο χρόνος σ΄αλλάζει κι ένας άλλος
επιστρέφει αντί για σένα.
Tάσος Λειβαδίτης

Αν είχαμε όσα θέλαμε τι θα μας έλειπε;
Κι αν δεν μας έλειπε τίποτα, τι θα επιθυμούσαμε;
Και τι αξία θα είχε η ζωή χωρίς επιθυμιές;
Mενέλαος Λουντέμης

Μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν.
Γιάννης Ρίτσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...