Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Να βάλω την κούνια στο βρεφικό δωμάτιο ή δίπλα μου;

koynia 166
Να βάλω την κούνια στο βρεφικό δωμάτιο ή δίπλα μου;
Κάποιοι θα σου πουν να το κάνεις «έτσι» και άλλοι «αλλιώς». Εμείς σου προτείνουμε απλά να ακολουθήσεις το αντίθετο της αρχής του «πίστευε και μη ερεύνα». Με λίγα λόγια πριν αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για το μωρό σου ψαξ’ το!
Τα δεδομένα στο χώρο της παιδιατρικής με το πέρασμα του χρόνου αλλάζουν. Και αυτό γιατί νέες έρευνες και μελέτες συχνά ανατρέπουν παλαιότερες συστάσεις. Έτσι κάτι που ίσχυε στην εποχή της μαμάς σου, μπορεί πλέον να θεωρείται όχι μόνο ξεπερασμένο αλλά και ακατάλληλο για την ανατροφή του παιδιού σου. Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος σύμβουλος είναι ο παιδίατρος. Αυτόν πρέπει πάντα να ρωτάς για κάθε σου απορία, καθώς η σωστή ενημέρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να μεγαλώσεις σωστά το παιδί σου.
Γιατί είσαι σε δίλημμα…
Γιατί κάποιοι θα επιμείνουν ότι το μωρό θα πρέπει να συνηθίσει από νωρίς να κοιμάται μόνο του.
Ποια είναι η αλήθεια;
Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα μωρά που κοιμούνται τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους ξυπνούν λιγότερο συχνά και κινδυνεύουν λιγότερο από το σύνδρομο βρεφικού θανάτου. Επιπλέον, οι γονείς ταλαιπωρούνται λιγότερο αφού δεν χρειάζεται να σηκωθούν και να μετακινηθούν σε άλλο δωμάτιο κάθε φορά που το μωρό τους ξυπνάει. Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι το πιο ασφαλές μέρος για να κοιμηθεί ένα μωρό είναι στην κούνια του και όχι στο κρεβάτι των γονιών του.
Της Φλώρας Κασσαβέτη, με τη συνεργασία της Λωρέττας Θωμαϊδου, Επίκ. Καθηγήτριας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής – Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδ/κής Β” Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.-happymom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...