Τρίτη 19 Μαΐου 2015

7 Βιβλία που πρέπει να διαβάσετε με τα παιδιά σας πριν μεγαλώσουν!

o-MOTHER-READING-TO-CHILD-facebook
Δεν θα μιλήσουμε για τα οφέλη των βιβλίων και του διαβάσματος καθώς είναι πολύ γνωστά.
Υπάρχουν όμως κάποια βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε στα παιδιά σας πριν μεγαλώσουν.Κάποια από αυτά μου τα διάβαζε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή και κάποια που τα διάβασα αργότερα. Θα σας αναφέρω αυτά που πραγματικά μου έμειναν αξέχαστα.
to-dendro-pou-edine
«Το δέντρο που έδινε.»
Είναι μια υπέροχη ιστορία την ανοδιοτελούς αγάπης. Αναφέρεται στις αλλαγές των σχέσεων ανάλογα με τα στάδια της ηλικίας και είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ενθαρρύνετε την συζήτηση σχετικά με την γενναιοδωρία και την ευγνωμοσύνη.
prig1-thumb-large
«Ο μικρός πρίγκηπας.»
Είναι  γνωστή ιστορία ενός πιλότου που ξύπνησε μια μέρα στην έρημο και είδε έναν μικρό πρίγκηπα να στέκεται μπροστά του. Ο μικροσκοπικός αυτός πρίγκηπας του διδάσκει ποιο είναι το μυστικό της ζωής και τι αξίζει πραγματικά.Αυτό το βιβλίο πραγματικά θα μιλήσει στην καρδιά των παιδιών σας.
164
«Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας.»
Είναι μια κλασσική ιστορία με τον ήρωα Τσάρλι που μαζί με άλλα 4 παιδιά κερδίζει μια ξενάγηση στο περίφημο εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα. Το βιβλίο έιναι γεμάτο περιπέτεια, σοκολάτα και διδάσκει έμεσσα την ευγνωμοσύνη. Απλά διασκεδαστικό!
phpThumb_generated_thumbnail
«Πήτερ Παν»
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για αυτό το βιβλίο!Είναι απλά μαγικό. Ο Πήτερ Παν είναι ένα αγόρι που μπορεί να πετάξει και πηγαίνει στην υπέροχη Χώρα του Ποτέ και η περιπέτεια με νεράιδες, γοργόνες και πειρατές ξεκινάει!
MYTHOI TOY AISOPOY
«Οι μύθοι του Αισώπου.»
Επιβάλλεται να διαβάσετε τις διάσημες ιστορίες που περιέχουν αλήθειες και διδάγματα. Κάθε μύθος κρύβει ένα διδακτικό μήνυμα αρκεί να το ανακαλύψετε!
-9093_245_282
«Το χρονικό της Ναρνια.»
Μπορεί να υπάρχουν και σε ταινία αλλά το βιβλίο είναι πολύ καλύτερο και σε περιγραφές και σε φαντασία. Η ιστορία αναφέρεται σε 4 αδερφάκια: Τον Πήτερ, την Σούζαν, τον Έντμουντ και την Λούσυ που μέσα από μια ντουλάπα πηγαίνουν στην χώρα της Νάρνια. Η Νάρνια είναι πάντα παγωμένη και έχει πάντα χειμώνα.Όταν εμφανίζεται η Λευκή Μάγισσα όλα αλλάζουν στην χώρα της Νάρνια!
22086
«Ο Χάρι Πότερ»
Όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία.Όμως αξίζει να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον μαθητευόμενο μάγο που πηγαίνει να παρακολουθήσει μια σχολή μαγείας.Μάθετε παρέα με τα παιδιά σας τα μαγικά κόλπα και τα μυστικά μαγείας και μετά δείτε τις ταινίες.Αξίζει πραγματικά!
Ξεκινήστε να διαβάζετε μαζί με τα παιδιά σας σε καθημερινή βάση και θα τους μείνει αξέχαστο…
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...