Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

10 πράγματα που μόνο οι σαραντάρες μαμάδες μπορούν να καταλάβουν

10 πράγματα που μόνο οι σαραντάρες μαμάδες μπορούν να καταλάβουν


Μπορεί να άργησαν λίγο στο ραντεβού τους με τον πελαργό όμως αυτό δεν τις έκανε να κλείσουν την πόρτα στη μητρότητα. Σύμφωνα μάλιστα με τους ψυχολόγους, το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι οι γυναίκες σε αυτήν την ηλικία έχουν χορτάσει από τα βασικά (άντρες, ταξίδια, δουλειά) και είναι πιο έτοιμες να παραιτηθούν από τις χαρές της ζωής για λίγο καιρό προκειμένου να εξερευνήσουν τις χαρές της μητρότητας. Γι’ αυτό υπάρχουν κάποια πράγματα που μόνο οι σαραντάρεςμαμάδες μπορούν να καταλάβουν

1. Πόσο νέες δείχνουν οι δασκάλες των παιδιών μας.

2. Ότι έχουμε μηδενική ενέργεια για άσκοπες «μάχες» με τα παιδιά. Άλλωστε τις έχουμε ήδη ζήσει ήδη με τις φίλες μας, όταν εκείνες τσακώνονταν με τα δικά τους παιδιά. 

3. Ότι η ενέργεια που έχει μια μαμά στα 20, είναι ίδια με τη δική μας, μόνο εμείς έχουμε και λίγη περισσότερη σοφία.  

4. Αν τα παιδιά μας είναι μεγαλύτερα, ξέρουμε πια πόσο τυχερές είναι οι μαμάδες που έχουν παιδιά νηπιακής ηλικίας. Συνήθως, τις συμβουλεύουμε να το απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, έστω κι αν εκείνες μας κοιτάζουν με βλέμμα κουρασμένο και κενό.

5. Αν τα παιδιά μας είναι μικρά, είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός ότι κανείς δεν τολμά να μας ρωτήσει «Και πότε με το καλό το δεύτερο;» 

6. Αν πάλι τα παιδιά μας είναι μωρά, σίγουρα δε θα διαμαρτυρηθούμε για το πόσο καταπιεσμένες νιώθουμε γιατί απλώς…είμαστε συνεπαρμένες  από το ότι κρατάμε επιτέλους ένα μωρό στην αγκαλιά μας. 

7. Δεν έχει καμία σημασία αν ξεχάσαμε μια μέρα να πάμε την κόρη μας στα αγγλικά ή το ο γιος μας έχασε δυο μέρες το σχολείο. Τα παιδιά αποφοιτούν έτσι κι αλλιώς!  

8. Μπορούμε να καταλάβουμε πότε είναι πραγματικά άρρωστο το παιδί μας χωρίς να ψάχνουμε στο Διαδίκτυο για συμπτώματα και ασθένειες.

9. Μερικές φορές το παιδί μας γίνεται κουραστικό. Μερικές φορές κι εμείς όμως γινόμαστε κουραστικές. Ε, εντάξει.. Αγαπάμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι που μετράει.

10. Ξέρουμε ότι έχουμε τελειώσει με το θέμα παιδιά, οπότε παρακολουθώντας τα να μεγαλώνουν, είναι το πιο υπέροχο πράγμα στο κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...