Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές πρωινού για τα παιδιά σας !

girlΤο πρωινό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεύμα για τα παιδιά, γιατί τους παρέχει τα καύσιμα για όλη την ημέρα. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ό,τι τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν μεγαλύτερη γνωστική λειτουργία και τακτικά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.Όμως, το είδος των τροφίμων που περιλαμβάνουν το πρωινό γεύμα είναι πολύ σημαντικό. Εάν, τα παιδιά σας καταναλώνουν τροφές με πολύ ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά οξέα, τότε αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα επίπεδα της ενέργειας τους και στην ικανότητά τους να μάθουν.Παρακάτω θα δείτε τις χειρότερες τροφές που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας για πρωινό.
Γλυκά, όπως σφολιάτες, κρουασάν και ντόνατς, είναι συνήθως πλούσια σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. Και όταν τα παιδιά τα καταναλώνουν, παίρνουν μεγάλες δόσεις ζάχαρης και ενώ στην αρχή η διάθεση τους ανεβαίνει, στη συνέχεια τα επίπεδα της ενέργειας θα πέσουν απότομα. Με αποτέλεσμα να νυστάξουν πολύ γρήγορα κατά η διάρκεια της σχολικής μέρας. Η καλύτερη επιλογή πρωινού είναι ένα τοστ ολικής άλεσης με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα και ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά.
Τα κατεψυγμένα σάντουιτς. Μπορεί το έτοιμο φαγητό να είναι βολικό και γρήγορο για όσα παιδιά δεν έχουν χρόνο το πρωί, όμως είναι μια βόμβα κορεσμένων λιπαρών οξέων και θερμίδων. Και εάν τα παιδιά τα τρώνε κάθε πρωί, θα επηρεάσουν αρνητικά τόσο την απόδοση τους στο σχολείο, όσο και την υγεία τους. Καλύτερη επιλογή είναι να κάνετε ένα burrito με αυγά ή μερικά μαύρα φασόλια και ρύζι από το προηγούμενο βράδυ και να το ζεστάνετε το πρωί. Ή ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, αυγό και τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
Δημητριακά υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη με πλήρες γάλα. Αυτό είναι ένα πρωινό που πρέπει να αποφευχθεί, διότι δεν είναι καθόλου υγιεινό για τα παιδιά σας. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε τα δημητριακά που αναφέρουν ό,τι είναι αποκλειστικά για παιδιά. Γιατί μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ό,τι αυτά τα δημητριακά περιέχουν 40 τοις εκατό περισσότερη ζάχαρη, από τα δημητριακά για ενήλικες. Καλύτερη επιλογή πρωινού είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως που είναι χαμηλά σε ζάχαρη και το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αντί για το πλήρες, ώστε να μειώσετε τη ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών οξέων. Εάν το παιδί σας θέλει κάτι γλυκό, μπορείτε πάντα να προσθέσετε μερικά μούρα ή μερικά φέτες μπανάνας μαζί με τα δημητριακά.
Έτοιμοι χυμοί φρούτων. Πρέπει να προσέχετε πάντα τι χυμούς αγοράζετε και να διαβάζετε τα συστικά που περιέχουν. Ακριβώς επειδή ένας χυμός έχει τη λέξη «φρούτο»,  αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά περιέχει πολύ – ή οποιοδήποτε – χυμό φρούτων. Ψάξτε για τις ετικέτες που λένε χυμός φρούτων 100 τοις εκατό και διαλέξτε όσους δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης. Καλύτερη επιλογή πρωινού είναι να δώσετε ολόκληρα φρούτα στα παιδιά σας, για να έχουν την συναίσθηση τι τρώνε. Εάν θέλουν οπωσδήποτε χυμό, στύψτε τον στο σπίτι.
Μπάρες δημητριακών ή σνακ δημητριακών. Ενώ αυτή η επιλογή μπορεί να ακούγεται υγιεινή για πρωινό, μπορεί να είναι εξαιρετικά φορτωμένη με απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη και λιπαρά.Καλύτερη επιλογή πρωινού είναι να ψάξετε για μπάρες που να περιέχουν ολόκληρους ξηρούς καρπούς, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως.  
Κατά γενικό κανόνα, όταν σχεδιάζετε ένα πρωινό, προσπαθήστε να δίνετε στα παιδιά σας όλες τις ομάδες τροφίμων- δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες, τα φρούτα – λαχανικά και καλά λιπαρά. Βρείτε συνταγές που μπορείτε να κάνετε από το προηγούμενο βράδυ, για να εξοικονομήσετε χρόνο το πρωί, και διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ζάχαρη, κορεσμένα λίπη και συντηρητικά. Και δεδομένου ό,τι πολλές από αυτές τις υγιεινές επιλογές πρωινού μπορεί να γίνουν και γεύμα, μια καλή λύση είναι να πάρουν και ένα κουτί φαγητού στο σχολείο για το διάλειμμα.
πηγή:jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...