Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης-Κωνσταντοπούλου: Ο λαός θα μας επιστευτεί γιατί δεν τον προδώσαμε

Με τη μετάδοση μαγνητοσκοπημένου μηνύματος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς κ. Μανώλη Γλέζου ξεκίνησε η διακαναλική συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη στη ΔΕΘ. Ο κ. Γλέζος κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του, καθώς εκτίμησε ότι υπάρχουν καθοριστικές για την χώρα εξελίξεις που θα επηρεάσουν την τύχη του για πολλές δεκαετίας.
«Όλοι σας καλούν να ψηφίσετε άλλα νομίζω πως η ιστορία μας, τον κάθε ψηφοφόρο δεν τον καλεί να κρίνει, να διαλέξει, αλλά τον καλεί να αποφασίσει», ανέφερε.
Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ο κ. Γλέζος τη χαρακτήρισε καθοριστική γιατί  δίνει « η δυνατότητα να σαρώσει ο λαός με τη βούληση τη δική του όλο το σάπιο καθεστώς της βίας και της διαφθοράς».
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επανέλαβε ότι  όλες οι εξουσίες ανήκουν και ασκούνται από τον ίδιο τον λαό  και ζήτησε από τους Έλληνες να αφουγκραστούν την ιστορία που μας χτυπά την πόρτα γιατί, «δεν μπορούν να υπάρχουν θεατές σε αυτό τον αγώνα».
«Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στις επάλξεις», είπε και κάλεσε όλους τους παλιούς συναγωνιστές  να σταθούν, όπως και τότε, και πάλι  μπροστάρηδες στον αγώνα για τη λευτεριά.«Εμπρός για την Ελλάδα, για το δίκιο και τη λευτεριά», κατέληξε ο κ. Γλέζος.
Ο κ. επικεφαλής της ΛΑΕ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την πλευρά του, παρουσία της πρώην προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε στην υπηρεσιακή  κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αποκλείσει την Λαϊκή Ενότητα από βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση λαού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι αδιανόητο να αποφασίζουν ότι η ΛΑΕ θα είναι η τελευταία από τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε τηλεοπτικό χρόνο.«Από πού βγαίνει; Από τις αυθαιρεσίες μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης που λειτουργεί ως εντολοδόχος της προηγούμενης κυβέρνησης και ότι απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιο δικαίωμα μας δίνει το λιγότερο χρόνο αν και είμαστε η τρίτη δύναμη που πήραμε και την Τρίτη διερευνητική;», διερωτήθηκε.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η δεύτερη «αυθαιρεσία» είναι ότι αποκλείστηκε η ΛΑΕ πλήρως από κρατική χρηματοδότηση.
«Δίνουν σε κόμματα που χρωστούν εκατοντάδες ευρώ και δεν τα πληρώνουν. Αυτά τα καταγγέλλουμε. Αυθαιρετεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και δείχνουν το σχέδιο που έχουν οι τετρακομματικοί του μνημονίου. Δεν τα αποδεχόμαστε», τόνισε,
Ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου επέμεινε ότι «η κυβέρνηση δεν έπεσε από κανέναν, αλλά παραιτήθηκε ταπεινωτικά»
«Οι κυβερνήσεις πέφτουν με ψήφο δυσπιστίας ή εμπιστοσύνης. Δεν τόλμησε αυτή η κυβέρνηση να πάει στην Βουλή και να ζητήσει την εμπιστοσύνη της. Δεν το έκανε γιατί φοβήθηκε ότι θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι από εμάς. Από τους άλλους. Υπήρχε το ενδεχόμενο να απέχει το Ποτάμι. Επίσης, ο βομβαρδισμός στην Βουλή θα ήταν τεράστιος με βουλευτές από βουλευτές που θα έπαιρναν το λόγο. Η κυβέρνηση ήθελε να πάει σε εκλογές αιφνιδιαστικά για να προλάβει το «όχι». Να μην συγκροτηθεί σε κόμμα. Επίσης για να μην καταλάβει ο λαός τι έφερε αυτή η κυβέρνηση», είπε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση απέτυχε.
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας «στόχευε στην αυτοδυναμία, αλλά όπως φαίνεται, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», επανέλαβε ο κ. Λαφαζάνης.
Για τους εκλογικούς στόχους της ΛΑΕ ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι παραμένει ο στόχος της δημιουργίας ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, πατριωτικού μετώπου και εκτίμησε ότι το κόμμα του θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών. «Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν», είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ αποκάλυψε ότι αποφάσισε να χωρίσει  τους δρόμους του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως απόρροια έντονων αντιπαραθέσεων για μία σειρά πολιτικών επιλογών.
«Θέταμε με επιτακτικό τρόπο να υπάρξει εναλλακτική λύση απέναντι στον ωμό εκβιασμό στην περίπτωση που δεν ήταν κατορθωτός αυτό που αποκαλείται έντιμος συμβιβασμός. Έγινε γνωστή η κατηγορηματική μας αντίθεση στην πρώτη συμφωνία που ήταν το προοίμιο του νέου μνημονίου. Παρά την αντίθεσή μας δίναμε την μάχη γιατί πιστεύαμε ότι η κυβέρνηση θα έδινε την μάχη σύγκρουσης με το ευρωπαϊκό κατεστημένο και θα απέφευγε την μνημονιακή ταπείνωση, ανέφερε.
Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη λύπη του που το ΚΚΕ έχει αναδείξει τη ΛΑΕ σε βασικό του αντίπαλο.«Εσείς δεν μας ξεχωρίζετε από το ΚΚΕ αλλά η ηγεσία του το έχει κάνει και μας έχει αναδείξει σε βασικό του αντίπαλο. Είναι λυπηρό η ηγεσία του να επιλέγει ως βασικό του αντίπαλο την ΛΑΕ. Εκδώσαν φυλλάδιο σήμερα που έχει μια σελίδα εναντίον της ΛΑΕ και δύο γραμμές κατά της Χρυσής Αυγής», είπε, σημειώνοντας πως η ΛΑΕ δεν θεωρεί αντίπαλο το ΚΚΕ, αλλά τα μνημόνια και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, «που μας σπρώχνει στην καταστροφή».
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ ζήτησε να σταματήσει η τρομολαγνεία-τρομοκρατία με το νόμισμα που, όπως είπε, δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης.
«Στην Ελλάδα υπάρχει μα παράδοση υποτέλειας, να αναζητά την στήριξη του ξένου παράγοντα. Το εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία προϋπόθεση και βιώσιμη λύση. Δεν λέω ότι έχουμε μαγική συνταγή και ανθόσπαρτο  δρόμο. Δεν κάνουμε δημαγωγία. Είμαστε Αριστερά και μεγάλη πατριωτική δύναμη. Γι αυτό και λέμε μόνο την αλήθεια στον λαό. Η επιλογή του εθνικού νομίσματος έχει δυσκολίες ειδικά το πρώτο διάστημα αλλά όχι σαν αυτές του μνημονίου που οδηγεί σε ερήμωση εν καιρώ ειρήνης. Όμως το εθνικό νόμισμα  έχει προοπτικές να αυξήσει τις εξαγωγές, να παρέχει ρευστότητα στην οικονομία μας και να οδηγήσει σε ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση. Δεν βλέπω τις χώρες που είναι εντός της Ε.Ε. αλλά εκτός ευρωζώνης να καταστρέφονται. Κοιτάξτε Δανία, Σουηδία, Πολωνία κ.α», ανέφερε.
Στη συνέχεια και ερωτηθείς σχετικά με τις Σκουριές και γιατί ο ίδιος δεν έλαβε κάποια απόφαση, υπογράμμισε πως ως υπουργός εκείνος άνοιξε πρώτος το θέμα, ανακαλώντας την οικοδομική άδεια και ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους.
«Αναστείλαμε την άδεια υλοτόμησης. Επέστρεψα την άδεια στην εταιρεία ζητώντας να επανακαταθέσει σχέδιο με νέο τεχνολογικό σύστημα. Ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε ενέργειες για αναστολή της άδειας και καταγγελία της σύμβασης. Πάνω στην δική μου πολιτική έγιναν οι επόμενες κινήσεις. Ελπίζω η κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή να ακολουθήσει δρόμο για προστασία του δημόσιου συμφέροντος στην Χαλκιδική», τόνισε.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπίδα που κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν.
«Η ελπίδα θα αναζωπυρωθεί σύντομα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να την κρατήσουμε ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά που συνθλίβεται από την μνημονιακή πολιτική λιτότητας», ανέφερε.
Σύμφωνα με την κυρία  Κωνσταντοπούλου, η ΛΑΕ ενοχλεί, όπως και όσοι συνεργάζονται μαζί της γιατί «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή».
Όπως τόνισε, στους 25 βουλευτές που πήραν την πρωτοβουλία να μην υποταχθούν αλλά με εγρήγορση να συγκροτήσουν πυρήνα αντίστασης και στον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την προσπάθεια τους, αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί -όπως υποστήριξε- έχουν αυτό που λείπει από τους υπόλοιπους: τη συνέπεια και την αξιοπιστία.
«Ο λαός θα εμπιστευτεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε», υπογράμμισε η  Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...