Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει: «Γιατί οι όμηροι είναι ήρεμοι πριν από τον αποκεφαλισμό τους»

Πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει: «Γιατί οι όμηροι είναι ήρεμοι πριν από τον αποκεφαλισμό τους»

Γιατί τα θύματα του Ισλαμικού Κράτους φαίνονται τόσο ήρεμα πριν από τον αποκεφαλισμό τους; Πώς είναι δυνατόν οι όμηροι των τζιχαντιστών να στέκονται μπροστά από την κάμερα και υπό την απειλή του μαχαιριού να δέχονται να αναπαραγάγουν την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους; Μήπως τελικά τα βίντεο φρίκης δεν είναι αληθινά. Ή μήπως οι όμηροι συμβιβάζονται ελπίζοντας σε έναν πιο «ανθρώπινο» θάνατο; 

Κι όμως, οι αποκεφαλισμοί είναι πέρα για πέρα αληθινοί και καμία απολύτως συμφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα σε ομήρους και τζιχαντιστές. «Απλώς» τα θύματα έχουν υποβληθεί σε πολλούς εικονικούς αποκεφαλισμούς, με αποτέλεσμα να πιστεύουν εκείνους που προσπαθούν να τους πείσουν ότι δεν έχει έρθει η ώρα τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της οργάνωσης. Αυτά υποστηρίζει τουλάχιστον πρώην μέλος του Ισλαμικού Κράτους σε συνέντευξή του στο Sky News. 

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο από την Τουρκία, ο πρώην τζιχαντιστής, ο οποίος αναφέρεται ως «Σαλέχ», αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος έπαιξε πολλές φορές τον ρόλο του «καθησυχαστή», διαβεβαιώνοντας τους ομήρους ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους αναφορές βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πέρσι οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ είχε υποστεί αρκετούς εικονικούς αποκεφαλισμούς, καθώς επίσης εικονικούς πνιγμούς και άγριους ξυλοδαρμούς. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής επίσης, αυτός είναι ο λόγος που όλα τα θύματα εμφανίζονται τόσο ήρεμα. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πρακτική επιβεβαιώνεται από κάποιον που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Και αποτελεί επίσης μία καλή ερμηνεία για ποιον λόγο οι αποκεφαλισμοί δεν φαίνονται στα βίντεο. 

Στη συνέντευξή του, ο «Σαλέχ» επιβεβαιώνει επίσης ότι ο μασκοφόρος δήμιος, γνωστός ο «τζιχαντιστής Τζον», είναι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, «αρμόδιος» στον αποκεφαλισμό ομήρων. Ο ίδιος ο Σαλέχ υποστηρίζει ότι είχε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσει επί το έργον κατά τον αποκεφαλισμό του ιάπωνα ομήρου Κεντζι Γκότο. 

«Ισως επειδή χρησιμοποιεί το μαχαίρι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δυνατός. Ενας σκοτώνει και οι υπόλοιποι τον σέβονται. Οποιοσδήποτε Σύρος (στο Ισλαμικό Κράτος) μπορεί να σκοτώνει. Τους ξένους όμως, μόνο ο Τζον», υποστηρίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...