Τρίτη 14 Απριλίου 2015

10 σημάδια ότι το παιδί σας είναι κακομαθημένο

Λένε ότι δεν μπορείς να κακομάθεις ένα μωρό δίνοντάς του πολλές αγκαλιές και χάδια ή κάνοντάς του τα χατίρια. Όταν, όμως, αυτό το μωρό μεγαλώσει και φτάσει στη νηπιακή ηλικία, το… παραχάιδεμα (όπως το λέμε σε απλή γλώσσα) μπορεί να το κάνει πολύ κακομαθημένο. Κι ενώ είναι εύκολο να κατακρίνεις ως τέτοιο το παιδί κάποιου άλλου στην παιδική χαρά, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να στρέψεις την κριτική σε σένα και να κάνεις το ίδιο για το δικό σου πιτσιρίκι. Να, λοιπόν, 10 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί κι εσείς να μεγαλώνετε ένα κακομαθημένοπαιδί…

1.κανει συχνα ξεσπασματα. το πιο χαρακτηριστικο σημαδι του κακομαθημενου παιδιου ειναι να εχει πολυ συχνα ξεσπασματα θυμου τοσο στο σπιτι οσο και σε δημοσιουσ χωρους.

2.δεν ικανοποιειται ποτε. τα κακομαθημενα παιδια δεν ειναι μετιποτα ευχαριστημενα. καθε φορα που βλεπουν κατι σε καποιον το θελουν και εκεινα.

3. δεν ειναι καθολου βοηθητικο. σε κανενα παιδι δεν αρεσει να κανει δουλειεσ στο σπιτι, καθωσ μεγαλωνει θα πρεπει  τουλαχιστον να ειναι προθυμο να μαζευει τα παιχνιδια του και να τακτοποιει το δωματιο του.

4. προσπαθει να σας επιβαλλεται. τα κακομαθημενα παιδια αντιμετωπιζουν τουσ ενηλικεσ οπως και τουσ συνομιληκους τουσ. το μονο που θελουνε ειναι να επιβαλλονται σε ολους.

5. σας ντροπιαζει συχνα μπροστα σε κοσμο. το να προσπαθει να σας φερει σε αμηχανια σε δημοσιο χωρο για να τραβηξει την προσοχη σας ειναι σημαδι κακης συμπεριφορας..

6. δεν θελει να μοιραζεται. ειναι δυσκολο για ενα παιδι να το μαθει αλλα απο την ηλικια των 4  και μετα να ειναι δεκτικο στο να μοιραζεται λιχουδιεσ, παιχνιδια,κτλ με γνωστους, φιλους και τα αδελφια του.

7. δεν πρεπει να τοπαρακαλατε. ο γονιος ειναι μια φιγουρα την οποια πρεπει να σεβεται το παιδί και να υπακουει. δεν θα επρεπε να  το παρακαλατε για να κανει αυτο που του ζητατατε.

8. σας αγνοει. σε κανενα παιδι δεν του αρεσει να του λενε οχι αλλα δεν θ επρεπε να σας αγνοει οταν του μιλατε.

9. δεν θελει να παιζει μονο του. στην ηλικια των 4, ενα παιδι θα πρεπει να ειναι προθυμο και ικανο να παιζει καποια ωρα μονο του. το να απιτει να παιζει ο γονιος η καποιος αλλοσ μαζι του δειχνει οτι επιζητα προσοχη και χαρακτηρα  κακομαθημενου παιδιου που ολοι και ολα γυριζουν γυρω του.

10.αναγκαζεστε να  το δωροδοκησετε. κανενας γονιος δεν πρεπει να εξαγοραζει το παιδι του με παιχνιδια δωρα χρηματα συμπεριφορες και αλλα παρομοια προκεμενου να το πεισει να κανει καποια πραγματα.  

AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...