Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε μεγάλος ηγέτης

Τι απαντά ένας άνθρωπος που γνωρίζει το θέμα καλύτερα από τον καθέναν

Τα έχουμε διαβάσει πάρα πολλές φορές. Οι καλύτεροι ηγέτες παίζουν σε ομάδες, είναι ειλικρινείς, έχουν αυτοπεποίθηση, είναι προσηλωμένοι στο στόχο και εργάζονται σκληρά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, οπότε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που φτιάχνουν έναν πραγματικό ηγέτη;

Η καθηγήτρια, Herminia Ibarra, συγγραφέας του βιβλίου «Συμπεριφέρσου σαν ηγέτης, σκέψου σαν ηγέτης» απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του Business Insider που την ρώτησε ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη που την εξέπληξαν.

Και παρότι η Herminia Ibarra απέκλεισε αμέσως την ιδέα ενός παγκόσμιου ηγέτη και είπε ότι «δεν υπάρχει μοντέλο, κάποιοι εργάζονται πολύ σκληρά, ενώ κάποιοι τα καταφέρνουν με λιγότερη προσπάθεια. Κάποιοι είναι πολύ προσηλωμένοι στο στόχο και κάποιοι άλλοι όχι». Ωστόσο, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά που από την εμπειρία της με μεγάλους ηγέτες τους χαρακτηρίζουν…

«Οι πετυχημένοι ηγέτες πιστεύουν πραγματικά αυτό που προσπαθούν να κάνουν και καταφέρνουν να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό τους», είπε εξηγώντας ωστόσο ότι «υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να το κάνουν αυτό».

Η καθηγήτρια που έχει γνωρίσει πάρα πολλούς ηγέτες προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν καθολικές ιδιότητες πέραν της αποφασιστικότητας τους, την οποία μεταδίδουν και στους άλλους.
Ενώ τονίζει ότι είναι αδύνατο να προσπαθήσει κανείς να φτιάξει μεγάλους ηγέτες.

Όπως εξηγεί προέρχονται από κάθε είδους περιβάλλον, έχουν διάφορα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους και στον τρόπο που επικοινωνούν με τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...