Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μπόμπα σοκολάτας με καφέ και μπισκότα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή
Ένα απολαυστικό γλυκό που βασίστηκε στη συνταγή ενός απλού γλυκού τύπου μωσαϊκό ή κορμός και εξελίχτηκε σε ένα απίθανο γλυκό σε γεύση και εμφάνιση.
Συστατικά

  • 1 πακέτο μαργαρίνη 250 γρ.
  • 2 κουβερτούρες 200 γρ.με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
  • 3 κ.σ. καφέ στιγμής νες
  • 3 κ.σ. κακάο καλής ποιότητας
  • 1 ποτηράκι μικρό κρασιού μαύρο ρούμι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ή 1 κούπα γάλα χλιαρό +100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια με το χέρι
  • 1 πραλίνα- παστέλι αμυγδάλου 60 γρ. χοντροσπασμένο στο μούλτι
  • 1 βανίλια σκόνη
Για το γλάσο
  • 1 κουβερτούρα 100γρ.
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
  • Σιρόπι μαρασκίνο
  • Και κερασάκια μαρασκίνο για διακόσμησ
    η
Οδηγίες
  1. Βάζω την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί ή σε κατσαρολίτσα μικρή σε χαμηλή φωτιά στη ηλ. Κουζίνα μαζί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύω με μια σπάτουλα να λιώσει. Το αφήνω λίγο να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά,το γάλα, τη ζάχαρη ( εκτός και αν βάλετε ζαχαρούχο, εγώ δεν είχα), τον καφέ, το κακάο, τη βανίλια, το ρούμι, και τέλος το μείγμα κουβερτούρας βουτύρου. Στη συνέχεια ρίχνω τα μπισκότα και συγκεκριμένα εγώ χρησιμοποίησα 1 πακέτο πτι μπερ και μισό πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (αυτά που κάνουμε τις τούρτες ) και τέλος την πραλίνα αμυγδάλου. Ανακατεύω καλά να βραχούν όλα.
  3. Παίρνω ένα μπολ σε σχήμα μισής σφαίρας, βάζω χιαστί μεμβράνη αρκετή και ρίχνω μέσα το μείγμα μου. Σκεπάζω με τη μεμβράνη καλά και το βάζω αρκετές ώρες στην κατάψυξη.
  4. Ετοιμάζω το μυρωδάτο γλάσο μου, λιώνοντας στο μπεν μαρί ή κατσαρόλα την κουβερτούρα με το γάλα και αφού λιώσει προσθέτω το 5-6 κ.σ. μαρασκίνο.
  5. Βγάζω το γλυκό μου από το μεταλλικό μπολ, αφαιρώ την μεμβράνη και βάζω ανάποδα σε μια πιατέλα. Περιχύνω το γλυκό μου με το σοκολατένια γλάσο, στολίζω με τα μαρασκίνο και διατηρώ το γλυκό μου στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ξεκίνησα να φτιάξω τη συνταγή για Μωσαϊκό χωρίς αυγά , αλλά κατέληξε να φτιαχτεί με αυτόν τον τρόπο λόγο έλλειψης κάποιων υλικών. Έγινε πολύ νόστιμο, μια συνταγή που θα υιοθετήσω πλέον.
Το γλυκό αυτό είναι ζουμερό και όχι ξερό όπως το ξέρουμε άλλωστε. Όπως βλέπετε, το γλυκό αυτό στην κορυφή είναι υγρό και ρέει η σοκολάτα...... και παρόλο που έμεινε στην κατάψυξη μια μέρα, όταν βγήκε από την κατάψυξη και μπήκε στη σύντηρηση οπου και θα βρίσκεται τώρα, είναι υγρό- ζουμερό. Αυτό οφείλεται στο οινοπνευματώδες ποτό , εγώ έβαλα ρούμι και επίσης δεν έβαλα πάρα πολλά μπισκότα.....έτσι η σάλτσα στην κορυφή που δεν είχε μπισκότα (γιατί η σάλτσα κάθισε στον πάτο του σκεύους και τα μπισκότα στην επιφάνεια) λόγω του οινοπνεύματος δεν πάγωσε, και έτσι όταν αναποδογύρισα το σκεύος και το έκοψα, η σοκολάτα πηκτή ρέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...