Τρίτη 5 Μαΐου 2015

8 λάθη που κάνετε στο ντους

Σίγουρα κάνετε κάποιο απο αυτά...

Λούζουμε τα μαλλιά μας χωρίς να τα έχουμε χτενίσει προηγουμένως

 Προκειμένου να αποφύγουμε το σπάσιμο της τρίχας τα χτενίζουμε καλά πριν μπούμε στο μπάνιο. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα τα χτενίζουμε και πάλι αφού απλώσουμε το κοντίσιονερ. Στην συνέχεια ξεβγάζουμε καλά .

Κάνουμε αποτρίχωση πριν το ντους

 Όλες το κάνουμε κυρίως επειδή βιαζόμαστε. Αν λοιπόν δεν έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεση μας είναι καλύτερο να το αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή. Το δέρμα στα πόδια πρέπει να είναι απαλό και να περιμένουμε τουλάχιστον 15 λεπτά ώστε η ζέστη και το νερό να απαλύνουν τις τρίχες και να ανοίξουν οι πόροι.

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας στο μπάνιο

Τα δόντια μας χρειάζονται ειδική προσοχή πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώσουμε μερικά λεπτά μόνο σ αυτό. Δεν είναι σωστό να γίνεται συνδυαστικά μέσα στο ντους ενώ κάνουμε μπάνιο και λούζουμε τα μαλλιά μας.
Λούζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά

 Δεν γνωρίζουμε ότι όσο πιο συχνά λούζουμε τα μαλλιά μας τόσο περισσότερο αυξάνεται η λιπαρότητα που εκκρίνει το τριχωτό της κεφαλής. Αντιθέτως αν λούζουμε τα μαλλιά κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα τα φυσικά έλαια μεταφέρονται στις άκρες αφήνοντας τα μαλλιά πιο λαμπερά και υγιή.
Απολεπίζουμε την επιδερμίδα καθημερινά

 Ίσως πιστεύουμε ότι η καθημερινή απολέπιση απομακρύνει τα στίγματα και τη λιπαρότητα. Η αλήθεια είναι ότι αυξάνει την λιπαρότητα με αποτέλεσμα να παγιδεύονται περισσότερα βακτήρια και υπολείμματα ρύπανσης. Καλό είναι να απλώνουμε ένα απαλό απολεπιστικό 1-2 φορές την εβδομάδα ή ακόμα καλύτερα μία φορά κατά τη διάρκεια του βραδινού μπάνιου.
Κάνουμε ντους με καυτό νερό

 Ένα καυτό ντους είναι ότι καλύτερο ειδικά όταν κάνει πολύ κρύο. Το πολύ ζεστό νερό όμως μπορεί να αυξήσει την ξηρότητα και να προκαλέσει φαγούρα.
Δεν αντικαθιστούμε το σφουγγάρι ή την λούφα

 Τόσο το σφουγγάρι όσο και η λούφα συγκεντρώνουν βακτήρια. Το σωστό είναι να τα χρησιμοποιούμε 3-4 φορές και στην συνέχεια να τα καθαρίζουμε σχολαστικά με καυτό νερό ώστε να απομακρύνονται τα υπολείμματα από το αφρόλουτρο και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Τα αντικαθιστούμε κάθε 3-4 εβδομάδες.

Χρησιμοποιούμε λάθος πετσέτες

Η πετσέτα που σκουπίζουμε το σώμα και τα μαλλιά πρέπει να είναι βαμβακερή και απαλή. Μια σκληρή πετσέτα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα και σπάσιμο στην τρίχα.
Πηγή marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...