Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πώς να αντιμετωπίσετε τους “πρώην”

Πώς να αντιμετωπίσετε τους «πρώην»Στον κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων, όπου η λογική απαιτεί από κάθε άνθρωπο να γνωρίζει κάποιους πριν επιλέξει τον κατάλληλο για σύντροφο ζωής, η σκιά του/της «πρώην» είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Σε κάθε σχέση που ξεκινάει αναμφίβολα η κουβέντα θα πάει στο παρελθόν. Το θέμα είναι να μην πηγαίνει… περισσότερο από το κανονικό, ειδικά όταν η σχέση έχει ξεκινήσει και προχωρήσει. Όταν διαπιστώνετε, δηλαδή, ότι ο/η σύντροφός σας αρχίζει τις συγκρίσεις με την προηγούμενη κατάσταση. Επειδή αυτή η διαδικασία με πρώην συντρόφους είναι κάτι πολύ συνηθισμένο υπάρχουν μερικά που πρέπει να σκεφτείτε και να κάνετε, ώστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με ηρεμία και αυτοπεποίθηση.
  1. Κατ’ αρχάς, θυμηθείτε ότι εσείς είστε ο… νικητής του γύρου. Εσείς έχετε τον συγκεκριμένο σύντροφο δίπλα σας κι όχι το άλλο πρόσωπο, ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο, πλούσιο, χαρούμενο και κεφάτο ήταν. Η απόφαση του/της συντρόφου σας να μην είναι πια με τον «πρώην» αλλά να έχει επιλέξει εσάς ελήφθη αποκλειστικά από εκείνον/εκείνης. Άρα εσείς έχετε το αβαντάζ και όχι όσοι αποτελούν παρελθόν.
  2. Πώς να αντιμετωπίσετε τους «πρώην»Μην προσπαθήσετε να γίνετε σαν τους «πρώην». Άνθρωποι κι αυτοί, με άλλα χαρακτηριστικά, κάποιες φορές και εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τον δικό σας. Συνήθως σε μια διαδικασία σύγκρισης ο/η σύντροφός σας θα αναφέρει μόνο τα καλά του άλλου προσώπου κι όχι αυτά που τον/την οδήγησαν να διακόψει. Μπορεί να το κάνει, βέβαια, για να κρατήσει τα δικά σας καλά και να προσθέσει και κάποια δικά του που δεν έχετε, αλλά μην μπείτε στον κόπο να γίνετε κάτι που δεν είστε. Όχι μόνο θα αποτύχετε σε βάθος χρόνου, αλλά και θα του/της δώσετε το ερέθισμα ότι… τσιμπάτε σε τέτοιου είδους κριτική κι αυτή μπορεί να γίνει πολύ πιο απαιτητική στο μέλλον.
  3. Μην μπείτε στον πειρασμό να τον/την κακολογήσετε. Οσο δείχνετε ότι σας εκνευρίζει η αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο πιο μειονεκτική κάνετε τη θέση σας. Η σωστή τακτική είναι αυτή της αδιαφορίας. Όχι προσποιητής, αλλά πραγματικής. Στο κάτω-κάτω, δεν σας αφορά το παρελθόν μιας σχέσης, αλλά αυτό που έχετε ήδη. Αν σας μιλάει συνέχεια για το παρελθόν με ενθουσιασμό, καλό θα είναι να αναρωτηθείτε για τους πραγματικούς λόγους που είναι μαζί σας αυτή τη στιγμή. Οποιαδήποτε άσχημη αναφορά, πάντως, σε «πρώην» δεν είναι αποτελεσματική, διότι όσο δίκιο κι αν έχετε στις παρατηρήσεις σας θα φανεί ότι ασχολείστε με μικρότητες.
  4. Μην μιλάτε κι εσείς για το παρελθόν σας και τα καλά των σχέσεων που είχατε πριν. Θα φανεί ως… ανακλαστική αντίδραση στη δική του/της επιθυμία να γαντζωθεί στο παρελθόν και σ’ αυτά που ζούσε πριν σας γνωρίσει. Αν όντως περνούσατε καλύτερα με κάποιον/κάποιαν από τις «πρώην» σας, γιατί επιλέξατε να μην είστε μαζί του/της τώρα; Μην κάνετε αυτό που δεν θέλετε να σας κάνουν.
  5. Φροντίστε να τοποθετήσετε το παρελθόν σας στη σωστή του διάσταση. Μην το διαγράψετε από την καθημερινότητα της σχέσης σας, αλλά μην αναφέρεστε και πολύ σ’ αυτό, σα να το νοσταλγείτε. Μην φοβηθείτε να μιλήσετε ανοιχτά για το παρελθόν σας από την αρχή, στο κάτω-κάτω δεν είναι κάτι κακό, και ζητήστε από το ταίρι σας να κάνει το ίδιο. Οσο αντιμετωπίζετε αυτά που μαθαίνετε σαν κάτι φυσιολογικό, που δεν σας ενοχλεί, τόσο πιο εύκολα περνάτε το μήνυμα ότι… δεν έχει νόημα να συγκρίνεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...