Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

10 Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν κάνετε σεξ

Ο δεκάλογος του καλού σεξ είναι ο τρόπος με τον οποίο το Πανεπιστήμιο της Santa Clara έχει καταγράψει τις συμβουλές προς τους φοιτητές.
Με 10 απλές αλλά άκρως σοβαρές και αληθινές προτάσεις μαθαίνει στους νέους τι πρέπει να γνωρίζουν πριν κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί τόσο η μετάδοση νοσημάτων ή κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, ενώ συγχρόνως διδάσκονται ότι ο σεβασμός προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους είναι πολύ σοβαρός παράγοντας λήψης αποφάσεων.
1. Μια έξυπνη συζήτηση στην αρχή και θα έχετε έξυπνο σεξ αργότερα. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα επηρεάσουν και τους δύο εταίρους, όχι μόνο ένα άτομο. Αν νιώθετε άβολα συζητώντας το σεξ και την αντισύλληψη με το σύντροφό σας, τότε δεν θα πρέπει να κάνετε σεξ!  Είναι ευκολότερο να κάνετε μια συζήτηση για το σεξ εκ των προτέρων, ώστε οι δύο να γνωρίζετε τι να περιμένετε. Είναι πιο εύκολο να είναι ορθολογική και λογική η πρώτη σας φορά και όχι κάτω από τη «θερμότητα της στιγμής!».
2. Δύο είναι καλύτερα από ένα! Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας από πιθανή εγκυμοσύνη ή κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μια μέθοδος αντισύλληψης όπως το χάπι ή το διάφραγμα δεν είναι αρκετή από μόνη της αλλά θα πρέπει να είναι σε συνδυασμό με ένα προφυλακτικό για την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη, ειδικά σε σχέσεις που δεν είναι μονογαμικές. Εάν ο σύντροφός σας λέει όχι στο προφυλακτικό ίσως είναι καιρός να επανεξετάσετε τη σχέση σας. Τίποτα δεν αξίζει τόσο όπως λίγα λεπτά απροστάτευτης διασκέδασης, ώστε να θέσετε σε κίνδυνο της ζωής.  
3. Μην νιώθετε ότι πιέζεστε να κάνετε σεξ. Κάνετε σεξ μόνο όταν είστε έτοιμοι γι αυτό. Μη κάνετε σεξ με το φόβο ότι θα πληγώσετε τα συναισθήματα κάποιου αν πείτε όχι ή το φόβο ότι είστε η «μόνη» που δεν το κάνει. Όλοι θέλουν να ταιριάζουν με τους φίλους τους, αλλά ποτέ δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τις αξίες τους για να είναι μέρος του πλήθους. Εάν δεν θέλετε να κάνετε σεξ, να είστε ειλικρινείς, να συζητήσετε τους λόγους πίσω από την απόφασή σας με το σύντροφό σας και μείνετε πιστοί στα πιστεύω σας.
4. Μην κάνετε κατάχρηση του αλκοόλ / χρήση ναρκωτικών, νομίζοντας ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο φυσικά. Η χρήση ναρκωτικών ή κατάχρηση αλκοόλ παρεμβαίνει με τη λήψη αποφάσεων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βιασμό, ή σε συνουσία χωρίς τη χρήση αντισυλληπτικών ή προφύλαξης ή ακόμα στο να χάσει το άτομο τον αυτοσεβασμό του ή το σεβασμό του προς τους άλλους. Η μείωση των αναστολών που συχνά συνοδεύει τη χρήση αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι θα απολαύσετε το σεξ περισσότερο, αλλά στην πραγματικότητα, μια ποικιλία βιοχημικών και αλκοόλ κάνει το σεξ λιγότερο ευχάριστο για τους άνδρες και τις γυναίκες.
5. Χρησιμοποιήστε το σύστημα των φίλων. Αν πάτε σε ένα πάρτι ή ένα μπαρ, με φίλους ζητήστε τη γνώμη τους αν συμφωνούν να φύγετε με ένα άλλο πρόσωπο, που δεν το γνωρίζετε από πριν. Μερικές φορές η "δεύτερη γνώμη" ενός φίλου μπορεί να βοηθήσει να σας αποτρέψει από τη λήψη των αποφάσεων για τις οποίες μπορεί να μετανιώσετε αργότερα.
6. Να θυμάστε ότι «όχι» σημαίνει ΟΧΙ και το να πέρασε έξω δεν σημαίνει ΝΑΙ. Όντας μεθυσμένος δεν αποτελεί υπεράσπιση για τη διάπραξη σεξουαλικής επίθεσης ή ένας λόγος για να γίνει κανείς θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Εάν είστε πάρα πολύ μεθυσμένος/η για να καταλάβετε ή να σεβαστείτε τον άλλον πείτε απλά ΌΧΙ. Εάν είστε πάρα πολύ μεθυσμένος για να ακούσετε ή να σεβαστείτε ένα πρόσωπο που λέει ΌΧΙ ή αν κάνετε σεξ με κάποιον που έχει χάσει τις αισθήσεις του ή είναι ανίκανο να συναινέσει, μπορεί να θεωρηθεί βιασμός.
7. Σεβαστείτε το δικαίωμα του καθενός να λάβει την προσωπική του απόφασή συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας. Δεν υπάρχει "προθεσμία", δεν υπάρχει ιδανική ηλικία, δεν υπάρχει τέλειο σημείο σε μια σχέση όπου το σεξ πρέπει να συμβεί. Εάν ο σύντροφός σας, σας λέει ότι αυτός ή αυτή δεν είναι έτοιμος να κάνουν σεξ, να σέβεστε την απόφασή του / της, να στηρίζετε και να συζητάτε τους λόγους πίσω από αυτό. Είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει πότε και πώς θα κάνει σεξ είτε είναι η πρώτη φορά ή η δέκατη φορά.
8. Να είστε προετοιμασμένοι για κάποια έκτακτη στιγμή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στιγμή που πρέπει κάποιος να κάνει σεξ όταν έχει σχέση. Γι αυτό καλό θα είναι να έχετε πάντα προφυλακτικά μαζί σας. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι εξίσου υπεύθυνοι για την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, με τη χρήση αντισυλληπτικών και οι δύο θα πρέπει να φέρουν τα προφυλακτικά. Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά, ακόμη και όταν προσπαθείς να τα κάνεις όλα σωστά. Ίσως το προφυλακτικό έσπασε ή έχετε ξεχάσει να πάρετε το αντισυλληπτικό σας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζετε για την επείγουσα αντισύλληψη η οποία λαμβάνεται εντός 72 ωρών από τη σεξουαλική επαφή και μπορεί να αποτρέψει την εγκυμοσύνη.
9. Η καλύτερη προστασία δεν σημαίνει λιγότερη αγάπη. Η αποχή είναι στην πραγματικότητα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Αλλά εξάσκηση για αποχή δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε σεξουαλική σχέση με κάποιον - αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν έχετε κολπική ή πρωκτική επαφή. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να είναι οικεία δύο άτομα και να μην έχουν επαφή - απλά να γνωρίζουν ότι οι εναλλακτικές λύσεις, όπως το στοματικό σεξ, φέρουν τους δικούς τους κινδύνους.
10. Η σεξουαλική υγεία αποτελεί προτεραιότητα. Είτε κάνετε σεξ είτε όχι, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να έχουν τακτικές εξετάσεις για να βεβαιωθούν ότι είναι σεξουαλικά υγιής. Οι γυναίκες μάλιστα θα πρέπει να κάνουν ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...