Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τι εύχονται τα παιδιά να γνώριζαν οι γονείς για το διαζύγιο…

o-PARENTING-AFTER-DIVORCE-facebook
Όλοι οι γονείς όταν χωρίζουν λένε στα παιδιά τους κάποιες κοινότυπες φράσεις και συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.
Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που  εύχονται όλα τα παιδιά να γνώριζαν οι γονείς τους για το διαζύγιο.
Μην λέτε στα παιδιά σας ότι είναι για το καλό τους.Είναι για το καλό των γονιών και ίσως για τα παιδιά στο μέλλον.Το διαζύγιο σας είναι και δικό τους διαζύγιο. Δεν πήραν αυτά την συγκεκριμμένη απόφαση αλλά εσείς.Αναγωρίστε αυτό που συμβαίνει και συζητήστε το ανοιχτά.
Όταν κλαίνε για κάτι ασήμαντο είναι για κάτι σημαντικό. Μπορεί να λένε ότι κλαίνει για το παιχνίδι τους αλλά μπορεί να κλαίνε για το διαζύγιό σας. Μάθετε λοιπόν να αναγνωρίζετε τα σημάδια.
Τα παιδιά ξέρουν ότι πονάτε και στεναχωριέστε για αυτό μην λέτε ότι δεν έχετε τίποτα.Καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά και αν θέλετε μπορείτε να το συζητήσετε. Δεν είναι κακό, γιατί αλλιώς θα ανησυχούν για το τι μπορεί να έχετε.
Ξέρουν πως αυτός ο «φίλος» ή «φίλη» σας δεν είναι απλά φίλος.Αναρωτιούνται πως θα πρέπει να του συμπεριφέρονται και αν θα πρέπει να σας μοιράζονται με αυτό το άτομο ή αν θα πρέπει να νοιάζονται  για αυτό. Μιλήστε στα παιδιά σας. Δεν είναι χαζά. Θα καταλάβουν.
Δεν καταστρέφετε τις ζωές τους.Είναι ένα σημαντικό γεγονός αλλά η ζωή συνεχίζεται. Είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας και να  δεθείτε ακόμη περισσότερο. Να είστε ειλικρινείς με τα παιδιά σας χωρίς να νιώθετε ενοχές και τύψεις για αυτό που έγινε.
babyradio.gr- Γεωργία Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...