Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Βιέννη: Ένα ξενοδοχείο με υπαλλήλους-πρόσφυγες

1

Τα περισσότερα ξενοδοχεία υποδέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Υπάρχει, όμως, ένα ξενοδοχείο στη Βιέννη που άνοιξε τις πόρτες του όχι μόνο στους τουρίστες αλλά και στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Αυστρία αιτούμενοι άσυλο.
Είκοσι από τα 26 μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου Magdas έφτασαν στην Αυστρία ως πρόσφυγες, και η διοίκηση του ξενοδοχείου κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει να ξανασταθούν στα πόδια τους και να βάλουν τη ζωή τους και πάλι σε τάξη.
Στην Αυστρία, όπως και στις περισσότερες χώρες, οι αιτούντες άσυλο δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στη αγορά εργασίας και μόνιμες δουλειές για αυτούς δεν υπάρχουν. Η Άννα Ραντλ, εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas που χρηματοδοτεί την ιδέα του ξενοδοχείου Magdas, δήλωσε στην Independent«Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ. Με την κίνηση μας θέλουμε να δείξουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι και θέλουν και μπορούν να ζήσουν με αυτοπεποίθηση έχοντας μία αυτόνομη ζωή».
c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c5 683x1024 Βιέννη: Ένα ξενοδοχείο με υπαλλήλους πρόσφυγες
Ο Ντίνις κατάγεται από την Γουινέα-Μπισάου και εργάζεται στην υποδοχή του ξενοδοχείου. Εγκατέλειψε την χώρα του, όταν ήταν έφηβος και έφτασε στη Αυστρία ζητώντας πολιτικό άσυλο. Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια και η αυστριακή γραφειοκρατία δεν μπορούσε να αποφασίσει εάν ο Ντίνις μπορεί να μείνει ή όχι στη χώρα. Τώρα, εργάζεται στο ξενοδοχείο και χρησιμοποιεί τις 7 γλώσσες που γνωρίζει για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του.
Ο Ματζίντ έφτασε στην Αυστρία, μέσω Τουρκίας, από το Ιράκ πριν τρία χρόνια. Εργάζεται πια στο μπαρ του ξενοδοχείου και προσπαθεί αργά-αργά να ξαναχτίσει την ζωή του.
eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf32 1024x683 Βιέννη: Ένα ξενοδοχείο με υπαλλήλους πρόσφυγες
Το ξενοδοχείο έχει 78 δωμάτια και βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και το όνομα τουMagdas είναι λογοπαίγνιο δύο γερμανικών λέξεων: mag και das που σημαίνει ότι πρέπει να «σου αρέσει» Και φαίνεται πως το ξενοδοχείο όντως αρέσει σε πολλούς, αφού από την ημέρα που άνοιξε, στις αρχές του χρόνου, οι κρατήσεις του όλο και αυξάνονται, ενώ λαμβάνει και πολύ καλές κριτικές.
«Έχουμε προσέξει ότι πολλοί από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου πιάνουν την κουβέντα με τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε σαν τα άλλα ξενοδοχεία… Το Magdas είναι ένα ξενοδοχείο που προωθεί την κοινωνική αλληλεπίδραση», σημειώνει η Ραντλ.
(Πηγή: independent.co.uk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...