Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Βρήκαν θησαυρό πειρατών στο σπίτι τους – Νομίσματα, χάρτης και… κομμένο χέρι μέσα στο σεντούκι

Κατά την διάρκεια του ξεκαθαρίσματος σε ένα παλιό σπίτι μπορεί κανείς να βρει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ενας θησαυρός πειρατών ωστόσο, ποτέ δεν είναι κάτι το… αναμενόμενο.
635658407153830780-photo-20
Την ώρα που ξεχώριζε τα πράγματα στην σοφίτα του σπιτιού του παππού της, η Μαρία Λόπεζ εντόπισε ένα κουτί που της προξένησε το ενδιαφέρον. Ανοίγοντας το, αντίκρισε κάτι που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ. Στο σπίτι της οικογενείας φιλοξενούταν ένας παλιός, αυθεντικός πειρατικός θησαυρός.
Μέσα στο σεντούκι υπήρχε ένας χάρτης του Χίλσμπορο, κάποια νομίσματα άγνωστης προελεύσεως, μια οικογενειακή φωτογραφία αλλά και ένα χέρι που κοσμούταν από ένα παλιό, όμορφο δαχτυλίδι. Το θέαμα ήταν ταυτόχρονα εντυπωσιακό αλλά και τρομακτικό. Η γυναίκα επικοινώνησε αμέσως με τον αδερφό της, Μάικ Λόπεζ.
«Οταν η Μαρία επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως βρήκε ένα χέρι μέσα σε ένα κουτί, τρελάθηκα. Ισως οι προ-παππούδες μας να ήταν πειρατές. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε με το σεντούκι που βρήκαμε, μπορεί και να το κρατήσουμε για πάντα. Αλλωστε είναι κληρονομιά της οικογενείας» δήλωσε ο αδερφός της γυναίκας που βρήκε τον θησαυρό.
Τα δύο αδέρφια πήγαν το σεντούκι σε ένα από τα λίγα μαγαζιά με αντίκες στην περιοχή, για να μάθουν πως τα περιεχόμενα του είναι απολύτως αυθεντικά, αλλά και… αποκρουστικά. Ο χάρτης χρονολογείται γύρω στο 1930, ενώ σε αυτόν διακρίνονται ονόματα δρόμων, όπως ονομάζονταν εκείνη την εποχή.
Την ίδια στιγμή, τόσο τα νομίσματα όσο και το δαχτυλίδι που βρέθηκαν μέσα στο κουτί, υπολογίζεται πως είναι του 18ου αιώνα. Μάλιστα, τα νομίσματα είναι είτε ισπανικής είτε πορτογαλικής προελεύσεως.
Δείτε φωτογραφίες από το εντυπωσιακό σεντούκι που βρήκε η οικογένεια στην σοφίτα του σπιτιού της:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...