Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Όταν αυτό το κουτάβι παρέλυσε, η οικογένειά του το πέταξε στο δρόμο. Αλλά η ιστορία του δεν τελείωσε εκεί…

Αυτός είναι ο Δίας. Ένα σκυλάκι στο οποίο δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!
Όταν γεννήθηκε ήταν ένα ευτυχισμένο και υγιέστατο κουτάβι, όντας όμως έξι μηνών αρρώστησε και έμεινε σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτος. Οι τότε ιδιοκτήτες του, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν, τον έδωσαν σε ένα καταφύγιο στην Οκλαχόμα, από τα πιο κακόφημα της χώρας. Ήταν σα να τον είχαν καταδικάσει σε βέβαιο θάνατο.
Για καλή του τύχη, τον ανακάλυψαν κάποιοι άνθρωποι από το St. Francis Community Animal Rescue & Education (CARE). Η Lynda Kuether, μια από τις ηρωίδες του, φρόντισε ώστε ο Δίας να λάβει την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που τον παρακολουθούσε, όλα του τα προβλήματα είχαν προκληθεί από έναν ιό. Του συνταγογράφησε συγκεκριμένα στεροειδή και εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής. Πόσο τυχερός ήταν ο Δίας, που η Lynda τύχαινε να είναι φυσιοθεραπεύτρια;!
2
Η θεραπεία του ξεκίνησε από μια πισίνα (είναι πιο εύκολη η κίνηση όταν επιπλέεις) και σιγά-σιγά, κατάφερε και πάλι να κουνήσει τους μυς του!
3
Λίγο καιρό αργότερα, ήταν σε θέση να μετακινηθεί με τη βοήθεια μιας αναπηρικής καρέκλας.
Δείτε τη θέληση για ζωή του μικρού Δία και τον αγώνα που κατέβαλε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...