Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Rock in the wood


Μια γυναίκα διαφορετική απ΄τις άλλες

Η Ανθή ήταν περίπου τέσσερις μήνες με τον Χρήστο. Ελεύθερο πνεύμα, αντισυμβατικό ήταν αδύνατο να διατηρήσει σχέση με κάποιον που την περιόριζε και δεν ένιωθε ο εαυτός της. Δύσκολα αντέχει το πρότυπο του «Ελληναρά» και του παραδοσιακού άντρα.
Η μητέρα της ούσα κλασσική Ελληνίδα μάνα ,την παρότρυνε διαρκώς να βρει κάποιον επιστήμονα ν’ αποκατασταθεί. Επιστήμονα, όχι απλό υπαλληλάκο, μην πάνε τζάμπα και τα πτυχία.
Το φιλελεύθερο πνεύμα της πιο πολύ το όφειλε στον προοδευτικό πατέρα της και λιγότερο στη συντηρητική μητέρα της. Κακά τα ψέματα οι γυναίκες κουβαλάνε πάνω τους αιώνες καταπίεσης και ανάγκης να βρουν την ασφάλεια και τη σιγουριά στο πρόσωπο ενός άντρα. Πρέπει να έχουν κάποιον, ο οποίος να ορίζει το βήμα τους για να μπορούν να περπατάνε χωρίς το διαρκή φόβο μήπως σκοντάψουν.  
Η Ανθή λοιπόν διέφερε. Δεν ήταν η κατάλληλη νύφη για την εκάστοτε προτεινόμενη πεθερά, ούτε το πρότυπο συντρόφου για την εκάστοτε σχέση.
Δε θα είσαι ο πασάς της. Δε θα σου μαγειρεύει τα μαμαδίστικα φαγητά για να αισθάνεσαι ότι τρως φαγητό της μαμάκας σου. Ναι, θα σου μαγειρεύει, αλλά με το δικό της τρόπο. Το λίγο εργένικο, το λίγο άσχετο. Δε θα περνάει τις ώρες της στην κουζίνα για να εκπληρώσει τις γαστρονομικές σου επιθυμίες. Ορισμένες φορές, θα αρκείσαι στο φαγητό του κοντινού μεζεδοπωλείου.  
Δεν έμαθε πιάνο και γαλλικά, όσο κι αν λατρεύει το Παρίσι για να μη νιώσει έστω και λίγο ότι μπαίνει στο καλούπι του καθώσπρέπει κοριτσιού. 
Όχι δε θα βγει φωτογραφίες μαζί σου που προορίζονται για τα social media. Δεν είναι το καινούργιο αμάξι που αγόρασες, ούτε μοντέλο για editorial περιοδικού. Δε θα σ’ αφήσει ποτέ να τη βάλεις στη βιτρίνα και να τη διαφημίσεις στους απανταχού συγγενείς και φίλους.
Δεν είναι γάιδαρος για να τη δέσεις, ούτε γλαστρούλα για να σου ομορφαίνει το χώρο.
Θέλει ελευθερία, θέλει έρωτα, θέλει πάθος.
Δεν αποζητά να γίνει κυρία Κοκοβίκου, όσο κι αν διασκεδάζει όταν βλέπει την ταινία.
Δε θέλει να γίνει η κυρία κανενός. Οι γυναίκες δεν είναι προορισμένες για να έχουν το ρόλο του ακόλουθου στους άντρες. Δεν είναι θύμα της φρασούλας «πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα».
Θα σ’ απογοητεύσει, αλλά για εκείνη ο σωστός ο άντρας θα τη θέλει τη γυναίκα δίπλα του, όχι πίσω του. 
Την Ανθή μπορεί να την χαρακτηρίσεις ακραία, απόλυτη, αλλά ξέρει πολύ καλά τη θέλει και επιλέγει να χάσει κάποιον άλλον από το να χάσει τον εαυτό της.
Δεν έχει ανάγκη να νιώσει εμπιστοσύνη και σιγουριά μέσα από την επιβεβαίωση των άλλων, γιατί επιβεβαιώνει διαρκώς μόνη της το εγώ της.
Αν δεν καλύπτεις τις απαιτήσεις της δε χρειάζεται ούτε να κάθεσαι να ταλαιπωρείσαι μαζί της, ούτε να προσπαθείς να την αλλάξεις.
Τόσες παραλίες υπάρχουν, μπορείς να πάρεις άνετα τα κουβαδάκια σου και να παίξεις αλλού, στα πιο σίγουρα και λιγότερο άγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...