Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πως η τηλεόραση και άλλες συσκευές επηρεάζουν τον ύπνο του παιδιού σας.

o-KIDS-AND-TECHNOLOGY-facebook
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη της τηλεόρασης και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μειώνουν την μελατονινη μια σημαντική ορμόνη που ελέγχει τον ύπνο,τον κύκλο της αφύπνισης και επιφέρει τον ύπνο.
Τα Tablet, τα smart phone και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν και διακόπτουν τον ύπνο με αποτέλεσμα να έχει έλλειψη ύπνου.
Πως επηρεάζεται το σώμα από την έλλειψη ύπνου;
Η έλλειψη ύπνου προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.
Ακόμη προκαλεί βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διαβήτη τύπου 2,μεταβολικό σύνδρομο, παχυσαρκία και καρδιολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του τμήματος υγείας του Harvard η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τους καρδιακούς ρυθμούς πολύ περισσότερο από ένα ναρκωτικό.
Για να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί καλό θα ήταν να προσαρμόσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου και να προσπαθήσετε να το διατηρήσετε.Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα και έτσι τα παιδιά κοιμούνται πιο εύκολα και γρήγορα.
Μην βάζετε μικροσυσκευές στο υπνοδωμάτιο.Μην έχετε την λανθασμένη άποψη πως μια ταινία ή ένα βίντεο θα κάνει το παιδί σας να κοιμηθεί πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για εσάς αν θέλετε να βλέπετε τα ηλεκτρονικά μηνύματά σας γιατί έτσι θα έχετε άστατο ύπνο.
Ακόμη αν χρησιμοποιείτε φωτάκια ύπνου προσέξτε τι χρώμα θα επιλέξετε καθώς πάλι επηρεάζονται τα επίπεδα μελατονινης. Για αυτό διαλέξτε πορτοκαλί χρώμα που βοηθάει στον ύπνο και δεν διαταράσσει τον ύπνο.
Επίσης μην βάζετε τηλεόραση στο δωμάτιο του παιδιού σας και αν βλέπει τηλεόραση φροντίστε να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα που δεν του προκαλεί ταραχή και αναστάτωση.
Παρόλα αυτά είναι απαραίτητο να διδάξετε στα παιδιά σας να μην βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση ειδικά αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι.Εξηγήστε στα παιδιά σας πόσο βλάπτει η τηλεόραση την υγεία μας και φυσικά φροντίστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και κάντε διαφορετικά πράγματα αντί να βλέπετε τηλεόραση.
babyradio.gr- Άννα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...