Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι του!

sleep-covers-foot3
Αρκετοί από σας ίσως θα έχετε βιώσει την απογοήτευση προσπαθώντας να καταφέρετε να κοιμίσετε το παιδί σας στο δικό του κρεβάτι.
Όταν το παιδί σας έχει μάθει να κοιμάται στο δωμάτιο σας, και σε μερικές περιπτώσεις να μοιράζεται το κρεβάτι σας, είναι δύσκολο να αλλάξετε αυτή τους τη συνήθεια και να τους μάθετε να κοιμούνται μόνα τους στο δικό τους κρεβάτι.
Αν όμως δεν θέλετε να μείνετε άυπνοι αρκετές νύχτες, ίσως θα πρέπει να επιδιώξετε να μάθετε στο παιδί σας να κοιμάται μόνο του, το συντομότερο δυνατό .
Ευτυχώς όμως για σας, υπάρχουν αρκετές συμβουλές που θα κάνουν τη μετάβαση του παιδιού σας από την κρεβατοκάμαρά σας στο δωμάτιο του, ευκολότερη τόσο για σας όσο και για τα παιδιά.
Τηρώντας τους παρακάτω κανόνες  με σταθερότητα θα βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να κοιμάται μόνο του στο δωμάτιό του.
Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι:
1.Φτιάξτε ένα δωμάτιο για το παιδί σας
Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε στο παιδί σας ένα δωμάτιο με ευχάριστα χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν στην ηλικία του και στα ενδιαφέροντά του. Μπορείτε να το διαμορφώσετε μαζί του βάζοντάς το να επιλέξει τα χρώματα και τη διακόσμηση που του αρέσει. Αυτό θα δώσει κίνητρο στα παιδιά να θέλουν να περάσουν περισσότερη ώρα στο δωμάτιό τους. Επίσης, διαλέξτε ένα άνετο κρεβάτι για το παιδί σας γιατί το κρεβάτι, εκτός από τον ύπνο, θα μπορεί να το χρησιμοποιεί και για άλλα πράγματα όπως να παίξει με τα παιχνίδια του, να διαβάσει βιβλία, κλπ.
2.Η ρουτίνα είναι απαραίτητη
Είναι χρήσιμο να υιοθετήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία, όχι μόνο για τα βρέφη αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά, το οποίο θα τα βοηθήσει να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει κανόνες για την ώρα του ύπνου, την ώρα που θα δει τηλεόραση ή θα διαβάσει , αλλά και πότε σβήνουν τα φώτα για να πάει για ύπνο. Η ρουτίνα, επιπλέον, βοηθάει τα παιδιά που έχουν προβλήματα ύπνου.
child-standing-bed
3.Μην τα παρατήσετε!
Είναι πολύ εύκολο για εσάς τους γονείς να ενδώσετε στις απαιτήσεις των παιδιών σας και να τα αφήσετε να κοιμηθούν στην κρεβατοκάμαρα «μόνο για 5 λεπτά» ή «μόνο για ένα βράδυ». Μείνετε σταθεροί στους κανόνες που συμφωνήσατε με τα παιδιά σας γιατί αλλιώς τους δίνετε την εντύπωση ότι δεν τηρείτε αυτά που λέτε.
4.Βοηθείστε τα παιδιά να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους
Αξίζει τον κόπο να περάσετε χρόνο μαζί με το παιδί σας στο κρεβάτι του, διαβάζοντας του πριν κοιμηθεί ένα βιβλίο. Έτσι θα το βοηθήσετε να κοιμηθεί πιο εύκολα αλλά θα του μάθετε παράλληλα να διαβάζει για να τον πάρει ο ύπνος.
Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μετάβαση του παιδιού τους από την κρεβατοκάμαρά σας στο κρεβάτι του πιο εύκολη αλλά και πιο ανώδυνη.
babyradio.gr -Αθανασία Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...