Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ντοματίνια Χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια

sid3

Υλικά για 2-4 άτομα
- 360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου
- 180 γραμμάρια καθαρισμένες αγκινάρες
- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
- ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
- ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σκόρδο και κοτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  3. Προσθέτουμε λίγο νερό, το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές, τα ντοματίνια.
  4. Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε με μερικά κυβάκια φέτας.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...