Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

"Θα αντέξει η σχέση μου;" - Τα 7 δεδομένα που δίνουν την απάντηση

Είναι ευρέως γνωστό ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια σε κάθε σχέση είναι όταν έρθει η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα, είτε της συγκατοίκησης ή του γάμου, ή του χωρισμού.
Διαβάστε παρακάτω τα 7 επιστημονικά αποδεδειγμένα δεδομένα ή τρόπους, που πιθανότατα αποδεικνύουν το αν θα αντέξει ή όχι μια σχέση:
Ρωτήστε έναν φίλο:
Έρευνα του πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι φίλοι προβλέπουν καλύτερα την έκβαση της σχέσης ενός φιλικού ζευγαριού, παρά το ίδιο το ζευγάρι.
«Επενδύστε» σωστά:
Οι άνθρωποι που καταβάλλουν προσπάθειες και επενδύουν στη σχέση τους, είναι πιο σταθεροί, αναφέρει έρευνα του παραπάνω πανεπιστημίου-όταν φροντίζει κανείς να περνάει περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό του ή όταν για παράδειγμα επιλέξει να συζήσει.
Έχει σημασία το πότε θα νιώσετε οικειότητα:
Οι ειδικοί διαφωνούν ως το πότε ένα ζευγάρι θα «ανοίξει αυλαία» στην ερωτική του ζωή. Άλλοι φυσικά λένε ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το γάμο, άλλοι προτείνουν αναμονή 36 ωρών...
Σταματήστε την κριτική:
Τα ζευγάρια που κριτικάρει ο ένας τον άλλο, χάνει τα όμορφα πράγματα που κάνει ο σύντροφός τους, σύμφωνα με τον ψυχολόγο John Gottman που μελετά ζευγάρια τα τελευταία 40 χρόνια.
Μαντέψτε πόσο ευτυχισμένος είναι ο σύντροφός σας:
Σε δείγμα 3.500 παντρεμένων ζευγαριών, δυο ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που εσφαλμένα προέβλεψαν ότι ο σύντροφός τους ήταν ευτυχισμένος μέσα στη σχέση, είχαν διπλάσιο ποσοστό διαζυγίου από ότι όσοι προέβλεψαν σωστά.
Κρατήστε μια θετική στάση:
Η άσχημη συμπεριφορά, έχει σαφώς αρνητικές επιπτώσεις. Τα ζευγάρια που δεν γελούν, δεν αστειεύονται ή δε περνούν ευχάριστες στιγμές μάλλον είναι καταδικασμένα.
Νιώστε ασφάλεια και προστασία:
Το ζευγάρι που νιώθει ασφάλεια και προστατευμένο από φίλους και συγγενείς-τους αποδέχονται με λίγα λόγια-, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αντέξει στο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...