Σήμερα θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο. Μου το θύμισε ένα τρολ ονόματι Βλάχος, που σε μια ομάδα του φέις τρολάρει, προσβάλει και βρίζει χυδαία όποιο πρόσωπο, θέμα ή σχόλιο δεν είναι της αρεσκείας του, με την ελπίδα να αποσυντονισμού της συζήτησης ή και αποχώρησης του μέλους.

Έτσι κάνουν τα τρόλ, πολλά δε είναι και επί πληρωμή.
Και θυμήθηκα το παλιό ανέκδοτο με τον φουκαρά που είχε πρόβλημα ετυμολογίας:
Circus backgroundΉταν ένας, λοιπόν, που αγαπούσε υπερβολικά το τσίρκο. Δεν έχανε παράσταση για παράσταση και πήγαινε πάντα στα μπροστινά καθίσματα. Όμως το μεγάλο βάσανό του ήταν ο κονφερανσιέ, που τον είχε βάλει στο μάτι και κάθε φορά έβρισκε τρόπο να τον ταπεινώσει.
Πήγαινε κοντά του με το μικρόφωνο στο χέρι και μιλώντας σ’ αυτό για ν’ακούσουν όλοι έλεγε: «Και τι έχει να μας πει ο κύριος, που το κεφάλι του είναι σαν του γαϊδάρου;» και στη συνέχεια του έχωνε το μικρόφωνο στη μούρη για να απαντήσει.
Ο φουκαράς ψάρωνε, κοκκίνιζε και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη ανάμεσα στα γέλια και τα χαχανητά του υπόλοιπου κοινού. Γύρναγε σπίτι ψυχολογικό ράκος,  ντροπιασμένος και έταζε στον εαυτό του ότι την επόμενη φορά κάτι θα έβρισκε να πει για να βάλει τον αναιδή κονφερανσιέ στη θέση του.
Όμως η ιστορία επαναλαμβανόταν κάθε φορά με την ίδια κατάληξη. Ώσπου ένα βράδυ σε ένα μπαράκι που τα ‘πινε για να ξεχάσει τον πόνο του συνάντησε έναν καλό φίλο.
Εκείνος τον είδε σε κακό χάλι και ρώτησε τι έχει κι αυτός του είπε τον πόνο του.
«Α! μην κάνεις έτσι, υπάρχει λύση! Θα πας να σπουδάσεις σε μια σχολή ετυμολογίας ώστε να μπορείς να απαντάς σωστά κι έξυπνα σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και γενικά. Είναι στο Παρίσι και η φοίτηση είναι 5ης. Μετά…; Ποιος σε πιάνει!»
Paris-Sorbonne
Ο τύπος το σκέφτηκε πολύ σοβαρά κι επειδή δεν ήθελε με τίποτα να κόψει την αγαπημένη του συνήθεια, πήγε στη σχολή. Μάλιστα, του άρεσαν τόσο πολύ τα μαθήματα, που μετά πήγε και σε μια άλλη στη Νέα Υόρκη κι έκανε μεταπτυχιακό άλλα 2 χρόνια.
Μόλις ένιωσε έτοιμος, γύρισε πίσω, και μια και δυο, πήγε στο τσίρκο. Έκατσε και πάλι μπροστά.
Ο κονφερανσιέ μόλις τον είδε τον θυμήθηκε και γυάλισε το μάτι του. Έτρεξε αμέσως με το μικρόφωνο, και λέγοντας «Και τι έχει να μας πει ο κύριος, που το κεφάλι του είναι σαν του γαϊδάρου;» του το έχωσε στη μούρη.
Ο πλέον σπουδαγμένος με 7+2 χρόνια ανώτερες σπουδές ετυμολογίας παρέμεινε ατάραχος αυτή τη φορά, έσκυψε προς το μικρόφωνο και έδωσε την εξής, πανεπιστημιακού επιπέδου, απάντηση:
«Άντε και γαμήσου παλιομαλάκα!»
Οπότε μπορείτε και να φανταστείτε τι απάντησα στο Βλάχο όταν κάτω από το ποστ «Πάνω η Φούντα, κάτω η Χούντα» με υπογραφή Σόρος, κέρδη για Μονσάντο και ευλογίες ΣΎΡΙΖΑ! εκείνος σχολίασε -ως συνήθως- μια κοτσάνα για το HAARP…
Και δεν έχω πάει και σε σχολή ετυμολογίας…