Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πώς να κάνεις σωστά ντους για τέλεια επιδερμίδα

Υπάρχουν δύο είδη ντους: Το γρήγορο όπου πλένεσαι μέσα σε λιγότερο από 10....

λεπτά και το πολυτελές και μεγάλης διάρκειας που πλένεις και χαλαρώνεις το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Δες πώς ακριβώς κάνει ντους μία beauty editor και φρόντισε να ακολουθείς και εσύ τους κανόνες της για τέλειο αποτέλεσμα.



Προετοιμασία για ντους

Πριν μπεις κάτω από το ντους και αφήσεις το νερό να τρέξει πάνω στο κορμί σου, ένα αποτελεσματικό ντους ξεκινάει με μία καλή απολέπιση. Πάρε μία στεγνή βούρτσα και κάνε απολέπιση στην επιδερμίδα σου για να βοηθήσεις την καλύτερη κυκλοφορία του αίματός σου.



Το κεφάλι πρώτα

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι ξεκινούν από το πρόσωπο καλό είναι να ξεκινήσεις από το κεφάλι σου. Βρέξε απλά τα μαλλιά σου για να φύγουν οι πρώτες βρωμιές και τα πρώτα έλαια και έπειτα συνέχισε βάζοντας σαμπουάν και κάνοντας ένα καλό μασάζ στο κεφάλι σου. Μην ξεχάσεις το πίσω μέρος του λαιμού σου καθώς πρόκειται για ένα σημείο όπου μαζεύονται τα περισσότερα φυσικά έλαια των μαλλιών σου και πρέπει να καθαριστεί καλά. Μόλις ξεπλύνεις καλά το κεφάλι σου, στράγγισε τα μαλλιά σου για να φύγει το περιττό νερό. Συνέχισε απλώνοντας κοντίσιονερ από τη μέση και κάτω των μαλλιών.



Όμορφο σώμα

Μόλις καθαρίσεις τα μαλλιά σου από κάθε υπόλειμμα σαμπουάν και κοντίσιονερ, συνέχισε με το σώμα σου. Απέφευγε τα παραδοσιακά σαπούνια για τον καθαρισμό του και προτίμησε κάτι που να είναι σούπερ ενυδατικό. Τα παραδοσιακά σαπούνια κατά πάσα πιθανότητα θα ξηράνουν την επιδερμίδα σου.



Ξυρίσου έξυπνα

Το ξύρισμα είναι μία δραστηριότητα που γίνεται συνήθως κατά τη διάρκεια του ντους. Το κλειδί για να να αποφύγεις τα κοψίματα και τις ενοχλητικές τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα είναι να χρησιμοποιείς ένα πολύ καλό ξυραφάκι και να αντικαθιστάς το παλιό σου κάθε 5-7 ξυρίσματα. Μην αποθηκεύεις ποτέ το ξυράφι σου μέσα στη ντουζιέρα καθώς μπορεί να σκουριάσει. Καλό είναι για το ξύρισμά να μη χρησιμοποιείς απλά το αφρόλουτρό σου αλλά μία καλή ενυδατική κρέμα ξυρίσματος.



Το πρόσωπο τελευταίο

Μαλλιά, σώμα, πρόσωπο! Αυτή είναι η σειρά με την οποία πρέπει να καθαρίζεσαι. Με το που μπαίνεις στο ντους οι πόροι σου αρχίζουν να ανοίγουν και αυτή είναι η ιδανική ώρα για καθάρισμα. Όταν, όμως, καθαρίζεις το πρόσωπό σου πριν από τα μαλλιά σου, το σαμπουάν και το κοντίσιονερ σίγουρα θα πέσουν πάνω στο πρόσωπό σου μαζί με τις βρωμιές από τα μαλλιά σου και θα ξαναβουλώσουν τους πόρους σου. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι καλύτερα να αφήνεις τελευταίο το πρόσωπο.



Οργάνωση προϊόντων

Είναι σημαντικό μία φορά την εβδομάδα να προγραμματίζεις και να κάνεις μία μάσκα μαλλιών και μία καλή απολέπιση σε όλο το σώμα για τέλειο καθαρισμό από την κορυφή έως τα νύχια.



Μετά το ντους



Όταν βγαίνεις από το ντους μη σαμποτάρεις το καθάρισμά σου τρέχοντας αμέσως να βάλεις διάφορα προϊόντα στο σώμα σου. Σκουπίσου καλά με μία πετσέτα και βάλε μία ενυδατική κρέμα. Φρόντισε να αποφύγεις να κλείσεις τα μαλλιά σου μέσα σε μία πετσέτα δημιουργώντας ένα τουρμπάνι με αυτήν καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο τριχών και φριζάρισμα.
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post%2F%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B1#sthash.bhYIlx21.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...