Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μεγάλες καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Στην υποβολή 200.000 φορολογικών δηλώσεων ημερησίως θα έπρεπε να προχωρούν πολίτες, λογιστές και φοροτέχνες, ώστε να κατατεθούν εκπρόθεσμα έως τις 30 Ιουνίου 5,8 εκατομμύριο δηλώσεις φυσικών προσώπων και 200.000 δηλώσεις νομικών προσώπων.

Αν και μέχρι σήμερα στο Taxis έχουν υποβληθεί μόλις 220.000 δηλώσεις, η η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εμφανίζεται αρνητική στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων της 30ης Ιουνίου.

Φοροτεχνικοί βάλλουν εναντίον της κ. Βαλαβάνη και της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, επισημαίνοντας πως το σύστημα άνοιξε με καθυστέρηση 3,5 μηνών.

Κατά τους ίδιους λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς για τα δάνεια, στα ποσά του εργοσήμου όσο και σε αποδοχές από συντάξεις, προκαλούν πρόσθετα προβλήματα.

Τέλος, αναφέρουν πως ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ για τις εκπιπτόμενες δαπάνες και οι διευκρινίσεις για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών.

Τέλος, για να μπουν εμπρόθεσμα στο Taxis οι 6 εκατομμύρια δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινή βάση 200.000 δηλώσεις, όταν το σύστημα δεν αντέχει παρά 120.000 δηλώσεις ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...