Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οικογενειακές βραδιές ‘80s κινηματογράφου

E.T.
Ώρα για ποπκόρν!Το σχολείο τελείωσε, οι πρώτες μέρες τρελού ενθουσιασμού περάσανε και τα βλαστάρια μας τριγυρνάνε μες στο σπίτι σαν την άδικη κατάρα και δεν ξέρουν τι να κάνουν, ενώ για μας προστέθηκε ένα ακόμη άγχος στην καθημερινότητα: πώς να αποφύγουμε (όσο είναι δυνατόν) τη θανατηφόρα ατάκα: «Μαμά, βαριέμαι!».Μια λύση για τα βράδια του καλοκαιριού είναι να μυήσετε τα παιδιά στη μαγεία του κινηματογράφου που μεγάλωσε τη γενιά μας. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε 6 ταινίες για όλη την οικογένεια γυρισμένες τη δεκαετία του ’80. Από μιούζικαλ σε συναρπαστικές περιπέτειες και από κωμωδίες σε πιο «ενήλικα» δράματα, αυτές οι ταινίες θα κρατήσουν σίγουρα το ενδιαφέρον των παιδιών, και θα στείλουν τους μεγάλους σε ένα ταξίδι μνήμης και συγκίνησης. Μπορεί να περάσετε ένα ευχάριστο βράδυ γέλιου, αλλά μπορεί και να αποτελέσουν αφορμή για σοβαρές συζητήσεις πάνω και γύρω από τον οικογενειακό καναπέ.
 1. Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά (1989)
Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιάΈνας αποτυχημένος εφευρέτης και πατέρας 2 παιδιών βρίσκει από τύχη τον τρόπο να κάνει την εφεύρεσή του, ένα μηχάνημα που συρρικνώνει αντικείμενα, να δουλέψει. Μόνο που η τύχη του σταματάει κάπου εκεί, καθώς ο συρρικνωτής κάνει τα παιδιά του και τους φίλους τους μικροσκοπικούς, και τα στέλνει σε μια απίθανη περιπέτεια μέσα στον κήπο του σπιτιού. Πολύ γέλιο και στιγμές πραγματικής αγωνίας περιμένουν τους μικρούς θεατές! (Για παιδιά από 7 ετών και πάνω)
2. Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ; (1988)
roger_rabbit
Μοναδική ταινία, η πρώτη στα χρονικά που συνδυάζει το animation με πραγματικούς ηθοποιούς, το «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» είναι μια μαύρη κωμωδία με στοιχεία κλασικού φιλμ νουάρ που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. (Για παιδιά από 10 ετών και πάνω)
3. Στάσου πλάι μου (1986)
standbymeΣίγουρα η πιο «δύσκολη» επιλογή της λίστας μας, απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, μιας και καταπιάνεται με σκληρά θέματα, όπως το bullying, οι κακές οικογενειακές σχέσεις και ο θάνατος. Είναι όμως ίσως η πιο ειλικρινής αποτύπωση του περάσματος από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, τουλάχιστον των αγοριών. Βασισμένη σε ένα εξαιρετικό βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, είναι από εκείνες τις σπάνιες φορές που η ταινία είναι το ίδιο καλή με το βιβλίο. (Για παιδιά από 12 ετών και πάνω)
4. The Goonies (1985)
gooniesΓια να γλιτώσει το σπίτι δύο φίλων από την κατάσχεση, μια παρέα παιδιών και εφήβων αποφασίζει να ψάξει για έναν χαμένο πειρατικό θησαυρό. Την ίδια ιδέα όμως έχει και μια οικογένεια ληστών. Περιπέτεια που κόβει την ανάσα, απίθανοι ήρωες και όσος φόβος χρειάζεται για να απολαύσουν τα παιδιά μια κινηματογραφική βραδιά που τα έχει όλα! (Για παιδιά από 10 χρονών και πάνω)


5. Ε.Τ., ο εξωγήινος (1982)

E.T., ο εξωγήινοςΓια πολλούς από εμάς είναι η πρώτη ταινία που είδαμε στο σινεμά, και μένει σίγουρα ανεξίτηλη στη μνήμη όσων τη δουν, όσων ετών και αν είναι. Ένα μικρό αγόρι γίνεται φίλος με έναν αξιολάτρευτο εξωγήινο και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον βοηθήσει να γυρίσει στο σπίτι του. Να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλη συγκίνηση από μέρους των παιδιών! (Για παιδιά από 7 ετών και πάνω)


6. Annie (1982)

annieΜιούζικαλ για το τέλος, γεμάτο υπέροχα τραγούδια και πανέξυπνα μουτράκια, το οποίο θα ενθουσιάσει κάθε παιδί που αγαπάει τη μουσική και την κωμωδία. Προτείνουμε την εκδοχή του 1982 γιατί είναι η καλύτερη από όλες τις απόψεις. Η μικρή ορφανή Άνι έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από το μουντό, σκοτεινό ορφανοτροφείο και να βρει μια οικογένεια στην έπαυλη του ζάμπλουτου κύριου Γουόρμπαξ. Είναι όμως τόσο ζωηρή και ατίθαση, που δεν φαίνεται να έχει και πολλές πιθανότητες. Η συνέχεια επί της οθόνης! (Για παιδιά από 7 ετών και πάνω) 
familyinaction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...