Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Λίγα πράγματα που έμαθα για τα αγόρια…»

boys
Έγινα μητέρα για πρώτη φορά πριν εφτά χρόνια και το πρώτο μου μωρό ήταν αγόρι. Τα υπόλοιπα δυο που ακολούθησαν είναι και αυτά αγόρια.Μετά από εφτά χρόνια και τρία αγόρια έμαθα κάποια πράγματα που ίσως φανούν χρήσιμα στους γονείς που έχουν αγόρια και ή σε αυτούς που θα αποκτήσουν αγόρια:
  • Κινούνται συνεχώς.
Όλα τα αγόρια ανεξαρτήτως ηλικίας παλεύουν μεταξύ τους , τρέχουν γύρω γύρω και χοροπηδάνε. Από την στιγμή πού θα μάθουν να στέκονται στα πόδια τους θα θέλουν να τρέχουν να σκαρφαλώνουν στους καναπέδες και μην αφήσουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Αφού δεν μπορείτε να το αποφύγετε απλά αφαιρέστε το τραπέζι του σαλονιού, μαζέψτε τα γυαλικά σας και τις πορσελάνες και αφήστε τα να τρέχουν ανενόχλητα. Ακόμη πρέπει να ξέρετε πως σύμφωνα με τους ειδικούς το παιχνίδι και η κίνηση ενισχύουν την εξυπνάδα και τις υγιείς σχέσεις.
  • Και τα αγόρια είναι ευαίσθητα.
Μπορεί να λένε ότι οι άνδρες δεν είναι ευαίσθητοι αλλά πιστέψτε με κάνουν λάθος. Έχει τύχει πολλές φορές να κλάψει ο ένας μου γιος και τα αδερφάκια του να προσπαθούν να τον ανακουφίσουν και να τον κάνουν να νιώσει καλύτερα. Για αυτό όταν στεναχωριουνται μην τους λέτε » Έλα σήκω μία χαρά είσαι» ή » Καλά να πάθεις.» Παρηγορήστε τους γιατί το χρειάζονται γιατί σε ότι αφορά τα συναισθήματά τους τα αγόρια δεν αστειεύονται.
  • Τα αγόρια δεν ανοίγονται τόσο εύκολα.
Είναι γνωστό πως τα αγόρια δεν μιλάνε τόσο εύκολα σε σύγκριση με τα κορίτσια. Για αυτό όταν θέλω να συζητήσω κάτι σοβαρό με τους γιους μου τους το λέω ενώ πηγαίνουμε μια βόλτα ή ενώ παίζουμε έτσι ώστε να ανοιχτούν πιο εύκολα ενώ κάνουν κάτι πού τους ευχαριστεί.
Μερικές φορές η λύση είναι μία αγκαλιά.
  • Μια αγκαλιά τα λύνει όλα.
Δεν χρειάζεται επιστημονικές γνώσεις για αυτό μια σφιχτή αγκαλιά μπορεί να διώξει και τα πιο άσχημα συναισθήματα. Αφού τα αγόρια δεν θέλουν να μιλάνε πολύ η λύση τους σε όλα είναι η αγκαλιά.Για αυτό αφήστε να σας αγκαλιάζουν όσες φορές θέλουν και συνεχίστε να τα αγκαλιάζετε όσο πιο συχνά μπορείτε ακόμη και αν μεγαλώσουν.Τα μικρά αγόρια δεν ντρέπονται να ζητήσουν την αγκαλιά ενώ όσο μεγαλώνουν νιώθουν πιο ανασφαλή και ντρέπονται να ζητήσουν την αγκαλιά ενώ την χρειάζονται. Για αυτό κάντε το συνήθεια.
  • Δώστε τους λίγο χώρο.
Σαν γονείς έχουμε την τάση να τονίζουμε τα λάθη που κάνουν τα παιδιά μας και να το κάνουμε θέμα. Δεν χρειάζεται να τους υποδεικνύουμε συνεχώς τα λάθη τους γιατί είναι φυσικό όπως και εμείς, να κάνουν λάθη. Αφήστε τα να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά. Έτσι θα αρχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να νιώθουν πιο ανεξάρτητα. Όπως είπαμε τα αγόρια έχουν την τάση να μαλώνουν και να παλεύουν. Αν λοιπόν δείτε κάποιο άλλο παιδί να σπρώχνει λίγο το δικό σας μην τρέχετε κατευθείαν να το μαλώσετε αλλά δώστε του λίγο χρόνο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.Θα εκπλαγείτε με τον τρόπο που θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Μετά από άλλα 7 χρόνια ελπίζω να μάθω λίγα ακόμη πράγματα για τα αγόρια…
babyradio.gr- Άννα Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...