Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Προφιτερόλ γρήγορο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή
Πιο γρήγορο προφιτερόλ, δε γίνεται. Πλούσια κρέμα σοκολάτας και μπισκότα.
Συστατικά

  • Μπισκότα σαβαγιάρ 2 ανά ποτήρι περίπου ή 15 με 20 για μπολ.
Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 1,2 lt γάλα πλήρες ή μισό μισό με κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κακάο σκόνη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. ζάχαρη ή και λιγότερη
  • 2 βανίλιες σκόνη ή 1 κ.γλ. εσάνσ βανίλιας
  • 2κ.σ. βούτυρο
Για τη σαντιγί:
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική ή μια μόρφατ μεταλλικό κουτί παγωμένη και χτυπημένη πολύ καλά στο μίξερ με
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλι
    α
Οδηγίες
  1. Για την κρέμα σοκολάτας: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα σοκολάτας.
  2. Ρίχνουμε προς το τέλος τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βουτυρο, ανακατεύουμε να γιαλίσει και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Σε μπολ ή ποτήρια βάζουμε κάτω κρέμα σοκολάτα, σαντιγί, μπισκότα κομμένα στα 2, και επαναλαμβάνουμε , όσες στρώσεις θέλουμε, τελειώνουμε με σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...