Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η τεκίλα βοηθάει… στο αδυνάτισμα;

Η κατανάλωση αλκοόλ στη Ελλάδα χτυπάει πολύ υψηλούς δείκτες, αφού η χώρα μας είναι -δυστυχώς- από τις… πρωτοπόρες του είδους. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι ξεκινάμε να πίνουμε από μικρή ηλικία και αυτό έχει πολλές και άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μας.
6e0c1893055b1c347cb76613564741e9_L
Μια έρευνα των Αμερικάνων πάντως, ρίχνει μια αχτίδα φωτός στους απανταχού λάτρεις του αλκοόλ, έστω κι αν τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη κατανάλωση παραμένουν πολλαπλάσια.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Κρατικό Χημείο της Αμερικής, η αγαύη, το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα προκαλεί στον οργανισμό την παραγωγή ινσουλίνης, που μειώνει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα και παράλληλα βοηθάει στο να χάσουμε κιλά. Το πείραμα έγινε ήδη σε παχύσαρκα ποντίκια (ναι, καλά διαβάζεις), τα οποία εμφάνισαν σημαντική απώλεια βάρους!
Παρόλο που η αγαύη θεωρείται γλυκαντικό -ανήκει στα φρουκτώδη- οι ουσίες της δεν απορροφούνται μέσα στο αίμα όπως συμβαίνει με την γλυκόζη και την σουκρόζη.
Τέλος, οι επιστήμονες βρήκαν ότι η αγαύη βοηθάει τον οργανισμό στον φυσικό έλεγχο των σακχάρων του αίματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι σε κάνει να νιώθεις το στομάχι σου γεμάτο, με αποτέλεσμα να μειώνεις παράλληλα και την κατανάλωση του φαγητού.
Από το πείραμα των επιστημόνων προέκυψε πως τα ποντίκια που δοκίμασαν νερό αναμειγμένο με εκχυλίσματα αγαύης, είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρων στο αίμα τους, έτρωγαν πολύ λιγότερο και κατάφεραν να μειώσουν και το βάρος τους σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, που κατανάλωσαν το νερό με γλυκόζη, σουκρόζη και ασπαρτάμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...