Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τέλος στο γυμναστήριο – Έρχεται το χάπι που μας γυμνάζει

Οι Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν πως ανακάλυψαν μια ορμόνη που μιμείται τις επιδράσεις της γυμναστικής, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αδυνατίσουν μέσω της ρύθμισης του ζάχαρου στο αίμα τους.
Η ορμόνη, με το κωδικό όνομα MOTS-C, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στο σώμα να επεξεργάζεται αποτελεσματικά την γλυκόζη.
Η Mots-C θα χρησιμοποιηθεί για την ενδυνάμωση του μυϊκού ιστού αποκαθιστώντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες ελπίζουν να εξουδετερώσουν τα αποτελέσματα της κακής διατροφής και της γήρανσης του οργανισμού.
Επιπροσθέτως, η MOTS-c είναι η μοναδική από τις ορμόνες που βρίσκεται στον κώδικα DNA των μιτοχονδρίων, τα οποία είναι τα «εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος» των κυττάρων που μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια.
Οι επιστήμονές διοχέτευσαν με ένεση την ορμόνη σε ποντίκια που ακολουθούσαν μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η οποίο τυπικά τα ωθεί στην παχυσαρκία και στην ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη. Η MOTS-c κατέστειλε τις επιβλαβείς επιδράσεις και αύξησε παράλληλα την ευαισθησία της ινσουλίνης στον οργανισμό.
Μάλιστα, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σε τρία χρόνια τις κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...