Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Το childit.gr προτείνει παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Σελίδες με άρωμα καλοκαιριού
Το childit.gr προτείνει βιβλία που θα κρατήσουν στα παιδιά την καλύτερη καλοκαιρινή συντροφιά!
Κείμενο-επιμέλεια: Αγγελική Λάλου

ORFEAS NEW-1
«Η  γοργόνα του Ορφέα»
Συγγραφέας-εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εκδόσεις: Διάπλαση, 2014
Ο Ορφέας είναι ένα παιδί έντεκα χρόνων που του αρέσει μεν το σχολείο, αλλά πιο πολύ όμως του αρέσουν οι διακοπές! Γι’ αυτό οι αγαπημένοι του μήνες είναι ο Αύγουστος, ο Δεκέμβριος και ο Απρίλιος. Το τρυφερό αυτό παραμύθι σε κείμενο και (υπέροχη όπως πάντα) εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου θα κάνει τα παιδιά να μάθουν να εκτιμούν κάθε στιγμή της ζωής τους και να απολαμβάνουν τις χαρές που κρύβονται στην καθημερινότητά τους και καμιά φορά περνάνε απαρατήρητες! Κι ως προς τον τίτλο του βιβλίου και αν όντως υπάρχουν γοργόνες η απάντηση εξαρτάται από το αν πιστεύετε στη μαγεία των παραμυθιών… Οι σελίδες αυτού του βιβλίου έχουν τη δύναμη να σα κάνουν να πιστέψετε!
Σελίδες: 48
Ηλικία: 8+
ena sporaki karpouziou
«Ένα σποράκι καρπουζιού»
Συγγραφέας-Εικονογράφηση: Greg Pizzoli
Εκδόσεις: Νεφέλη, 2015
Ήρωας του λαχταριστού αυτού βιβλίου είναι ένα μικρό κορκοδειλάκι που έχει μια αδυναμία! Τρελαίνεται για καρπούζι! Για το πιο δροσερό φρούτο του καλοκαιριού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στον γλυκό αυτόν κατακόκκινο πειρασμό. Ώσπου κατά λάθος καταπίνει ένα κουκούτσι… και νομίζει ότι στην κοιλιά του θα φυτρώσει μια καρπουζιά! Κι υπόσχεται να μην ξαναφάει καρπούζι… θα τα καταφέρει άραγε να τηρήσει την υπόσχεσή του! Ένα παραμυθάκι που διαβάζεται λαίμαργα!
Σελίδες: 38
Ηλικία: 3+
niaou
«Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2015
Αν έχεις φαντασία, η απάντηση σε μια συνηθισμένη ερώτηση κάθε άλλο παρά προβλέψιμη δεν μοιάζει. Κι ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού σίγουρα ξεχωρίζει για τη φαντασία, την ετοιμολογία και το χιούμορ του. Έτσι λοιπόν μη βιαστείτε να πείτε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας. Νιάου νιάου μπορεί να κάνει βεβαίως μια γάτα αλλά μπορεί ακόμα τον ήχο αυτό να βγάζουν παλιά παιχνίδια, παιδιά, μέχρι και εξωγήινοι… Ψάξτε τις σελίδες του και ανακαλύψτε όλες τις πιθανές απαντήσεις! Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες θα το λατρέψουνε! (περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε  ΕΔΩ
Σελίδες: 32
Ηλικία: 4+
minoites cover small
«Ζωγραφίζοντας, εξερευνώ τη μινωική Κρήτη»
Συγγραφέας-εικονογράφηση: Ηλιάνα Μπάρδη
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2015
Ένα βιβλίο-εργαστήρι με πολλές δραστηριότητες αλλά και ιδέες για να περάσουν τα παιδιά αρκετές δημιουργικές ώρες στο σπίτι ή στις διακοπές τους. Το βιβλίο διαθέτει κείμενο με χρήσιμες πληροφορίες για την περίοδο της μινωικής Κρήτης και πολλά σχέδια που τα μικρά χεράκια μπορούν να ζωγραφίσουν, να χρωματίσουν ή να σχεδιάσουν. Υπάρχουν ακόμα οδηγίες για κατασκευές καραβιών με πηλό ή για να δημιουργήσουν τις δικές τους σφραγίδες.
Σελίδες: 52
Ηλικία: 6+
fyllos
«Φύλλος»
Συγγραφέας: Έλενα Γλωσσιώτη
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις: Θίνες, 2015
Ένα βιβλίο που μας μεταφέρει στην καρδιά της φύσης και του δάσους. Οι σελίδες του θροΐζουν σαν τα φύλλα των δέντρων. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Φύλλος, είναι ένα παιδί που για μαλλιά έχει φύλλα, και είναι από τους μόνους που σώθηκαν από τη φυλή των δεντρανθρώπων…όταν βρεθεί στην πόλη θα ανακαλύψει κι άλλα ιδιαίτερα πλάσματα με ξεχωριστές ιδιότητες. Θα μπορέσει να ξανακερδίσει την ελευθερία του και να ελευθερώσει και τους νέους του φίλους; Μια περιπέτεια φαντασίας που μιλάει για την αγάπη για τη φύση, την προστασία του περιβάλλοντος, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αγώνα για την ελευθερία… Μια συναρπαστική ιστορία που θα σας κάνει να αφουγκραστείτε τα μυστικά του δάσους και να ζήσετε κάτι από τη μαγεία του μεγαλείου της φύσης.
Σελίδες: 64
Ηλικία: 12+
koupa ptolemeou
«Η κούπα του Πτολεμαίου – Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη»
Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος
Εκδόσεις: Ιπτάμενο Κάστρο, 2015
Μια σύγχρονη περιπέτεια μιας ομάδας παιδιών που εξελίσσεται καλοκαίρι στο Πόρτο Ράφτη, που μας παρασέρνει ωστόσο σε ένα μαγευτικό ταξίδι και της ελληνικής ιστορίας με στάσεις στον αρχαίο πολιτισμό, τα χρόνια της Κατοχής, αλλά και του Εμφυλίου. Μυστήριο, σασπένς, χιούμορ, νεανικές ανησυχίες, εφηβικοί έρωτες και μια ιστορία αποτροπής αρχαιοκαπηλίας συνθέτουν ένα εφηβικό μυθιστόρημα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Ευαισθησία, κοινωνικοί προβληματισμοί, ενδιαφέρουσα πλοκή, οικείοι χαρακτήρες δίνουν το στίγμα γραφής του συγγραφέα που μας προσφέρει ένα βιβλίο που θα απολαύσουν ευχάριστα μικροί και μεγάλοι αναγνώστες.
Σελίδες: 134
Ηλικία: 11+
mystiko
«Το μυστικό της ανεμότρυπας»
Συγγραφέας: Χριστίνα Κόλλια
Εικονογράφηση: Μαργαρίτα Ράντεβα
Εκδόσεις: Φίλντισι, 2011
Το βιβλίο αυτό μας ταξιδεύει στο βουνό της Οίτης και στην κοιλάδα της Σπερχειάδας, μας συστήνει σε μάγισσες, σε νύμφες, σε ξωτικά και σε χρυσαετούς. Ποιο είναι το μυστικό της ανεμότρυπας και ποια είναι η μαγική κουτάλα; Τι ρόλο παίζει η μάγισσα Ζαχαρούλα και στο εργαστήριό της τα παιδιά φτιάχνουν μόνο γλυκά; Μυστήριο, περιπέτεια και μια υπέροχη ξενάγηση στην ελληνική φύση και στη μυθολογία. Η αιώνια πάλη του καλού και του κακού σε μια ιστορία με δράση, χιούμορ και πολλή φαντασία που θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες και θα τους αφήσεις μια υπέροχα γλυκιά γεύση…
Σελίδες: 87
Ηλικία: 10+
kasiarou mysthrio sthn avli
«Μυστήριο στην αυλή»
Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου
Εκδόσεις: Κέδρος, 2015
Ένα πρωί ο ταχυδρόμος βρίσκεται άσχημα τραυματισμένος στην αυλή ενός απομακρυσμένου σπιτιού στα όρια της πόλης. Στο σπίτι αυτό μένει ο εντεκάχρονος Νάσος με τον πατέρα του. Ο γιατρός που θα εξετάσει τον ταχυδρόμο θα πει ότι πρέπει τα τραύματά του να προέκυψαν από πάλη με μεγαλόσωμο ζώο. Υπάρχει πράγματι Μαύρος Λύκος και τι θέλει από τον ταχυδρόμο. Ποιος θα λύσει το μυστήριο; Η Εύα Κασιάρου φημίζεται για την αστυνομική της πένα και για τις ιστορίες μυστηρίου, έτσι και στο καινούργιο της βιβλίο η πλοκή σε αιχμαλωτίζει από τις πρώτες σελίδες και το σασπένς παραμένει αμείωτο μέχρι το τέλος. Μια έξυπνη ιστορία για το ζώο που κρύβουν ή άνθρωποι ή για τον άνθρωπο που κρύβουν τα ζώα; Θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας!
Σελίδες: 160
Ηλικία: 12+
diakopes
«Διακοπές στη βεράντα»
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2015
Πώς γίνεται οι καλοκαιρινές διακοπές να αποκτήσουν ενδιαφέρον για ένα παιδί εννιά χρονών αν τις περνάει στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά του, όσο οι γονείς του λείπουν στη δουλειά τους; Τι είναι αυτό που ξαφνικά θα μετατρέψει τη βεράντα του στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου; Μια σύγχρονη ρομαντική ιστορίας πόλης, με πρωταγωνιστές ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, γραμμένη με πολύ χιούμορ, ευαισθησία και αγάπη. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο το πού περνάμε τις διακοπές μας αλλά κυρίως με ποιον και το πώς τις περνάμε! Πρώτα καρδιοχτύπια, χαμόγελα και αγωνίες, στους ρυθμούς της ραστώνης του καλοκαιριού, με το γνώριμο σκηνικό μιας μεγαλούπολης που κι αυτή αποκτά πιο φιλικές διαστάσεις για να χωρέσει τον ρομαντισμό των νέων παιδιών.
Σελίδες: 72
Ηλικία: 9+
apothiki.jpg
«Η αποθήκη»
Συγγραφέας: Βασίλης Κουτσιαρής
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, 2015
Καλή η ασφάλεια και η σιγουριά αλλά τι γίνεται όταν για να την απολαύσουμε τίθενται ως προϋποθέσεις η υποταγή και η στέρηση της ελευθερίας; Στην αποθήκη του συγκεκριμένου βιβλίου έχουν βρει καταφύγιο περιστέρια και ο αρχηγός τους τους έχεις πείσει ότι δεν πρέπει να βγουν έξω γιατί ο ήλιος θα κάψει τα φτερά τους. Μήπως όμως έτσι το «σπίτι» τους μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε φυλακή; Ένα παραμύθι με τη γνωστή ευαισθησία του συγγραφέα του που αποτελεί ύμνο για τους ρομαντικούς και τους ονειροπόλους της ζωής που τολμάνε να ονειρεύονται την ελευθερία, να τη διεκδικούν και να την προσφέρουν και στους άλλους!
Σελίδες: 45
Ηλικία: 6+
panthiras.jpg
«Πάνθηρας μαυρόγατος»
Συγγραφέας: Βάσια Ακαρέπη
Εικονογράφηση: Λαυρέντης Χωραΐτης
Εκδόσεις: Μίνωας, 2015
«Πρέπει να πάθεις για να μάθεις;» αναρωτιέται ο ήρωας της ιστορίας αυτής που με τα καμώματά του γεμίζει με διασκεδαστικό τρόπο τις σελίδες του βιβλίου. Μικρός αλλά θαυματουργός, ο μικρός μαύρος γάτος, ίδιος πάνθηρας σε δύναμη και ομορφιά, έχει πολλά στο μυαλό του που πρέπει να καταφέρει, όπως να κάνει τους ανθρώπους να σταματήσουν επιτέλους να πιστεύουν σε ανόητες προκαταλήψεις ή να διεκδικήσει την εύνοια της γιαγιάς Εύας, της άλλης γάτας  του σπιτιού που η καλή τύχη του τον έφερε να ζήσει. Έχει πολλές ικανότητες, για παράδειγμα ξέρει να χειρίζεται τον υπολογιστή, αλλά είναι και λίγο ζημιάρης! Μια συναρπαστική περιπέτεια με έναν γατούλη που θα αγαπήσετε από το πρώτο του νιάου!
Σελίδες: 192
Ηλικία: 10+
karavia
«Καράβια που δεν φοβήθηκαν» και «Καράβια που ταξίδεψαν τη φαντασία»
Συγγραφείς: Μαρία Αγγελίδου, Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2014
Και μόνο τα ονόματα των συντελεστών αυτής της σειράς βιβλίων αποτελούν εγγύηση ότι τα «Καράβια» αυτά θα ταξιδέψουν τους αναγνώστες τους –μικρούς και μεγάλους– σε χώρες φανταστικές και προορισμούς ονειρεμένους! Με πυξίδα τη μυθολογία, την αγάπη για την ιστορία, τη γεωγραφία, τους θρύλους και τα ταξίδια, οι σελίδες τους προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και εξερευνήσεις σε άγριους ωκεανούς και σκοτεινές θάλασσες. Ανεβείτε στην πλώρη τους και αφεθείτε στο όνειρο που ξεδιπλώνουν οι αφηγήσεις τους, θα ζήσετε ένα υπέροχο ταξίδι που θα κρατήσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η ανάγνωσή τους! Έκδοση κόσμημα, προσεγμένη σε όλες της τις λεπτομέρειες, θα ενθουσιάσει το αναγνωστικό κοινό όλων των ηλικιών.
Σελίδες: 68, 72
Ηλικία: 8+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...