Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αυτή είναι η Άντα Κολάου. Ακτιβίστρια. Δήμαρχος, πλέον. Πρώτη μεταξύ ίσων στον αγώνα των κατοίκων της Βαρκελώνης να σώσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες. Πρώτη της πράξη -έχει δεσμευτεί- να μειώσει το μισθό του δημάρχου στα 2.200 ευρώ. Πρόσωπο καθαρό. Δείτε τη στο προεκλογικό τραγούδι της, που μιλάει για ενότητα και ισότητα στους δρόμους. Πόσοι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ελλάδα θα τολμούσαν μία τέτοια εκστρατεία; Πόσοι υποψήφιοι βουλευτές; Την ώρα που κάποιοι εδώ προσπαθούν να βάλουν γραβάτα στον Τσίπρα και να πείσουν τον Βαρουφάκη να βάλει το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι στο επόμενο Eurogroup, υπάρχει μία άλλη Ευρώπη. Αναδύεται με βιασύνη. Και δεν σταματάει με τίποτα. Πρώτη φορά χωρίς καθωσπρεπισμό. Πρώτη φορά η αληθινή ζωή στην εξουσία. Ν.Μ.

Φτιάξτε μια Παραδεισένια Βεράντα με Λουλούδια που δεν Κοστίζουν Τίποτε


Τα λουλούδια μπορούν να μετατρέψουν και τον πιο βαρετό χώρο σε ένα φρέσκο και ελκυστικό μέρος. Πώς θα τα καταφέρετε όμως να ανανεώσετε τη βεράντα ή τον κήπο σας με ελάχιστα χρήματα, αφού ως γνωστόν το να αγοράζετε καθημερινά λουλούδια δεν είναι και η πιο οικονομική πρόταση στον κόσμο;
Υπάρχουν λουλούδια που είναι υπέροχα αλλά δυστυχώς κοστίζουν μια περιουσία. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν τιπς που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να αποκτήσετε μια βεράντα-ζούγκλα χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Επιλέξτε λουλούδια εντός εποχής Μην πάτε να αγοράσετε λουλούδια εκτός εποχής γιατί θα σας κοστίσουν ακριβά. Για παράδειγμα οι τουλίπες είναι λουλούδια που βγαίνουν τον χειμώνα και στην αρχή της άνοιξης. Αν πάτε να τις αγοράσετε εκτός εποχής τους θα σας κοστίσουν 5 φορές πιο ακριβά.
Οι μαργαρίτες είναι φτηνές και πολύ όμορφες για τη βεράντα ή τον κήπο σας.
Οι μαργαρίτες είναι φτηνές και πολύ όμορφες για τη βεράντα ή τον κήπο σας.
Διαλέξτε οικονομικά αλλά όμορφα λουλούδια Υπάρχουν λουλούδια που είναι πάμφθηνα και μπορείτε να τα αγοράσετε σε μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να μπορείτε να δώσετε μετά λίγα χρήματα παραπάνω για να αποκτήσετε μια όμορφη ποικιλία λουλουδιών. Για παράδειγμα, τα γαρίφαλλα είναι τα πιο φθηνά λουλούδια που κυκλοφορούν. Οι μαργαρίτες είναι επίσης πολύ οικονομικές. Αν δεν σας αρέσουν πολύ, τότε απλά φτιάξτε λίγες γλάστρες ώστε να μπορείτε να συνδυάζετε αυτά τα φτηνά λουλούδια μεταξύ τους για να διακοσμείτε το σπίτι σας.
Υπάρχουν γαρύφαλλα που είναι πανέμορφα. Μην έχετε στο μυαλό σας τα κλασικά κόκκινα ξεθωριασμένα γαρύφαλλα. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη και πολλές όμορφες αποχρώσεις γαρύφαλλων.
Υπάρχουν γαρύφαλλα που είναι πανέμορφα. Μην έχετε στο μυαλό σας τα κλασικά κόκκινα ξεθωριασμένα γαρύφαλλα. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη και πολλές όμορφες αποχρώσεις.
Μην ξεχνάτε τις πρασινάδες Η πρασινάδα δίνει ζωντάνια σε μια βεράντα. Δεν υπάρχει λόγος να γεμίσετε όλη τη βεράντα με πολύχρωμα λουλούδια. Προσθέστε μερικές γλάστρες με όμορφη πρασινάδα και φυτά χωρίς άνθη που είναι πολύ πιο οικονομικά. Ένα από τα πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο είναι η τουλίπα του 17ου αιώνα. Κοστίζει από 534 μέχρι 900 ευρώ το ένα άνθος. Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια λουλούδια παγκοσμίως που πρωτοεμφανίστηκε το 1673 και η ομορφιά του είναι σπάνια!
Μπορεί να μιλάμε για οικονομικά λουλούδια αλλά δε θα θέλατε να μάθετε και το πιο ακριβό λουλούδι στον κόσμο; Είναι το συγκεκριμένο της εικόνας και ονομάζεται τουλίπα του 17ου αιώνα.
Μπορεί να μιλάμε για οικονομικά λουλούδια αλλά δε θα θέλατε να μάθετε και ένα από τα πιο ακριβό λουλούδι στον κόσμο; Είναι το συγκεκριμένο της εικόνας και ονομάζεται τουλίπα του 17ου αιώνα. Φυσικά υπάρχουν λουλούδια για συλλέκτες που ξεπερνάνε τις 4.000 ή ακόμα και τις 10.000 ευρώ το ένα άνθος.
Και μιας και μιλάμε για ακριβά, η ορχιδέα Shenzhen Nongke, πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή στην τιμή των 180.000 ευρώ το 2005 και είναι ένα λουλούδι που δημιουργήθηκε εργαστηριακά.
Και μιας και μιλάμε για ακριβά, η ορχιδέα Shenzhen Nongke, πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή στην τιμή των 180.000 ευρώ το 2005 κι είναι ένα λουλούδι που δημιουργήθηκε εργαστηριακά.
Παραγγείλτε λουλούδια online Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και τα λουλούδια είναι πιο οικονομικά αν τα αγοράσετε ιντερνετικά. Φυσικά θα πρέπει να βρείτε κάποιο κατάστημα που βρίσκεται στη χώρα σας ή να αγοράσετε σπόρους για να καλλιεργήσετε μόνοι σας τα φυτά που σας αρέσουν απ' όλον τον κόσμο.
Το πιο ανθεκτικό και φτηνό φυτό Ψάχνετε για κάποιο λουλούδι που αντέχει πολύ και είναι πολύ φτηνό; Τότε η απάντηση στην ερώτησή σας είναι το χρυσάνθεμο. Αντέχει στο βάζο για πάνω από 20 μέρες. Επίσης κυκλοφορεί σε πάρα πολλά χρώματα και είδη και ταιριάζει πολλά άλλα άνθη.
Το χρυσάνθεμο είναι ένα όμορφο φυτό που αντέχει πολύ και κοστίζει λίγο.
Το χρυσάνθεμο είναι ένα όμορφο φυτό που αντέχει πολύ και κοστίζει λίγο.
Περουβιανό κρίνο Πρόκειται για ένα πανέμορφο λουλούδι που το αποκαλούν και κρίνο των Ίνκας. Είναι αρκετά οικονομικό και αντέχει πολύ μέσα σε βάζο με νερό. Με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να αντέξει και 15 μέρες. Μπορείτε να το βρείτε σε λευκό, κίτρινο, μοβ και ροζ.
Το διάσημο περουβιανό κρίνο.
Το διάσημο περουβιανό κρίνο.
Προσέξτε να είστε σίγουροι πως αγοράζετε τα λουλούδια σας φρέσκα γιατί το περουβιανό κρίνο μπορεί να δείχνει υπέροχο μέσα στο ψυγείο του ανθοπώλη σας αλλά μπορεί να βρίσκεται εκεί ήδη 10 μέρες και όταν το πάρετε σπίτι να μην αντέξει πάνω από 5 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...