Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τι διαφορά έχουν τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι από τα υπόλοιπα

New born baby
από την Ιωάννα Μίχαλου-dearmom.gr
Ενώ αυτή η ερώτηση μπορεί να γεννάει αστρολογικές εικασίες και να νομίζει κανείς πως αναφερόμαστε στη διαφορά μεταξύ μικρών Ιχθύων με μικρούς Λέοντες, στην πραγματικότητα δεν εννοούμε τίποτα τέτοιο. Το ερώτημα αφορά στις σωματικές διαφορές που μπορεί να προκύπτουν ανάλογα με το μήνα που γεννιέται ένα παιδί, κυρίως λόγω των διαφορών που αντιμετωπίζει η εγκυμονούσα την εποχή που είναι έγκυος.
Πιο συγκεκριμένα, Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά που γεννιούνται Ιούνιο και σε εκείνα που γεννιούνται Οκτώβριο, καθώς όπως φαίνεται έχει μεγάλη σημασία η έκθεση της εγκύου στον ήλιο και την παραγωγή της βιταμίνης D.
Έτσι, φάνηκε αρκετή διαφορά μεταξύ των βρεφών του Ιουνίου και του Οκτωβρίου, περισσότερο στα κομμάτια που επιδρά η βιταμίνη D, όπως είναι η οστική ανάπτυξη. Τα παιδιά, λοιπόν, που γεννήθηκαν Οκτώβρη και βρίσκονταν στην κοιλιά της μαμάς τους καθ” όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, της πιο ηλιόλουστης περιόδου του χρόνου, φάνηκε ότι έχουν πιο γερά και πυκνά κόκαλα και είναι κατά 0,5 εκατοστά πιο ψηλά από εκείνα που η μαμά τους δεν είχε αρκετή έκθεση στον ήλιο και συνεπώς μεγάλη παραγωγή βιταμίνης D.
Αυτή η έρευνα αποδεικνύει περίτρανα το σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D για τη γυναίκα και το μωρό της και μας δίνει την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πως λίγη, μετρημένη και με προστασία έκθεση στις ακτίνες του ήλιου έχει και τα καλά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...