Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Βαρουφάκης: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Τσίπρα

Βαρουφάκης: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Τσίπρα - Media


Αιχμηρές και κατά του πρωθυπουργού οι νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο Spiegel Online. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αυτήν την φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, να ολοκληρώσει ως κυβέρνηση την τετραετία απάντησε:
«Ίσως, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν αφήνουν καμία ελευθερία στον Αλέξη. Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία. Το δικό της τόνο βάζει η κυβέρνηση μόνο στον αγώνα κατά των ολιγαρχιών - και αυτούς τους προστατεύει η Τρόικα».
«Γιατί ο ίδιος δεν φορολόγησε τους εφοπλιστές;», τον ρωτά ο Γερμανός δημοσιογράφος, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να σημειώνει «Οι περισσότεροι είναι Βρετανοί πολίτες και τα σπίτια τους στην Αθήνα ανήκουν σε εταιρείες offshore. Οι πραγματικοί ολιγάρχες είναι όμως άλλοι: εργολάβοι, οι οποίοι με υπερκοστολογημένους δρόμους έγιναν πλούσιοι. Τραπεζίτες, οι οποίοι διοικούν ακόμα, παρόλο που οι τράπεζες τους έπρεπε να σωθούν από το κράτος. Ακόμα, ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, οι οποίοι με τη βοήθεια των καρτέλ επιβάλλουν υψηλές τιμές. Σε όλα αυτά θέλαμε να βάλουμε ένα τέλος. Όμως η Τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές των συντάξεων».
Πηγή: Deutshe Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...