Τρίτη 26 Μαΐου 2015

8 Πράγματα που δεν μας διδάσκει το σχολείο αλλά πρέπει οπωσδήποτε να διδάξετε στα παιδιά σας!

School-Blackboard-1024x769
Η σχολική εκπαίδευση είναι απαραίτητη στην ζωή ενός ανθρώπου.
Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν χωράνε για να γραφτούν στον πίνακα των σχολείων και κανείς δεν τα διδάσκεται  αλλά είναι απαραίτητα για την προσωπική επιτυχία και ευτυχία μας.
Πρέπει εσείς να διδάξετε στα παιδιά σας αλλά και στον εαυτό σας:
Να ξεχωρίζουν έναν απατεώνα.Πρέπει να έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τουςπως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν το κακό μας. Πρέπει να γνωρίζουν πως πολλοί απατέωνες κρύβονται πίσω από ένα χαμόγελο ή πίσω από μια όμορφη φωτογραφία στο internet.
Να έχουν αυτοάμυνα. Μπορεί να  γίνουμε προσωπικός στόχος ανθρώπων οποιαδήποτε στιγμή.Για να είναι ασφαλή αλλά και να έχουν αυτοπεποίθηση  πρέπει να μάθουν έστω τους βασικούς τρόπους αυτοάμυνας  όχι μόνο της σωματικής αλλά και της λεκτικής.
Να φροντίζουν την ψυχική τους υγεία.Τα σχολεία μπορεί να διδάσκουν για την υγεία αρκετά πράγματα αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ένας άνθρωπος πως να διαχειριστεί την κατάθλιψη ή τα διάφορα ψυχικά νοσήματα.
Την διαφορά της κοινωνικότητας από την κοινωνική δικτύωση. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά σας πως ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι η ζωή μας. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να γνωρίζουν για την ζωή μας μέσα από μια οθόνη ενός υπολογιστή. Μπορούμε απλά να είμαστε κοινωνικοί με πιο προσωπικούς τρόπους.
Να επιδιορθώνουν ζημιές στο σπίτι. Κανείς δεν μας διδάσκει στο σχολείο πως μπορούμε να επιδιορθώνουμε ζημιές στο σπίτι. Πρέπει να γνωρίζουμε τι να κάνουν  σε περίπτωση κάποιας βλάβης σε περίπτωση που δεν είστε εσείς στο σπίτι.
Να μαγειρεύουν. Πρέπει από νωρίς να μαγειρεύετε με τα παιδιά σας όχι μόνο για να μάθουν να τρώνε υγιεινά αλλά γιατί θα τους χρειαστεί στην μετέπειτα ζωή τους όταν θα φύγουν από το σπίτι και εσείς δενθα είστε δίπλα τους.
Να γνωρίζουν πως τα χρήματα δεν είναι το παν. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που όλοι μιλάνε για τα χρήματα και μας ενδιαφέρει πολύ η οικονομική κατάσταση της χώρας. Βεβαίως και είναι σημαντικό να έχει μια καλή δουλειά το παιδί σας αλλά δεν σημαίνει πως έτσι θα είναι ευτυχισμένο.
Να συγχωρούν. Είναι δύσκολο να μπορείς να συγχωρείς κάποιον που σε στεναχώρησε.Επίσης είναι ακόμη πιο δύσκολο να το εννοείς πραγματικά. Η συγχώρεση επιτυγχάνεται με πολύ υπομονή και προσπάθεια αλλά αυτή είναι και η αξία της.
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...