Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τούρτα Μόκα


recipe image
Συστατικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 3 κουταλιές γλυκού νέσκαφε
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
  • 400 γραμμάρια σαβαγιάρ,
  • 2 κουτιά κομπόστα βερίκοκα στραγγισμένα,
  • 15-20 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και και καβουρντισμένα με λίγο βούτυρο και σπασμένα
    .
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε την μόρφατ, το ζαχαρούχο, την ζάχαρη και το νέσκαφε στο μίξερ και το βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.
  2. Σε φόρμα με τσέρκι στρώνουμε στην σειρά σαβαγιάρ μουσκεμένα ελαφρά στο σιρόπι της κομπόστας. Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας και στην συνέχεια τα βερίκοκα κομμένα στα 2. Ξαναστρώνουμε μπισκότα μουσκεμένα στο κομποστόζουμο , κρέμα (το άλλο 1/3) και στην συνέχεια βερίκοκα , πάλι τα τελευταία μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
  3. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά το κατεβάζουμε στην συντήρηση. Αφαιρούμε το τσέρκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...